Tablales

Muziekles van topmusici

Tablalessen voor iedereen!

Muziek raakt je altijd en overal. In welke stemming je ook bent, er is altijd muziek die aansluit bij het moment. Heb jij een passie voor tabla? Door zelf muziek te maken vergeet je even de wereld om je heen, schep je klank, ritme, timing, melodie en samenklank. Je creativiteit en motoriek werken samen, body & soul!

Voor wie zijn de tablalessen?

 • Kinderen
 • Jongeren
 • Volwassenen
 • Beginners tot vergevorderd

Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest en voor het eerst tablalessen gaat nemen, of dat je vergevorderd bent en bij een professionele en ervaren tablaleraar je kennis van muziek wilt verbreden en je vaardigheden wilt ontwikkelen en perfectioneren. Voor je docent is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

Kies je tablaleraar

Via Vivaldi Music Lessons vind je bevlogen musici die naast het geven van concerten, een passie voor lesgeven hebben. Bekijk de pagina van de tablaleraar waar je meer van wilt weten. Kom direct in contact met een docent in jouw buurt om een proefles tabla te boeken.

Tablales, alles op een rijtje

 • Privé Tablalessen voor het beste resultaat
 • Strippenkaarten van 30, 45 of 60 minuten
 • Gratis proefles bij aanschaf van je 1e strippenkaart (normaal 25,-)
 • Tablales bij de docent of bij jou aan huis
 • Online lessen mogelijk
 • Gezellige en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat.
 • Lees hier hoe anderen hun tablalessen ervaren!
 • Klassieke muziek, Jazz, Wereld muziek, Pop, Rock, Blues, Latin, Salsa, Klezmer, Folk, Barok muziek, Country, Songwriter en veel meer.

Muziekles Cadeaubon

Zoek je een origineel en waardevol geschenk? Geef 3 tablalessen cadeau!

Tabla

De tabla is een van de meest poulaire instrumenten in India en  kent een meer dan 500 jaar lange traditie in Noord Indiase klassieke en Hindustani muziek. De enorme rijkdom aan verschillende klanken en de dynamische mogelijkheden, maakt dat dit  prachtige percussie-instrument volledig tot zijn recht komt in diverse uiteenlopende  muzieksoorten. Naast de klassieke Hindustani muziek en Bollywood wordt de tabla ook op spectaculaire manier gebruikt in Folk, Pop en Jazz!

Tabla voor iedereen

Zowel westerse als niet westerse musici uit uiteenlopende culturen zijn gefascineerd om de tabla te leren bespelen en de typische ritmes en virtuoze speeltechniek te leren. Uiteraard gaan we uit van klassieke Hinustani muziek en de specifieke techniek om de tabla te bespelen. Zowel als solo instrument als om zangers en instrumentalisten te begeleiden.

Spiritueel en filisofie

Meer de diepte in wat betreft cultuur en filosofisch/ spirituele achtergronden kan een wezenlijk onderdeel zijn van de tablalessen.

Traditie

Het bespelen van de tabla is in Noord Indiase Klassiek muziek al meer dan 500 jaar een sterke traditie. Men kent 6 hoofdstromingen in het tablaspel. Deze stromingen noemt men Gharanas. In Noord India kent men ook weer verschillende Gharanas voor vocale muziek, dans en instrumentale muziek. (Sitar, Bansuri, Tabla). De 6 tablascholen zijn die uit Delhi, Farrukhabad, Punjab, Lucknow, Benaras and Ajrada.

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza