Gevonden! Lees meer over de viooldocent bij jou in de buurt. Je kunt meteen een proefles afspreken om daarna met je lessen te beginnen.
Jouw favoriete muziek staat centraal in inspirerende en motiverende vioollessen voor beginners en gevorderden, volwassenen, kinderen en jongeren.
De privé muzieklessen zijn in de lesruimte of studio bij een viooldocent in jouw buurt. Je kunt na je proefles meteen met je lessen beginnen.
Informeer bij de docent die je gevonden hebt naar vioollessen aan huis!
Je kunt ieder moment van het jaar instappen en met je vioollessen starten. De strippenkaarten van 10 lessen zijn extra voordelig en bieden maximale flexibiliteit.
Persoonlijke aandacht is een kwalitiet die in een muziekles thuis hoort. Je viooldocent kent je uitdagingen en weet dat je met gerichte aanwijzingen en inspanning heel ver kunt komen!
Dat kan! Koop je na de proefles een Strippenkaart met 5 of 10 vioollessen, dan je krijgt de € 25,- van de proefles terug van je docent!
Waarom zou je iemand een muziekles cadeaubon geven? Omdat je met een Muziekles Cadeaubon vaak net dat zetje in de rug geeft om die lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan, Namelijk beginnen met vioollessen! Een muziekles is een belangrijk moment waarin je, samen met je docent, stappen zet om je doelen te bereiken. Dat gun je toch iedereen?
The most valuable possession you can own is an open heart. The most powerful weapon you can be is an instrument of peace ~ Carlos Santana
Natuurlijk komt deze uitdrukking niet zomaar uit de lucht vallen! Wanneer je de eerste viool speelt in een orkest, strijkkwartet, fiddle band of Tango orkest dan speel jij vrijwel altijd de melodie! Je geeft vanuit de melodie leiding aan het ensemble of orkest. Prachtig en stralend klinkt de viool als solo instrument in ontelbare genres! Om goed hoorbaar te zijn is de viool van oudsher een instrument met een heldere klank en een hoger geluid dan bijvoorbeeld de cello of de bas. De viool is een sopraaninstrument (sopra betekent boven in het Italiaans) en voert dus vaak de boventoon!
De viool is als melodie instrument al sinds de middeleeuwen in gebruik en heeft zich via allerlei verschijningsvormen ontwikkeld tot wat wij tegenwoordig de viool noemen. Een van de eerste voorlopers van de viool is de Rebec, een drie snarige viool die in de Renaissance (1400 -1500) in Europa gebruikt werd. Verwant aan de Rebab, een snaar instrument wat al in de 9e eeuw werd bespeeld in Noord Afrika en Azie en mogelijk via verspreiding van de Islam o.a. in Spanje, Italie en Frankrijk terecht is gekomen. Vanuit de Rebec ontwikkelde het instrument in Europa tot de Vedel, een op oude afbeeldingen door engelen bespeeld insrument, en later weer tot de Lyra da Braccio. Bekend en dichtbij de Rebab kennen we de Lyra (Kreta), de Kemençe uit o.a. Griekse, Turkse, Perzische, Koerdische populaire en traditionele Maqam muziek.
Rond 1550 in Noord Italië (Cremona) ontstond wat we een barokviool zouden kunnen noemen, de uiteindelijke voorloper van de moderne viool. Materialen, snaren, stokken, verhoudingen en speeltechnieken ontwikkelen zich steeds door en... het blijft een prachtig, moeilijk en fascinerend instrument waar je in tal van uiteenlopende muzieksoorten mee terecht kunt.
Altviool is een onmisbaar instrument in orkesten en kamermuziek ensembles. Ook in popmuziek arrangementen kun je met de altviool een mooie waardevole creatieve bijdrage leveren! Speel je vioiol en wil je ook altviool kunnen spelen? Vind hier de docenten die je verder kunnen helpen met motiverende altvioollessen!