Vioolles in Overamstel

Zoek je vioollessen in Overamstel?

Lees hierboven meer over de viooldocent die je gevonden hebt!  De vioollessen zijn bij de docent of bij jou aan huis,.

Voor wie zijn de vioollessen?

Op deze site vind je motiverende en inspirerende privé vioollessen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Fantastische muzieklessen voor beginners tot vergevorderd!

Vioollessen met een strippenkaart

Je kunt ieder moment van het jaar instappen en met vioollessen beginnen. De strippenkaarten van 5 of 10 privélessen bieden je gemak en maximale flexibiliteit.

Waarom een proefles viool?

Het is belangrijk om eerst kennis te maken met de docent van je keuze. Je krijgt informatie over de lesprijzen, de beschikbaarheid en een indruk van de manier van lesgeven. Fijn om te weten: je instelling is belangrijk voor je docent, maar je niveau maakt niet uit!

Privé vioolles brengt je verder!

Persoonlijke aandacht is een kwalitiet die in een inspirerende vioolles thuis hoort. Je muziekles is een belangrijk moment waarin je samen met je docent stappen zet om je doelen te bereiken. Je viooldocent weet dat je met gerichte aanwijzingen en inspanning heel ver kunt komen!

Is de proefles gratis?

De proefles kost 25,-euro, maar dit wordt in mindering gebracht bij de aanschaf van je eerste Strippenkaart van 5 of 10 lessen.

Wat zijn de voordelen van een strippenkaart met vioollessen? 

 • Flexibiliteit om je muzieklessen af te spreken. 
 • Instappen in het jaar wanneer jij wilt.
 • Onbeperkt lessen bijkopen.
 • Je koopt de strippenkaarten direct bij je docent.
 • Strippenkaarten van 5 of 10 lessen van 30, 45 of 60 minuten
 • Gratis proefles van 30 minutenbij aankoop 1e strippenkaart

Vioolles aan huis in Overamstel

Op zoek naar een viooldocent die bij jou aan huis komt? Neem hierboven contact op met een docent voor meer informatie!

Muziektheorie

Lees meer over waarom Muziektheorie leuk en belangrijk is als je vioollessen volgt.

Muziekles Cadeaubon met 3 vioollessen

Met een Muziekles Cadeaubon geef je een zetje in de rug om die lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: beginnen met vioollessen!

  Waarom privé muzieklessen?

  • Les van een professionele musicus die al jouw uitdagingen rond muziek kent en begrijpt
  • Je leert in je eigen tempo
  • Aandacht voor jou en jouw doelen en wensen
  • Vioolles bij de docent of bij jou aan huis
  • Gezellige en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat

  Vioollessen voor kinderen in Overamstel

  • Leuk en motiverend lesmateriaal
  • Een goede leeftijd voor kinderen om met vioollessen te beginnen is ongeveer 7 a 8 jaar oud
  • Instrumentale vocale/vaardigheden
  • Basis muziektheorie
  • Samenspel met docent en plezier in muziek

  Kies hierboven je viooldocent en neem contact op voor meer informatie en een proefles!

  De eerste viool spelen?

  Natuurlijk komt deze uitdrukking niet zomaar uit de lucht vallen! Wanneer je de eerste viool speelt in een orkest, strijkkwartet, fiddle band of Tango orkest dan speel jij vrijwel altijd de melodie!  Je geeft vanuit de melodie leiding aan het ensemble of orkest. Prachtig en stralend klinkt de viool als solo instrument in ontelbare genres! Om goed hoorbaar te zijn is de viool van oudsher een instrument met een heldere klank en een hoger geluid dan bijvoorbeeld de cello of de bas. De viool is een sopraaninstrument (sopra betekent boven in het Italiaans) en voert dus vaak de boventoon!

  Lange weg

  De viool is als melodie instrument al sinds de middeleeuwen in gebruik en heeft zich via allerlei verschijningsvormen ontwikkeld tot wat wij tegenwoordig de viool noemen. Een van de eerste voorlopers van de viool is de Rebec, een drie snarige viool die in de Renaissance (1400 -1500) in Europa gebruikt werd. Verwant aan de Rebab, een snaar instrument wat al in de 9e eeuw werd bespeeld in Noord Afrika en Azie en mogelijk via verspreiding van de Islam o.a. in Spanje, Italie en Frankrijk terecht is gekomen. Vanuit de Rebec ontwikkelde het instrument in Europa tot de Vedel, een op oude afbeeldingen door engelen bespeeld insrument, en later weer tot  de Lyra da Braccio. Bekend en dichtbij de Rebab kennen we de Lyra (Kreta), de Kemençe uit o.a. Griekse, Turkse, Perzische, Koerdische populaire en traditionele Maqam muziek.

  Italië

  Rond 1550 in Noord Italië (Cremona) ontstond wat we een barokviool zouden kunnen noemen, de uiteindelijke voorloper van de moderne viool. Materialen, snaren, stokken, verhoudingen en speeltechnieken ontwikkelen zich steeds door en... het blijft een prachtig, moeilijk en fascinerend instrument waar je in tal van uiteenlopende muzieksoorten mee terecht kunt.

  Vioolles in Overamstel

  Zoek je een enthousiaste viooldocent in de omgeving Overamstel? Kwaliteit en plezier in muziek voor alle leeftijden! Privé vioolles voor beginners en gevorderden. Strippenkaart van 10 lessen voor gemak en flexibiliteit. Kies je viooldocent en neem contact op voor een proefles!