Tabla

Muziekles van topmusici

Op zoek naar een goede en leuke tablaleraar?

Op deze website vind je specialisten in het geven van zanglessen en instrumentale muzieklessen. Wij zijn professionele en ervaren musici met een passie voor lesgeven.

Wat kun je verwachten?

Iedere tablales biedt praktische en theoretische informatie, creatieve tips en tricks, inspiratie en nieuwe inzichten! We houden van een ongedwongen en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat.

Tablalessen voor beginners en gevorderden

Of je onbekend bent met muziek en nog niet helemaal weet waar je eigenlijk aan begonnen bent, of juist meer ervaring hebt, en je wilt verdiepen in een bepaalde stijl en je vaardigheden en kennis wilt uitbouwen; de muziek die jouw voorkeur heeft staat centraal in je les. Belangrijk voor je plezier en je motivatie!

Tablales aan huis

Kies een docent en informeer naar de mogelijkheden van lessen bij jou thuis.

Strippenkaart!

De Leskaart van 5 of 10 lessen biedt flexibiliteit en je maakt de afspraken voor je les samen met je docent. Leskaart vol? Neem een nieuwe! Flexibel en voordelig.

Online tablalessen

In sommige situaties kan het handig zijn om online lessen te volgen. Kom direct in contact met een docent om de mogelijkheden te bespreken.

Proefles tabla

Het is belangrijk dat je een klik hebt met je docent, een beeld hebt van de leslocatie en dat je je prettig voelt bij de manier van lesgeven. De proefles is de perfecte manier om dit te ontdekken.

Tabla

Tabla

De tabla is een van de meest poulaire instrumenten in India en  kent een meer dan 500 jaar lange traditie in Noord Indiase klassieke en Hindustani muziek. De enorme rijkdom aan verschillende klanken en de dynamische mogelijkheden, maakt dat dit  prachtige percussie-instrument volledig tot zijn recht komt in diverse uiteenlopende  muzieksoorten. Naast de klassieke Hindustani muziek en Bollywood wordt de tabla ook op spectaculaire manier gebruikt in Folk, Pop en Jazz!

Tabla voor iedereen

Zowel westerse als niet westerse musici uit uiteenlopende culturen zijn gefascineerd om de tabla te leren bespelen en de typische ritmes en virtuoze speeltechniek te leren. Uiteraard gaan we uit van klassieke Hinustani muziek en de specifieke techniek om de tabla te bespelen. Zowel als solo instrument als om zangers en instrumentalisten te begeleiden.

Spiritueel en filisofie

Meer de diepte in wat betreft cultuur en filosofisch/ spirituele achtergronden kan een wezenlijk onderdeel zijn van de tablalessen.

Traditie

Het bespelen van de tabla is in Noord Indiase Klassiek muziek al meer dan 500 jaar een sterke traditie. Men kent 6 hoofdstromingen in het tablaspel. Deze stromingen noemt men Gharanas. In Noord India kent men ook weer verschillende Gharanas voor vocale muziek, dans en instrumentale muziek. (Sitar, Bansuri, Tabla). De 6 tablascholen zijn die uit Delhi, Farrukhabad, Punjab, Lucknow, Benaras and Ajrada.

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Aandacht voor schoonheid, zelf muziek maken of lekker luisteren, het brengt je in het nu! Professionele bevlogen muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs!

Jack DeJohnette - There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible.