Tromboneles

Muziekles van topmusici

Passie voor trombone!

Muziek raakt je altijd en overal. In welke stemming je ook bent, er is altijd muziek die aansluit bij het moment. Wat je passie ook is, trombone of iets anders, door zelf muziek te maken vergeet je even de wereld om je heen, schep je klank, ritme, timing, melodie en samenklank. Je creativiteit en motoriek werken samen, body & soul,  alles wordt zo mooi als jij wilt!

Voor wie zijn de trombonelessen?

 • Kinderen
 • Jongeren
 • Volwassenen
 • Beginners tot vergevorderd

Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest en voor het eerst trombonelessen gaat nemen, of dat je vergevorderd bent en bij een professionele en ervaren tromboneleraar je kennis van muziek wilt verbreden en je vaardigheden wilt ontwikkelen en perfectioneren. Voor je docent is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

Kies je tromboneleraar

Via Vivaldi Music Lessons vind je bevlogen musici die naast het geven van concerten, een passie voor lesgeven hebben. Bekijk de pagina van de tromboneleraar waar je meer van wilt weten. Kom direct in contact met een docent in jouw buurt om een proefles trombone te reserveren. Alle afspraken en de betaling van de lessen lopen direct via je docent. Persoonlijk en flexibel!

Tromboneles, alles op een rijtje

 • Privéles voor het beste resultaat
 • Strippenkaarten van 30, 45 of 60 minuten
 • Gratis proefles bij aanschaf van een strippenkaart (normaal 25,-)
 • Tromboneles bij de docent of bij jou aan huis
 • Online lessen mogelijk
 • Gezellige en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat.
 • Lees hier hoe anderen hun lessen ervaren!
 • Klassieke muziek, Jazz, Wereldmuziek, Pop, Rock, Blues, Latin, Salsa, Klezmer, Folk, Barok muziek, Country, Songwriter en veel meer.

Muziekles Cadeaubon

Zoek je een origineel en waardevol geschenk? Geef 3 trombonelessen cadeau!

Kies een tromboneleraar die bij je past!

Schuiftrompet?

De trombone wordt door velen herkend als schuiftrompet...niks mis mee maar...zeg maar gewoon trombone dan ;--))
Speciaal voor kinderen die trombone willen leren spelen adviseren onze professionele docenten de kunststof lichtgewicht trombone 'Pbone' te gebruiken, een uitkomst! Deze plastic trombone is veel lichter van gewicht en daardoor beter te hanteren en is minder kwetsbaar. Binnen de kortste keren haal je die typisch vette sound uit je instrument!

Terug in de tijd

De trombone is een veelzijdig instrument en kan in allerlei muzieksoorten worden gebruikt. In de laat renaissance/ vroege barok, rond 1600 was de trombone een veel bespeeld instrument. Zowel in Italïe als in Bohemen bestonden instrumenten gerelateerd aan de bazuin. De bazuin, (het Duitse woord Posaune is misschien verwarrend) is de voorloper van de trompet. Het wordt in het Oude Testament genoemd (De Val van Jericho) en betreft de ramshoorn of Sjofar. De Zink, een houten blaasinstrument uit de renaissance en vroege barok is nauw verwant. De Italiaanse naam Cornetto verwijst direct naar de ramshoorn. En naar een ijsje natuurlijk ;--)

Hoog tot laag

Er bestonden, net als in een koor, blokfluit- en gamba consort sopraan, alt, tenor en bas instrumenten. Van klein naar bijna onbespeelbaar groot! Tegenwoordig is de trombone vaak voorzien van een 'kwartventiel'. waardoor het bereik groter en de snelheid van spelen iets eenvoudiger wordt. Meestal speel je een van de lagere partijen of middenstemmen in een band of orkest. Je kunt ook prachtige solo's spelen op een trombone. Speel je graag  Jazz - Klassiek - Salsa - Pop of in een fanfare? Een goede techniek, uithoudingsvermogen en goed noten kunnen lezen en/of improviseren is van belang! 

Warme klank

Kenmerkend voor de trombone is de heldere, warme klank. Samen met je tromboneleraar verbeter jij je ademtechniek en leer je een ontspannen houding. Je krijgt speciale oefeningen om je embouchure te trainen en in top conditie te houden

Iedere dag muziek!

Wij bieden muzieklessen voor jongeren, kinderen en volvassenen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in jouw buurt. Beginner of meer ervaren met muziek?  Volg je droom, ontdek en verleg je grenzen!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."
Jack DeJohnette - Drummer