Tromboneles

Muziekles van topmusici

Voor wie zijn de trombonelessen?

Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest en voor het eerst trombonelessen gaat nemen, of dat je vergevorderd bent en van een professionele en ervaren tromboneleraar de fijne kneepjes van het vak wilt leren. Voor je tromboneleraar is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

Trombonelessen voor beginners

Je hoeft nog geen noten te kunnen lezen en ook geen algemene muzikale basis te hebben. Je leert het allemaal in je tromboneles. Dus als je nog onbekend bent met muziek en nog niet helemaal weet waar je eigenlijk aan gaat beginnen, kun je gewoon contact opnemen met een tromboneleraar en beginnen met tromboneles.

Trombonelessen voor meer gevorderden

Ook als je vroeger gespeeld hebt en de draad weer wilt oppakken, of regelmatig muziek maakt en merkt dat je trombonetechniek aan een opfrisbeurt toe is, is het logisch dat je op zoek bent naar een echte tromboneleraar die je verder helpt en inspireert. En dus komen we graag met jou in contact!

Waar vind je een leuke tromboneleraar?

Via Vivaldi Music Lessons vind je deskundige enthousiaste musici, die naast optredens ook lesgeven. Bekijk de pagina van de tromboneleraar waar je meer van wilt weten. Je kunt direct in contact komen met een tromboneleraar om een proefles trombone te reserveren. All het contact, alle afspraken en de betaling van de lessen lopen direct via je docent. Persoonlijk en flexibel!

Wat is het voordeel van privéles trombone?

Persoonlijke aandacht, tips en oefeningen op maat die precies aansluiten op waar jij mee bezig bent en wat jij wilt leren en ontwikkelen. Om snel vorderingen te maken, je optimaal te kunnen verdiepen en alle ins en outs van trombone goed aan te leren en te verfijnen, ga je met jouw passie voor trombone dus het beste direct naar een ervaren tromboneleraar. Een professionele musicus die al jouw uitdagingen rond trombone kent en begrijpt en gespecialiseerd is het geven van privé trombonelessen.

Worden de trombonelessen in een muziekschool gegeven?

Vivaldi Music Lessons is geen muziekschool, maar een platform voor zelfstandige en hoog gekwalificeerde muziekdocenten. Vanwege de persoonlijke sfeer in je les worden de trombonelessen meestal bij de leraar thuis, of in zijn of haar studio gegeven.

Tromboneles bij jou aan huis

Sommige docenten bieden de mogelijkheid van lessen bij jou thuis. Je tromboneleraar bespreekt met jou of dit een optie is en wat de eventuele bijkomende kosten zijn.

Waarom is een proefles trombone belangrijk?

De klik met je tromboneleraar is super belangrijk. Om je op je gemak te kunnen voelen tijdens je tromboneles is een persoonlijke band met je docent prettig en is het belangrijk als je een match voelt. Het is soms fijn om je verhaal kwijt te kunnen en even uit je dagelijkse routine te stappen. Dat hoort er allemaal bij! We houden van een ongedwongen en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat. Lees hier hoe de leerlingen hun lessen ervaren!

Is de proefles trombone gratis?

De proefles trombone is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met je tromboneleraar en alles over repertoire, lestijden, lesprijzen, frequentie en leslocatie te bespreken. De proefles kost 25,-euro. Maar je krijgt de 25,- euro van de proefles terug als je een Strippenkaart met trombonelessen koopt.

Is tromboneles duur?

De prijs voor een privé tromboneles is markt conform. Het bedrag van de lessen komt geheel ten goede aan de docent bij wie je de Strippenkaarten koopt en afrekent. Hierin onderscheidt Vivaldi Music Lessons zich van de meeste platforms voor muzieklessen.

Strippenkaart met trombonelessen

De Strippenkaarten bieden de keus van 30 , 45 of 60 minuten per muziekles. Je hebt flexibiliteit om je trombonelessen af te spreken wanneer het je het beste uitkomt. Dit kan op een vast moment zijn of een afspraak per keer. Dit regel je direct met je tromboneleraar. Je koopt de lessen uitsluitend direct via je tromboneleraar. Als je kaart vol is kun je er altijd weer eentje bijkopen. Misschien hanteert je tromboneleraar een eigen samenstelling van de Strippenkaart. Kijk daarom altijd ook op het profiel van je docent naar de tarieven.

In welke muzieksoorten kun je les krijgen?

Als je gaat beginnen met trombonelessen krijg je een algemene en gedegen (technische /muzikale) basis die direct verbonden is met je muzikale smaak. Vaak is je tromboneleraar ook nog eens een specialist is in een bepaalde stijl. Dus ook als gevorderde tromboneleerling kun je prima terecht om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen en te verdiepen bij een expert in Klassieke muziek, Jazz, Wereldmuziek, Pop, Rock, Blues, Latin, Salsa, Klezmer, Folk, Country, Songwriter en veel meer.

Trombonelessen cadeaugeven?

Misschien heb je een kennis, partner of familielid die heimelijk de lang gekoesterde wens heeft om met trombonelessen te beginnen, maar net een zetje in de rug nodig heeft om de stap te zetten! Wat is er leuker dan hierbij te helpen? Vivaldi Music Lessons biedt de mogelijkheid om direct bij een tromboneleraar cadeaubon van 3 muzieklessen van 30 minuten te bestellen. En persoonlijk en uniek cadeau, wat altijd in de smaak valt en waar veel gebruik van wordt gemaakt! Kijk hier voor meer informatie over de Muziekles Cadeaubon.

Online trombonelessen

In sommige situaties kan het handig zijn om online trombonelessen te volgen. Bijvoorbeeld wanneer je in het buitenland bent en je de feedback en input van je tromboneleraar niet wilt onderbreken. Het kan ook voorkomen dat je docent een concertreis/ tournee maakt en middels online trombonelessen even met je verder gaat en zorgt dat je gemotiveerd blijft!

Schuiftrompet?

De trombone wordt door velen herkend als schuiftrompet...niks mis mee maar...zeg maar gewoon trombone dan ;--))
Speciaal voor kinderen die trombone willen leren spelen adviseren onze professionele docenten de kunststof lichtgewicht trombone 'Pbone' te gebruiken, een uitkomst! Deze plastic trombone is veel lichter van gewicht en daardoor beter te hanteren en is minder kwetsbaar. Binnen de kortste keren haal je die typisch vette sound uit je instrument!

Terug in de tijd

De trombone is een veelzijdig instrument en kan in allerlei muzieksoorten worden gebruikt. In de laat renaissance/ vroege barok, rond 1600 was de trombone een veel bespeeld instrument. Zowel in Italïe als in Bohemen bestonden instrumenten gerelateerd aan de bazuin. De bazuin, (het Duitse woord Posaune is misschien verwarrend) is de voorloper van de trompet. Het wordt in het Oude Testament genoemd (De Val van Jericho) en betreft de ramshoorn of Sjofar. De Zink, een houten blaasinstrument uit de renaissance en vroege barok is nauw verwant. De Italiaanse naam Cornetto verwijst direct naar de ramshoorn. En naar een ijsje natuurlijk ;--)

Hoog tot laag

Er bestonden, net als in een koor, blokfluit- en gamba consort sopraan, alt, tenor en bas instrumenten. Van klein naar bijna onbespeelbaar groot! Tegenwoordig is de trombone vaak voorzien van een 'kwartventiel'. waardoor het bereik groter en de snelheid van spelen iets eenvoudiger wordt. Meestal speel je een van de lagere partijen of middenstemmen in een band of orkest. Je kunt ook prachtige solo's spelen op een trombone. Speel je graag  Jazz - Klassiek - Salsa - Pop of in een fanfare? Een goede techniek, uithoudingsvermogen en goed noten kunnen lezen en/of improviseren is van belang! 

Warme klank

Kenmerkend voor de trombone is de heldere, warme klank. Samen met je tromboneleraar verbeter jij je ademtechniek en leer je een ontspannen houding. Je krijgt speciale oefeningen om je embouchure te trainen en in top conditie te houden

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer