Vibrafoonles

Muziekles van topmusici

Voor wie zijn de vibrafoonlessen?

Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest en voor het eerst vibrafoonlessen gaat nemen, of dat je vergevorderd bent en van een professionele en ervaren vibrafoonleraar de fijne kneepjes van het vak wilt leren. Voor je vibrafoonleraar is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

Vibrafoonlessen voor beginners

Je hoeft nog geen noten te kunnen lezen en ook geen algemene muzikale basis te hebben. Je leert het allemaal in je vibrafoonles. Dus als je nog onbekend bent met muziek en nog niet helemaal weet waar je eigenlijk aan gaat beginnen, kun je gewoon contact opnemen met een vibrafoonleraar en beginnen met vibrafoonles.

Vibrafoonlessen voor meer gevorderden

Ook als je vroeger gespeeld hebt en de draad weer wilt oppakken, of regelmatig muziek maakt en merkt dat je vibrafoontechniek aan een opfrisbeurt toe is, is het logisch dat je op zoek bent naar een echte vibrafoonleraar die je verder helpt en inspireert. En dus komen we graag met jou in contact!

Waar vind je een leuke vibrafoonleraar?

Via Vivaldi Music Lessons vind je deskundige enthousiaste musici, die naast optredens ook lesgeven. Bekijk de pagina van de vibrafoonleraar waar je meer van wilt weten. Je kunt direct in contact komen met een vibrafoonleraar om een proefles vibrafoon te reserveren. All het contact, alle afspraken en de betaling van de lessen lopen direct via je docent. Persoonlijk en flexibel!

Wat is het voordeel van privéles vibrafoon?

Persoonlijke aandacht, tips en oefeningen op maat die precies aansluiten op waar jij mee bezig bent en wat jij wilt leren en ontwikkelen. Om snel vorderingen te maken, je optimaal te kunnen verdiepen en alle ins en outs van vibrafoon goed aan te leren en te verfijnen, ga je met jouw passie voor vibrafoon dus het beste direct naar een ervaren vibrafoonleraar. Een professionele musicus die al jouw uitdagingen rond vibrafoon kent en begrijpt en gespecialiseerd is het geven van privé vibrafoonlessen.

Worden de vibrafoonlessen in een muziekschool gegeven?

Vivaldi Music Lessons is geen muziekschool, maar een platform voor zelfstandige en hoog gekwalificeerde muziekdocenten. Vanwege de persoonlijke sfeer in je les worden de vibrafoonlessen meestal bij de leraar thuis, of in zijn of haar studio gegeven.

Vibrafoonles bij jou aan huis

Sommige docenten bieden de mogelijkheid van lessen bij jou thuis. Je vibrafoonleraar bespreekt met jou of dit een optie is en wat de eventuele bijkomende kosten zijn.

Waarom is een proefles vibrafoon belangrijk?

De klik met je vibrafoonleraar is super belangrijk. Om je op je gemak te kunnen voelen tijdens je vibrafoonles is een persoonlijke band met je docent prettig en is het belangrijk als je een match voelt. Het is soms fijn om je verhaal kwijt te kunnen en even uit je dagelijkse routine te stappen. Dat hoort er allemaal bij! We houden van een ongedwongen en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat. Lees hier hoe de leerlingen hun lessen ervaren!

Is de proefles vibrafoon gratis?

De proefles vibrafoon is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met je vibrafoonleraar en alles over repertoire, lestijden, lesprijzen, frequentie en leslocatie te bespreken. De proefles kost 25,-euro. Maar je krijgt de 25,- euro van de proefles terug als je een Strippenkaart met vibrafoonlessen koopt.

Is vibrafoonles duur?

De prijs voor een privé vibrafoonles is markt conform. Het bedrag van de lessen komt geheel ten goede aan de docent bij wie je de Strippenkaarten koopt en afrekent. Hierin onderscheidt Vivaldi Music Lessons zich van de meeste platforms voor muzieklessen.

Strippenkaart met vibrafoonlessen

De Strippenkaarten bieden de keus van 30 , 45 of 60 minuten per muziekles. Je hebt flexibiliteit om je vibrafoonlessen af te spreken wanneer het je het beste uitkomt. Dit kan op een vast moment zijn of een afspraak per keer. Dit regel je direct met je vibrafoonleraar. Je koopt de lessen uitsluitend direct via je vibrafoonleraar. Als je kaart vol is kun je er altijd weer eentje bijkopen. Misschien hanteert je vibrafoonleraar een eigen samenstelling van de Strippenkaart. Kijk daarom altijd ook op het profiel van je docent naar de tarieven.

In welke muzieksoorten kun je les krijgen?

Als je gaat beginnen met vibrafoonlessen krijg je een algemene en gedegen (technische /muzikale) basis die direct verbonden is met je muzikale smaak. Vaak is je vibrafoonleraar ook nog eens een specialist is in een bepaalde stijl. Dus ook als gevorderde vibrafoonleerling kun je prima terecht om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen en te verdiepen bij een expert in Klassieke muziek, Jazz, Wereldmuziek, Pop, Rock, Blues, Latin, Salsa, Klezmer, Folk, Country, Songwriter en veel meer.

Vibrafoonlessen cadeaugeven?

Misschien heb je een kennis, partner of familielid die heimelijk de lang gekoesterde wens heeft om met vibrafoonlessen te beginnen, maar net een zetje in de rug nodig heeft om de stap te zetten! Wat is er leuker dan hierbij te helpen? Vivaldi Music Lessons biedt de mogelijkheid om direct bij een vibrafoonleraar cadeaubon van 3 muzieklessen van 30 minuten te bestellen. En persoonlijk en uniek cadeau, wat altijd in de smaak valt en waar veel gebruik van wordt gemaakt! Kijk hier voor meer informatie over de Muziekles Cadeaubon.

Online vibrafoonlessen

In sommige situaties kan het handig zijn om online vibrafoonlessen te volgen. Bijvoorbeeld wanneer je in het buitenland bent en je de feedback en input van je vibrafoonleraar niet wilt onderbreken. Het kan ook voorkomen dat je docent een concertreis/ tournee maakt en middels online vibrafoonlessen even met je verder gaat en zorgt dat je gemotiveerd blijft!

Vibrafoonlessen voor alle leeftijden. Jazz -Klassiek - Hedendaagsche muziek
Denk je aan vibrafoon dan denk je aan Lionel Hampton of Milt Jackson. De vibrafoon is een veelzijdig slagwerkinstrument waarmee je zowel melodiën als akkoorden kunt spelen. In hedendaagsche klassieke muziek, pop en jazz wordt de vibrafoon, net als de marimba ook regelmatig gebruikt. Wil je in Jazz combo’s of in orkesten en bigbands spelen of ben je echt klassiek georiënteerd. Welkom voor een kennismakingsles vibrafoon! De privé vibrafoonlessen zijn voor leerlingen van alle leeftijden en zowel voor beginners als voor gevorderden!
Leer de beginselen van dit instrument dat bespeeld wordt met ‘mallets’. Houten stokken met een bol van draad bepalen je sound.  Je leert de 4 mallet techniek zoals ontwikkeld door de grote voorbeelden Gary Burton en Mike Mainieri. Er zijn heel veel verschillende stokken om mee te spelen en je klank wordt er door bepaald. Klassieke hedendaagsche muziek, Improvisatie maar ook notenlezen en spelen van moderne partituren van komponisten als Steve Reich, Xenakis, Sahan en Andriessen.

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer