Traversoles

Muziekles van topmusici

Traversolessen voor iedereen!

Muziek raakt je altijd en overal. In welke stemming je ook bent, er is altijd muziek die aansluit bij het moment. Heb jij een passie voor traverso? Door zelf muziek te maken vergeet je even de wereld om je heen, schep je klank, ritme, timing, melodie en samenklank. Je creativiteit en motoriek werken samen, body & soul!

Voor wie zijn de traversolessen?

 • Kinderen
 • Jongeren
 • Volwassenen
 • Beginners tot vergevorderd

Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest en voor het eerst traversolessen gaat nemen, of dat je vergevorderd bent en bij een professionele en ervaren traversoleraar je kennis van muziek wilt verbreden en je vaardigheden wilt ontwikkelen en perfectioneren. Voor je docent is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

Kies je traversoleraar

Via Vivaldi Music Lessons vind je bevlogen musici die naast het geven van concerten, een passie voor lesgeven hebben. Bekijk de pagina van de traversoleraar waar je meer van wilt weten. Kom direct in contact met een docent in jouw buurt om een proefles traverso te boeken.

Traversoles, alles op een rijtje

 • Privé Traversolessen voor het beste resultaat
 • Strippenkaarten van 30, 45 of 60 minuten
 • Gratis proefles bij aanschaf van je 1e strippenkaart (normaal 25,-)
 • Traversoles bij de docent of bij jou aan huis
 • Online lessen mogelijk
 • Gezellige en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat.
 • Lees hier hoe anderen hun traversolessen ervaren!
 • Klassieke muziek, Jazz, Wereld muziek, Pop, Rock, Blues, Latin, Salsa, Klezmer, Folk, Barok muziek, Country, Songwriter en veel meer.

Muziekles Cadeaubon

Zoek je een origineel en waardevol geschenk? Geef 3 traversolessen cadeau!

Traverso - houten dwarsfluit

De traverso, de populaire Italiaanse naam van de barokfluit, is de voorloper van de moderne zilveren dwarsfluit en werd bespeeld van het einde van de 17e tot het einde van de 18e eeuw. Het is een houten instrument en heeft gaten en maar één klep: een model dat in de barok als de ultieme constructie voor de fluit werd beschouwd ... en zelfs vandaag nog door velen, die graag barokmuziek spelen en de warme en subtiele klank weten te waarderen!

Nieuwe klanken

Deze houten fluit moedigt je aan om nieuwe klankkleuren en stijlen te verkennen, terwijl je je verdiept in de speelpraktijken van het verleden. Ben je benieuwd naar het werken met 'oude' muziek? Misschien ben je al een fervent muzikant op zoek naar nieuwe ervaringen en klankwerelden? Of misschien sta je aan het begin van je muzikale reis? Hoe dan ook, de traverso is de ultieme gids voor mooi, gevoelig en historisch onderbouwd musiceren!

De leer van de hartstochten

In de 18e eeuw werd muziek gecomponeerd volgens de theorie van de "affecten" of "passies". Dit waren wat wij de "emoties" zouden kunnen noemen, die de muziek bij de luisteraar moest opwekken.

Improvisatie

In de 18e eeuw werd een duidelijk onderscheid gemaakt tussen "Liebhaber", iemand die alleen muziek speelde die geschreven was, en "Kenner", iemand die de regels van het componeren begreep. Het onderscheid werd vaak gemaakt naargelang de musicus wist hoe hij muziek "ex tempore" moest componeren, d.w.z. hoe hij moest improviseren. Het improviseren van versieringen op het stuk dat je speelt zal je vrijheid geven om je de muziek eigen te maken.

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza