Vioolles in Den Haag Bezuidenhout

Zoek je violen in Den Haag Bezuidenhout?

Vind hier betaalbare privé muzieklessen van een enthousiaste viooldocent in Den Haag Bezuidenhout! De lessen bieden inspiratie, heldere instructies, motivatie en plezier in muziek!

Is de proefles gratis?

Je krijgt een gratis proefles bij aanschaf van je eerste Strippenkaart van 5 of 10 lessen. De proefles kost anders 25,-euro.

Privé vioolles brengt je verder!

Doelgerichte, leuke en betaalbare privé muzieklessen in of vlakbij Den Haag Bezuidenhout helpen je om je doelen te bereiken. Je viooldocent weet dat je met gerichte aanwijzingen en inspanning heel ver kunt komen!

Voor wie zijn de vioollessen?

Je kunt muzieklessen nemen als je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest, maar zeker ook als je gevorderd bent en je jouw vaardigheden en muzikaliteit verder wilt ontwikkelen. Als je muziek wilt maken is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

   De voordelen van een strippenkaart met 5 of 10 vioollessen? 

   • Flexibiliteit om je muzieklessen af te spreken. 
   • Onbeperkt lessen bijkopen als je wilt.
   • Je koopt de strippenkaarten direct bij je docent.
   • Strippenkaarten van 30, 45 of 60 minuten
   • Gratis proefles bij aankoop 1e strippenkaart

   Vioolles aan huis in Den Haag Bezuidenhout

   Op zoek naar een viooldocent die bij jou aan huis komt? Boek meteen je proefles om kennis te maken met de docent.

   Muziektheorie

   Meer weten over waarom Muziektheorie leuk en belangrijk is als je vioollessen volgt? Boek een proefles.

   Muziekles Cadeaubon met 3 vioollessen

   Met een Muziekles Cadeaubon geef je een zetje in de rug om die lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: beginnen met vioollessen!

    Waarom privé muzieklessen?

    • Les van een professionele musicus die al jouw uitdagingen rond muziek kent en begrijpt
    • Je leert in je eigen tempo
    • Aandacht voor jou en jouw doelen en wensen
    • Vioolles bij de docent of bij jou aan huis
    • Gezellige en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat

    Vioollessenvoor kinderen in Den Haag Bezuidenhout

    • Leuke en mooie muziekmethodiek
    • Een goede leeftijd voor kinderen om met vioollessen te beginnen is ongeveer 7 a 8 jaar oud
    • Instrumentale vocale/vaardigheden
    • Basis muziektheorie
    • Samenspel met docent - plezier in muziek

    Vergeet niet hierboven je viooldocent te kiezen. Plezier in muziek staat centraal!

    Online vioollessen

    Neem contact op met de viooldocent van je keuze als je liever online muzieklessen wilt volgen!

    De eerste viool spelen?

    Natuurlijk komt deze uitdrukking niet zomaar uit de lucht vallen! Wanneer je de eerste viool speelt in een orkest, strijkkwartet, fiddle band of Tango orkest dan speel jij vrijwel altijd de melodie!  Je geeft vanuit de melodie leiding aan het ensemble of orkest. Prachtig en stralend klinkt de viool als solo instrument in ontelbare genres! Om goed hoorbaar te zijn is de viool van oudsher een instrument met een heldere klank en een hoger geluid dan bijvoorbeeld de cello of de bas. De viool is een sopraaninstrument (sopra betekent boven in het Italiaans) en voert dus vaak de boventoon!

    Lange weg

    De viool is als melodie instrument al sinds de middeleeuwen in gebruik en heeft zich via allerlei verschijningsvormen ontwikkeld tot wat wij tegenwoordig de viool noemen. Een van de eerste voorlopers van de viool is de Rebec, een drie snarige viool die in de Renaissance (1400 -1500) in Europa gebruikt werd. Verwant aan de Rebab, een snaar instrument wat al in de 9e eeuw werd bespeeld in Noord Afrika en Azie en mogelijk via verspreiding van de Islam o.a. in Spanje, Italie en Frankrijk terecht is gekomen. Vanuit de Rebec ontwikkelde het instrument in Europa tot de Vedel, een op oude afbeeldingen door engelen bespeeld insrument, en later weer tot  de Lyra da Braccio. Bekend en dichtbij de Rebab kennen we de Lyra (Kreta), de Kemençe uit o.a. Griekse, Turkse, Perzische, Koerdische populaire en traditionele Maqam muziek.

    Italië

    Rond 1550 in Noord Italië (Cremona) ontstond wat we een barokviool zouden kunnen noemen, de uiteindelijke voorloper van de moderne viool. Materialen, snaren, stokken, verhoudingen en speeltechnieken ontwikkelen zich steeds door en... het blijft een prachtig, moeilijk en fascinerend instrument waar je in tal van uiteenlopende muzieksoorten mee terecht kunt.

    Vioolles in Den Haag Bezuidenhout

    Zoek je een enthousiaste viooldocent in de omgeving Den Haag Bezuidenhout? Kwaliteit en plezier in muziek voor alle leeftijden! Privé vioolles voor beginners en gevorderden. Strippenkaart van 10 lessen voor gemak en flexibiliteit. Kies je viooldocent en neem contact op voor een proefles!