Saz Baglama les in Rotterdam West

Boek nu je proefles saz/ baglama in Rotterdam West!

Muziek maken is heerlijk en met betaalbare privé sazlessen van een enthousiaste sazleraar in Rotterdam West wordt het alleen maar leuker! Je bent nooit te oud om je droom te volgen!

Is de proefles gratis?

Je krijgt een gratis proefles bij aanschaf van een Strippenkaart van 5 of 10 sazlessen. De proefles kost anders 25,-euro.

Privé saz baglama les brengt je verder!

Doelgerichte, leuke en betaalbare privé sazlessen in of vlakbij Rotterdam West helpen je om je doelen te bereiken. Je sazleraar weet dat je met inspanning, plezier, gerichte instructies en heldere uitleg heel ver kunt komen!

Voor wie zijn de sazlessen?

Je kunt bij onze docenten sazlessen nemen als je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest, maar ook als je vergevorderd bent. Voor je docent is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

  Kies je sazleraar in Rotterdam West

  Via Vivaldi Music Lessons vind je bevlogen musici die naast het geven van concerten, een passie voor lesgeven hebben. Kies hierboven een sazleraar en kom direct in contact om een proefles te reserveren. Alle afspraken en de betaling van de lessen lopen via je docent. Persoonlijk en flexibel!

   Sazlessen met een strippenkaart

   De Strippenkaarten met 5 of 10 sazlessen bieden flexibiliteit om je lessen af te spreken.  Je koopt de strippenkaarten direct bij je docent. Gemakkelijk en persoonlijk! Een Strippenkaart met 10 sazlessen is het voordeligst!

   Saz Baglama les aan huis in Rotterdam West

   Op zoek naar een sazleraar die bij jou aan huis komt in Rotterdam West? Boek meteen je eerste saz baglama les om kennis te maken met de docent.

   Muziektheorie

   Meer weten over waarom Muziektheorie leuk en belangrijk is als je sazlessen volgt? Boek een proefles.

   Online sazlessen

   Neem direct contact op met de sazleraar van je keuze om online muzieklessen te volgen!

   Muziekles Cadeaubon met 3 sazlessen

   Met een Muziekles Cadeaubon geef je een zetje in de rug  om die lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: beginnen met sazlessen!

    Alle muzieksoorten!

    Klassieke muziek, Barokmuziek, Jazz, Wereldmuziek, Pop, Rock, Blues, Latin, Salsa, Klezmer, Folk, Country, Songwriter en veel meer. Kies je sazleraar en boek een proefles!

    Voordelen van privé saz baglama les voor volwassenen en kinderen in Rotterdam West

    • gerichte en persoonlijke aanwijzingen van een professionele musicus die al jouw uitdagingen rond muziek kent en begrijpt
    • bladmuziek lezen/ ontwikkeling gehoor/ ritmegevoel
    • aandacht voor jou en jouw doelen en wensen
    • alle afspraken en de betaling van de lessen lopen direct via je docent

    Sazlessenvoor kinderen in Rotterdam West

    • leuke en mooie muziekmethodiek
    • een goede leeftijd voor kinderen om met sazlessen te beginnen is ongeveer 7 a 8 jaar oud
    • instrumentale vocale/vaardigheden - basis muziektheorie
    • samenspel met docent - plezier in muziek

    Saz Baglama les voor gevorderden in Rotterdam West

    • verdieping en interpretatie
    • aansprekend repertoire
    • alle muziekstijlen - gespecialiseerde docenten
    • gerichte oefeningen en etudes
    • voordrachtstukken, improvisatie

    Saz Baglama les, alles op een rijtje

    • Priveles voor het beste resultaat
    • Strippenkaarten van 30, 45 of 60 minuten
    • Gratis proefles bij aanschaf van een strippenkaart (normaal 25,-)
    •  Saz Baglama les bij de docent of bij jou aan huis
    • Gezellige en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat.
    • Lees hier hoe anderen hun lessen ervaren!

    Vergeet niet hierboven je sazleraar te kiezen om een proefles te boeken!

    Saz of Baglama?

    Baglama, vaak Saz genoemd, is al eeuwenlang het instrument van de minstrelen in Turkije. Minstrelen bezonden van oudsher, in alle culturen, de liefde, het verdriet, de wrok en het geluk, zichzelf begeleidend op Saz. Ze brachten verhalen en geschiedenis al zingend en spelend over. Feitelijk de songwriters uit het verleden! De baglama wordt ook veel bespeeld op feesten en als begeleidingsinstrument. Baglama is een peervormige luit, hij kan langhalsig en korthalsig zijn. Het wordt ook wel Saz genoemd, wat simpelweg "instrument" betekent in het Turks.

    Korte Geschiedenis van de Saz

    De baglama is een synthese van historische muziekinstrumenten in Centraal-Azie en pre-Turks Anatolie. Het stamt gedeeltelijk af van het Turkse komuz. De kopuz, of komuz, verschilt van de baglama doordat het een met leer bekleede klankkast heeft en twee of drie snaren, gemaakt van schapendarm, wolvendarm of paardenhaar. Het wordt met de vingers bespeeld in plaats van met een plectrum en heeft een toets zonder fretten. Baglama betekent letterlijk "iets dat vastzit", waarschijnlijk een verwijzing naar de vastgebonden fretten van het instrument. Het woord baglama wordt voor het eerst gebruikt in teksten uit de 18e eeuw. Baglama/ Saz is het meest gebruikte snaarinstrument in Turkije.

    Hoeveel snaren heeft een Baglama?

    De baglama heeft zeven snaren, verdeeld in paren van twee, twee en drie. De Saz kan op verschillende manieren worden gestemd en heeft verschillende namen, afhankelijk van de regio en de grootte: Baglama, Divan Sazi, Bozuk, Cogur, Kopuz Irizva, Cura, Tambura, enz. De cura is het kleinste lid van de baglama-familie: groter dan de cura is de tambura, een octaaf lager gestemd. De Divan sazi, het grootste instrument in de familie, is nog een octaaf lager gestemd.

    Plectrum of vingers?

    Een baglama bestaat uit een klankkast (genaamd tekne), gemaakt van moerbeihout of jeneverbes, beuk, spar of walnoot, het sparren bovenblad (gogus) en een nek of hals van beuk of jeneverbes (sap). De stemsleutels staan bekend als burgu (letterlijk schroef). De fretten van vislijn zitten om de hals vastgemaakt, en kunnen eventueel worden verplaats. De baglama wordt meestal gespeeld met een mizrap of tezene, een soort plectrum, gemaakt van kersenhoutschors of plastic. In sommige regio's wordt het gespeeld met de vingers in een stijl die bekend staat als Selpe of Serpe.

    Saz Baglama les in Rotterdam West

    Zoek je een enthousiaste sazleraar in de omgeving Rotterdam West? Kwaliteit en plezier in muziek voor alle leeftijden! Privé saz baglama les voor beginners en gevorderden. Strippenkaart van 10 lessen voor gemak en flexibiliteit. Kies je sazleraar en neem contact op voor een proefles!