Tablales

Muziekles van topmusici

Voor wie zijn de tablalessen?

Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest en voor het eerst tablalessen gaat nemen, of dat je vergevorderd bent en van een professionele en ervaren tablaleraar de fijne kneepjes van het vak wilt leren. Voor je tablaleraar is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

Tablalessen voor beginners

Je hoeft nog geen noten te kunnen lezen en ook geen algemene muzikale basis te hebben. Je leert het allemaal in je tablales. Dus als je nog onbekend bent met muziek en nog niet helemaal weet waar je eigenlijk aan gaat beginnen, kun je gewoon contact opnemen met een tablaleraar en beginnen met tablales.

Tablalessen voor meer gevorderden

Ook als je vroeger gespeeld hebt en de draad weer wilt oppakken, of regelmatig muziek maakt en merkt dat je tablatechniek aan een opfrisbeurt toe is, is het logisch dat je op zoek bent naar een echte tablaleraar die je verder helpt en inspireert. En dus komen we graag met jou in contact!

Waar vind je een leuke tablaleraar?

Via Vivaldi Music Lessons vind je deskundige enthousiaste musici, die naast optredens ook lesgeven. Bekijk de pagina van de tablaleraar waar je meer van wilt weten. Je kunt direct in contact komen met een tablaleraar om een proefles tabla te reserveren. All het contact, alle afspraken en de betaling van de lessen lopen direct via je docent. Persoonlijk en flexibel!

Wat is het voordeel van privéles tabla?

Persoonlijke aandacht, tips en oefeningen op maat die precies aansluiten op waar jij mee bezig bent en wat jij wilt leren en ontwikkelen. Om snel vorderingen te maken, je optimaal te kunnen verdiepen en alle ins en outs van tabla goed aan te leren en te verfijnen, ga je met jouw passie voor tabla dus het beste direct naar een ervaren tablaleraar. Een professionele musicus die al jouw uitdagingen rond tabla kent en begrijpt en gespecialiseerd is het geven van privé tablalessen.

Worden de tablalessen in een muziekschool gegeven?

Vivaldi Music Lessons is geen muziekschool, maar een platform voor zelfstandige en hoog gekwalificeerde muziekdocenten. Vanwege de persoonlijke sfeer in je les worden de tablalessen meestal bij de leraar thuis, of in zijn of haar studio gegeven.

Tablales bij jou aan huis

Sommige docenten bieden de mogelijkheid van lessen bij jou thuis. Je tablaleraar bespreekt met jou of dit een optie is en wat de eventuele bijkomende kosten zijn.

Waarom is een proefles tabla belangrijk?

De klik met je tablaleraar is super belangrijk. Om je op je gemak te kunnen voelen tijdens je tablales is een persoonlijke band met je docent prettig en is het belangrijk als je een match voelt. Het is soms fijn om je verhaal kwijt te kunnen en even uit je dagelijkse routine te stappen. Dat hoort er allemaal bij! We houden van een ongedwongen en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat. Lees hier hoe de leerlingen hun lessen ervaren!

Is de proefles tabla gratis?

De proefles tabla is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met je tablaleraar en alles over repertoire, lestijden, lesprijzen, frequentie en leslocatie te bespreken. De proefles kost 25,-euro. Maar je krijgt de 25,- euro van de proefles terug als je een Strippenkaart met tablalessen koopt.

Is tablales duur?

De prijs voor een privé tablales is markt conform. Het bedrag van de lessen komt geheel ten goede aan de docent bij wie je de Strippenkaarten koopt en afrekent. Hierin onderscheidt Vivaldi Music Lessons zich van de meeste platforms voor muzieklessen.

Strippenkaart met tablalessen

De Strippenkaarten bieden de keus van 30 , 45 of 60 minuten per muziekles. Je hebt flexibiliteit om je tablalessen af te spreken wanneer het je het beste uitkomt. Dit kan op een vast moment zijn of een afspraak per keer. Dit regel je direct met je tablaleraar. Je koopt de lessen uitsluitend direct via je tablaleraar. Als je kaart vol is kun je er altijd weer eentje bijkopen. Misschien hanteert je tablaleraar een eigen samenstelling van de Strippenkaart. Kijk daarom altijd ook op het profiel van je docent naar de tarieven.

In welke muzieksoorten kun je les krijgen?

Als je gaat beginnen met tablalessen krijg je een algemene en gedegen (technische /muzikale) basis die direct verbonden is met je muzikale smaak. Vaak is je tablaleraar ook nog eens een specialist is in een bepaalde stijl. Dus ook als gevorderde tablaleerling kun je prima terecht om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen en te verdiepen bij een expert in Klassieke muziek, Jazz, Wereldmuziek, Pop, Rock, Blues, Latin, Salsa, Klezmer, Folk, Country, Songwriter en veel meer.

Tablalessen cadeaugeven?

Misschien heb je een kennis, partner of familielid die heimelijk de lang gekoesterde wens heeft om met tablalessen te beginnen, maar net een zetje in de rug nodig heeft om de stap te zetten! Wat is er leuker dan hierbij te helpen? Vivaldi Music Lessons biedt de mogelijkheid om direct bij een tablaleraar cadeaubon van 3 muzieklessen van 30 minuten te bestellen. En persoonlijk en uniek cadeau, wat altijd in de smaak valt en waar veel gebruik van wordt gemaakt! Kijk hier voor meer informatie over de Muziekles Cadeaubon.

Online tablalessen

In sommige situaties kan het handig zijn om online tablalessen te volgen. Bijvoorbeeld wanneer je in het buitenland bent en je de feedback en input van je tablaleraar niet wilt onderbreken. Het kan ook voorkomen dat je docent een concertreis/ tournee maakt en middels online tablalessen even met je verder gaat en zorgt dat je gemotiveerd blijft!

Tabla

De tabla is een van de meest poulaire instrumenten in India en  kent een meer dan 500 jaar lange traditie in Noord Indiase klassieke en Hindustani muziek. De enorme rijkdom aan verschillende klanken en de dynamische mogelijkheden, maakt dat dit  prachtige percussie-instrument volledig tot zijn recht komt in diverse uiteenlopende  muzieksoorten. Naast de klassieke Hindustani muziek en Bollywood wordt de tabla ook op spectaculaire manier gebruikt in Folk, Pop en Jazz!

Tabla voor iedereen

Zowel westerse als niet westerse musici uit uiteenlopende culturen zijn gefascineerd om de tabla te leren bespelen en de typische ritmes en virtuoze speeltechniek te leren. Uiteraard gaan we uit van klassieke Hinustani muziek en de specifieke techniek om de tabla te bespelen. Zowel als solo instrument als om zangers en instrumentalisten te begeleiden.

Spiritueel en filisofie

Meer de diepte in wat betreft cultuur en filosofisch/ spirituele achtergronden kan een wezenlijk onderdeel zijn van de tablalessen.

Traditie

Het bespelen van de tabla is in Noord Indiase Klassiek muziek al meer dan 500 jaar een sterke traditie. Men kent 6 hoofdstromingen in het tablaspel. Deze stromingen noemt men Gharanas. In Noord India kent men ook weer verschillende Gharanas voor vocale muziek, dans en instrumentale muziek. (Sitar, Bansuri, Tabla). De 6 tablascholen zijn die uit Delhi, Farrukhabad, Punjab, Lucknow, Benaras and Ajrada.

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer