Traversoles

Muziekles van topmusici

Voor wie zijn de traversolessen?

Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest en voor het eerst traversolessen gaat nemen, of dat je vergevorderd bent en van een professionele en ervaren traversoleraar de fijne kneepjes van het vak wilt leren. Voor je traversoleraar is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

Traversolessen voor beginners

Je hoeft nog geen noten te kunnen lezen en ook geen algemene muzikale basis te hebben. Je leert het allemaal in je traversoles. Dus als je nog onbekend bent met muziek en nog niet helemaal weet waar je eigenlijk aan gaat beginnen, kun je gewoon contact opnemen met een traversoleraar en beginnen met traversoles.

Traversolessen voor meer gevorderden

Ook als je vroeger gespeeld hebt en de draad weer wilt oppakken, of regelmatig muziek maakt en merkt dat je traversotechniek aan een opfrisbeurt toe is, is het logisch dat je op zoek bent naar een echte traversoleraar die je verder helpt en inspireert. En dus komen we graag met jou in contact!

Waar vind je een leuke traversoleraar?

Via Vivaldi Music Lessons vind je deskundige enthousiaste musici, die naast optredens ook lesgeven. Bekijk de pagina van de traversoleraar waar je meer van wilt weten. Je kunt direct in contact komen met een traversoleraar om een proefles traverso te reserveren. All het contact, alle afspraken en de betaling van de lessen lopen direct via je docent. Persoonlijk en flexibel!

Wat is het voordeel van privéles traverso?

Persoonlijke aandacht, tips en oefeningen op maat die precies aansluiten op waar jij mee bezig bent en wat jij wilt leren en ontwikkelen. Om snel vorderingen te maken, je optimaal te kunnen verdiepen en alle ins en outs van traverso goed aan te leren en te verfijnen, ga je met jouw passie voor traverso dus het beste direct naar een ervaren traversoleraar. Een professionele musicus die al jouw uitdagingen rond traverso kent en begrijpt en gespecialiseerd is het geven van privé traversolessen.

Worden de traversolessen in een muziekschool gegeven?

Vivaldi Music Lessons is geen muziekschool, maar een platform voor zelfstandige en hoog gekwalificeerde muziekdocenten. Vanwege de persoonlijke sfeer in je les worden de traversolessen meestal bij de leraar thuis, of in zijn of haar studio gegeven.

Traversoles bij jou aan huis

Sommige docenten bieden de mogelijkheid van lessen bij jou thuis. Je traversoleraar bespreekt met jou of dit een optie is en wat de eventuele bijkomende kosten zijn.

Waarom is een proefles traverso belangrijk?

De klik met je traversoleraar is super belangrijk. Om je op je gemak te kunnen voelen tijdens je traversoles is een persoonlijke band met je docent prettig en is het belangrijk als je een match voelt. Het is soms fijn om je verhaal kwijt te kunnen en even uit je dagelijkse routine te stappen. Dat hoort er allemaal bij! We houden van een ongedwongen en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat. Lees hier hoe de leerlingen hun lessen ervaren!

Is de proefles traverso gratis?

De proefles traverso is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met je traversoleraar en alles over repertoire, lestijden, lesprijzen, frequentie en leslocatie te bespreken. De proefles kost 25,-euro. Maar je krijgt de 25,- euro van de proefles terug als je een Strippenkaart met traversolessen koopt.

Is traversoles duur?

De prijs voor een privé traversoles is markt conform. Het bedrag van de lessen komt geheel ten goede aan de docent bij wie je de Strippenkaarten koopt en afrekent. Hierin onderscheidt Vivaldi Music Lessons zich van de meeste platforms voor muzieklessen.

Strippenkaart met traversolessen

De Strippenkaarten bieden de keus van 30 , 45 of 60 minuten per muziekles. Je hebt flexibiliteit om je traversolessen af te spreken wanneer het je het beste uitkomt. Dit kan op een vast moment zijn of een afspraak per keer. Dit regel je direct met je traversoleraar. Je koopt de lessen uitsluitend direct via je traversoleraar. Als je kaart vol is kun je er altijd weer eentje bijkopen. Misschien hanteert je traversoleraar een eigen samenstelling van de Strippenkaart. Kijk daarom altijd ook op het profiel van je docent naar de tarieven.

In welke muzieksoorten kun je les krijgen?

Als je gaat beginnen met traversolessen krijg je een algemene en gedegen (technische /muzikale) basis die direct verbonden is met je muzikale smaak. Vaak is je traversoleraar ook nog eens een specialist is in een bepaalde stijl. Dus ook als gevorderde traversoleerling kun je prima terecht om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen en te verdiepen bij een expert in Klassieke muziek, Jazz, Wereldmuziek, Pop, Rock, Blues, Latin, Salsa, Klezmer, Folk, Country, Songwriter en veel meer.

Traversolessen cadeaugeven?

Misschien heb je een kennis, partner of familielid die heimelijk de lang gekoesterde wens heeft om met traversolessen te beginnen, maar net een zetje in de rug nodig heeft om de stap te zetten! Wat is er leuker dan hierbij te helpen? Vivaldi Music Lessons biedt de mogelijkheid om direct bij een traversoleraar cadeaubon van 3 muzieklessen van 30 minuten te bestellen. En persoonlijk en uniek cadeau, wat altijd in de smaak valt en waar veel gebruik van wordt gemaakt! Kijk hier voor meer informatie over de Muziekles Cadeaubon.

Online traversolessen

In sommige situaties kan het handig zijn om online traversolessen te volgen. Bijvoorbeeld wanneer je in het buitenland bent en je de feedback en input van je traversoleraar niet wilt onderbreken. Het kan ook voorkomen dat je docent een concertreis/ tournee maakt en middels online traversolessen even met je verder gaat en zorgt dat je gemotiveerd blijft!

Traverso - houten dwarsfluit

De traverso, de populaire Italiaanse naam van de barokfluit, is de voorloper van de moderne zilveren dwarsfluit en werd bespeeld van het einde van de 17e tot het einde van de 18e eeuw. Het is een houten instrument en heeft gaten en maar één klep: een model dat in de barok als de ultieme constructie voor de fluit werd beschouwd ... en zelfs vandaag nog door velen, die graag barokmuziek spelen en de warme en subtiele klank weten te waarderen!

Nieuwe klanken

Deze houten fluit moedigt je aan om nieuwe klankkleuren en stijlen te verkennen, terwijl je je verdiept in de speelpraktijken van het verleden. Ben je benieuwd naar het werken met 'oude' muziek? Misschien ben je al een fervent muzikant op zoek naar nieuwe ervaringen en klankwerelden? Of misschien sta je aan het begin van je muzikale reis? Hoe dan ook, de traverso is de ultieme gids voor mooi, gevoelig en historisch onderbouwd musiceren!

De leer van de hartstochten

In de 18e eeuw werd muziek gecomponeerd volgens de theorie van de "affecten" of "passies". Dit waren wat wij de "emoties" zouden kunnen noemen, die de muziek bij de luisteraar moest opwekken.

Improvisatie

In de 18e eeuw werd een duidelijk onderscheid gemaakt tussen "Liebhaber", iemand die alleen muziek speelde die geschreven was, en "Kenner", iemand die de regels van het componeren begreep. Het onderscheid werd vaak gemaakt naargelang de musicus wist hoe hij muziek "ex tempore" moest componeren, d.w.z. hoe hij moest improviseren. Het improviseren van versieringen op het stuk dat je speelt zal je vrijheid geven om je de muziek eigen te maken.

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer