Ukuleleles

Muziekles van topmusici

Voor wie zijn de ukulelelessen?

Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest en voor het eerst ukulelelessen gaat nemen, of dat je vergevorderd bent en van een professionele en ervaren ukeleleleraar de fijne kneepjes van het vak wilt leren. Voor je ukeleleleraar is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

Ukulelelessen voor beginners

Je hoeft nog geen noten te kunnen lezen en ook geen algemene muzikale basis te hebben. Je leert het allemaal in je ukuleleles. Dus als je nog onbekend bent met muziek en nog niet helemaal weet waar je eigenlijk aan gaat beginnen, kun je gewoon contact opnemen met een ukeleleleraar en beginnen met ukuleleles.

Ukulelelessen voor meer gevorderden

Ook als je vroeger gespeeld hebt en de draad weer wilt oppakken, of regelmatig muziek maakt en merkt dat je ukuleletechniek aan een opfrisbeurt toe is, is het logisch dat je op zoek bent naar een echte ukeleleleraar die je verder helpt en inspireert. En dus komen we graag met jou in contact!

Waar vind je een leuke ukeleleleraar?

Via Vivaldi Music Lessons vind je deskundige enthousiaste musici, die naast optredens ook lesgeven. Bekijk de pagina van de ukeleleleraar waar je meer van wilt weten. Je kunt direct in contact komen met een ukeleleleraar om een proefles ukulele te reserveren. All het contact, alle afspraken en de betaling van de lessen lopen direct via je docent. Persoonlijk en flexibel!

Wat is het voordeel van privéles ukulele?

Persoonlijke aandacht, tips en oefeningen op maat die precies aansluiten op waar jij mee bezig bent en wat jij wilt leren en ontwikkelen. Om snel vorderingen te maken, je optimaal te kunnen verdiepen en alle ins en outs van ukulele goed aan te leren en te verfijnen, ga je met jouw passie voor ukulele dus het beste direct naar een ervaren ukeleleleraar. Een professionele musicus die al jouw uitdagingen rond ukulele kent en begrijpt en gespecialiseerd is het geven van privé ukulelelessen.

Worden de ukulelelessen in een muziekschool gegeven?

Vivaldi Music Lessons is geen muziekschool, maar een platform voor zelfstandige en hoog gekwalificeerde muziekdocenten. Vanwege de persoonlijke sfeer in je les worden de ukulelelessen meestal bij de leraar thuis, of in zijn of haar studio gegeven.

Ukuleleles bij jou aan huis

Sommige docenten bieden de mogelijkheid van lessen bij jou thuis. Je ukeleleleraar bespreekt met jou of dit een optie is en wat de eventuele bijkomende kosten zijn.

Waarom is een proefles ukulele belangrijk?

De klik met je ukeleleleraar is super belangrijk. Om je op je gemak te kunnen voelen tijdens je ukuleleles is een persoonlijke band met je docent prettig en is het belangrijk als je een match voelt. Het is soms fijn om je verhaal kwijt te kunnen en even uit je dagelijkse routine te stappen. Dat hoort er allemaal bij! We houden van een ongedwongen en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat. Lees hier hoe de leerlingen hun lessen ervaren!

Is de proefles ukulele gratis?

De proefles ukulele is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met je ukeleleleraar en alles over repertoire, lestijden, lesprijzen, frequentie en leslocatie te bespreken. De proefles kost 25,-euro. Maar je krijgt de 25,- euro van de proefles terug als je een Strippenkaart met ukulelelessen koopt.

Is ukuleleles duur?

De prijs voor een privé ukuleleles is markt conform. Het bedrag van de lessen komt geheel ten goede aan de docent bij wie je de Strippenkaarten koopt en afrekent. Hierin onderscheidt Vivaldi Music Lessons zich van de meeste platforms voor muzieklessen.

Strippenkaart met ukulelelessen

De Strippenkaarten bieden de keus van 30 , 45 of 60 minuten per muziekles. Je hebt flexibiliteit om je ukulelelessen af te spreken wanneer het je het beste uitkomt. Dit kan op een vast moment zijn of een afspraak per keer. Dit regel je direct met je ukeleleleraar. Je koopt de lessen uitsluitend direct via je ukeleleleraar. Als je kaart vol is kun je er altijd weer eentje bijkopen. Misschien hanteert je ukeleleleraar een eigen samenstelling van de Strippenkaart. Kijk daarom altijd ook op het profiel van je docent naar de tarieven.

In welke muzieksoorten kun je les krijgen?

Als je gaat beginnen met ukulelelessen krijg je een algemene en gedegen (technische /muzikale) basis die direct verbonden is met je muzikale smaak. Vaak is je ukeleleleraar ook nog eens een specialist is in een bepaalde stijl. Dus ook als gevorderde ukuleleleerling kun je prima terecht om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen en te verdiepen bij een expert in Klassieke muziek, Jazz, Wereldmuziek, Pop, Rock, Blues, Latin, Salsa, Klezmer, Folk, Country, Songwriter en veel meer.

Ukulelelessen cadeaugeven?

Misschien heb je een kennis, partner of familielid die heimelijk de lang gekoesterde wens heeft om met ukulelelessen te beginnen, maar net een zetje in de rug nodig heeft om de stap te zetten! Wat is er leuker dan hierbij te helpen? Vivaldi Music Lessons biedt de mogelijkheid om direct bij een ukeleleleraar cadeaubon van 3 muzieklessen van 30 minuten te bestellen. En persoonlijk en uniek cadeau, wat altijd in de smaak valt en waar veel gebruik van wordt gemaakt! Kijk hier voor meer informatie over de Muziekles Cadeaubon.

Online ukulelelessen

In sommige situaties kan het handig zijn om online ukulelelessen te volgen. Bijvoorbeeld wanneer je in het buitenland bent en je de feedback en input van je ukeleleleraar niet wilt onderbreken. Het kan ook voorkomen dat je docent een concertreis/ tournee maakt en middels online ukulelelessen even met je verder gaat en zorgt dat je gemotiveerd blijft!

Ukulele een kleine gitaar?

Als je de vorm van de ukulele bekijkt lijkt het wel een gitaar in mini formaat. Als je even beter kijkt zie je meteen al een verschil! Zo heeft de Ukulele 4 snaren, terwijl de gitaar er meestal 6 heeft. De Uke kent veel verschillende stemmingen, afhankelijk van de toonsoort en de stijl waarin gespeeld wordt. Opzich handig, om zo steeds de meest voorkomende akkoorden en grepen op een eenvoudige manier te kunnen spelen.
Het geluid is helder en direct herkenbaar! niet te hard, transparant en flexibel.

Cavaquinho

De braguinha of machete, afkomstig van het eiland Madeira, wordt gezien als de voorloper van de Ukulele. die een van de vormen is van de Portugese cavaquinho. De cavaquinho is een klein 4-snarig instrument dat oorspronkelijk komt uit Minho, een streek in het Noord westen van Portugal en dat ook in Braziliaanse muziek regelmatig wordt bespeeld. Schiterende warme klank, met verwantschap aan de ukulele. Luister naar Julio Pereira!

Van Madeira naar Hawaii

Rond 1879 zou de ukulele naar Hawai gebracht zijn door Portugese immigranten. Op Hawaïi bouwden zij hun oorspronkelijke Portugese muziekinstrumenten, en brachten veranderingen en aanpassingen aan, waaruit de Ukulele zich ontwikkelde. Het duurde niet lang voordat ook op Hawaïi de Ukulele een populair instrument begon te worden. Toen in 1915 verschillende Hawaiaanse ukelele artiesten te zien waren op de Panama Pacific International Exposition in San Francisco werd ook in de V.S het instrument erg populair.

Ergens over de regenboog

De Engelse artiest George Formby droeg in grote mate bij aan de popularitiet van de Ukulele, mede dankzij zijn dubbelzinnige songteksten en leidjes, waarbij hij zichzelf rond 1930-1940 virtuoos op de uke begeleide. Tegen het einde van de jaren 60 verloor de Ukulele aan populariteit en pas in de jaren 90 van de 20e eeuw begon men voor dit handige en lekker klinkende instrument weer meer belangstelling te tonen, met name in de Verenigde Staten. In 1998 werd de eerste Ukulele Chordfinder op internet gepresenteerd. Deze doorbraak in 2005 kwam vooral door de hit "Somewhere over the Rainbow" en het gebruik van een uke in TV- en radio-reclame.

Sociaal instrument

Wat is er leuker dan samen met vrienden een gezellige avond of middag hebben en wat live muziek erbij maken? Iederen kent wel een paar songs en wanneer je de handigheid hebt ontwikkeld speel je zo de liedjes mee op je Uke. De Ukulele is een ideaal instrument voor kinderen en volwassen om met muziek kennis te maken. Het is relatief eenvoudig te leren en met een paar akkoorden kun je al direct talloze songs en liedjes spelen!

Serieuze party partner

De Ukulele is wel degelijk een serieus instrument en het is mogelijk een hoog niveau te bereiken en de meest virtuoze muziek te spelen. Bekende songwriters begeleiden zichzelf, naast op de gitaar, ook op de Uke, en uiteraard onmisbaar in wereldmuziek en op Hawaii! Feestje of een mooie avond aan zee of in een park met vrienden? Neem je Uke mee en.. altijd leuk om samen iets te zingen!

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer