Vioolles in Utrecht Oudwijk

Je hebt een docent voor vioolles in de buurt van Utrecht Oudwijk gevonden!

Bekijk de pagina van de viooldocent waar je meer van wilt weten en reserveer meteen een vrijblijvende proefles viool!

Privé Vioolles brengt je verder!

Doelgerichte, leuke en betaalbare privé vioollessen in of vlakbij Utrecht Oudwijk helpen je om je doelen te bereiken. Je viooldocent weet dat je met inspanning, motivatie, plezier, gerichte instructies en heldere uitleg heel ver kunt komen!

7 redenen om een proefles viool af te spreken

Tijdens de proefles maak je persoonlijk kennis met je aanstaande viooldocent, krijg je een indruk van de bereikbaarheid van de locatie waar de vioollessen plaatsvinden, maak je meteen muziek, ervaar je de stijl van lesgeven, bespreek je de duur van je lessen, hoe vaak je les wilt nemen en welke Strippenkaart voor jou het beste zou zijn.

Is de proefles viool gratis?

De proefles kost 25,-euro, voor 30 minuten prive vioolles. En het goede nieuws: Je krijgt de 25,- euro van de proefles gewoon terug als je een Strippenkaart van 5 of 10 vioollessen koopt.

Waar worden de vioollessen gegeven?

Je viooldocent neemt graag de tijd voor je en geeft de lessen bij voorkeur in zijn of haar eigen huis of studio, in of vlakbij Utrecht Oudwijk. Gezellig en persoonlijk!

Vioolles bij jou aan huis in Utrecht Oudwijk

Bespreek met je viooldocent of de vioollessen bij jou thuis gegeven kunnen worden en wat de eventuele bijkomende kosten zijn.

In welke muzieksoorten kun je les krijgen?

Vaak is je viooldocent ook nog eens een specialist in een bepaalde stijl. Je kunt terecht voor Klassieke muziek, Barok muziek Jazz, Wereldmuziek, Pop, Rock, Blues, Latin, Salsa, Klezmer, Folk, Country, Songwriter en veel meer.

Voordelen van privé vioolles in Utrecht Oudwijk

Privé vioollessen van een goede muziekdocent in of vlakbij Utrecht Oudwijk bieden je gerichte aanwijzingen, gezellige sfeer in de les, persoonlijke tips uit de praktijk, inspiratie om maximaal van muziek te kunnen genieten, alle afspraken en de betaling van de lessen lopen direct via je docent. Helder en flexibel!

Zijn er ook vioollessen voor kinderen?

Jazeker! Boek een proefles en kom kennismaken. Je kunt meteen inschatten of de leslocatie dicht genoeg bij jou in de buurt is.

Wat is een goede leeftijd voor kinderen om met vioollessen te beginnen?

In het algemeen is een goede leeftijd voor kinderen om met vioollessen te beginnen als ze ongeveer 7 a 8 jaar oud zijn. Het is altijd verstandig met een viooldocent een kennismaking af te spreken, om zeker te weten dat je kind er helemaal aan toe is om met vioollessen te beginnen.

Wat is het belang van wekelijkse vioollessen?

Zeker voor kinderen, en wanneer je nieuw met viool begint, is het belangrijk om regelmatig te oefenen en elke week naar je vioolles te gaan. Zo voorkom je dat je dingen verkeerd aanleert. Je viooldocent zal je motiveren en tips geven zodat je elke les weer blij naar huis gaat!

Welk niveau moet je hebben voor vioolles?

Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest, geen noten kunt lezen en voor het eerst vioollessen gaat nemen, of dat je meer gevorderd bent. Voor je viooldocent is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

Kun je ook met vioollessen beginnen als je al wat ouder bent?

Jazeker kan dat! Als volwassene ben je absoluut niet te oud om met vioollessen te beginnen. Iedereen leert en ontwikkelt op zijn of haar eigen manier en moment. En daar kan vioolles zomaar bij horen!

Kan ik vrijblijvend een vioolles als proefles boeken?

Voordat je met vioollessen gaat beginnen kun je altijd vrijblijvend een proefles boeken. Je wilt toch weten of je een klik hebt met je nieuwe viooldocent?

Vioollessen voor gevorderden

Als je vroeger vioollessen hebt gevolgd en de draad weer wilt oppakken, je wilt verdiepen in een bepaalde muzieksoort bij een gespecialiseerde viooldocent of regelmatig met je favoriete muziek bezig bent en vorderingen wilt maken, komen we graag met jou in contact!

Zijn vioollessen duur?

Ondanks dat alles duurder wordt, blijven onze lesprijzen gelijk! Alle op deze website vermelde viooldocenten zijn professionals die voor een eerlijke prijs een uitstekende muziekles aanbieden. Fair Price voor docent en leerling.

Wat kost een losse vioolles?

De prijs van een losse vioolles zal meestal hoger zijn dan de prijzen van de vioollessen in een pakket van 5 of 10 lessen. Informeer bij je docent naar de prijs van een losse les.

Wat is het voordeel van de Strippenkaart met 5 of 10 vioollessen?

De Strippenkaarten met vioollessen bieden flexibiliteit om je lessen af te spreken wanneer het je het beste uitkomt. Dit kan op een vast moment in de week zijn, of een afspraak per keer. Dit regel je direct met je docent.

Waar koop ik de Strippenkaart met vioollessen?

Je koopt de Strippenkaarten direct via je viooldocent. Als je kaart vol is kun je er altijd weer eentje bijkopen. Bekijk de lesprijzen op het profiel van je viooldocent of neem contact op met de leraar waar je les bij wilt nemen..

Betaal ik direct aan mijn viooldocent?

Ja, je bestelt en rekent de Strippenkaarten direct af bij je viooldocent. Kijk altijd op het profiel van je docent naar de tarieven en boek meteen een proefles!

Muziekles voucher met 3 vioollessen cadeau geven? 

Hoe leuk is het om met een Muziekles Cadeaubon een vriend, vriendin, familielid of kennis een zetje in de rug te geven, om de stap te zetten om die lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan? Namelijk beginnen met vioollessen! Kijk hier hoe je de Muziekles Cadeaubon met 3 vioollessen kunt bestellen.

Muziektheorieles in Utrecht Oudwijk

Met kennis van muziektheorie begrijp je de achtergronden van de muziek die je in je vioolles behandelt beter. Daardoor ga je beter musicieren. Om je inzicht en kennis van harmonieleer, toonsoorten, akkoorden en structuren te vergroten, zijn er Muziektheorielessen bij jou in de buurt. Jazz- pop theorie of Klassieke muziektheorie. Je krijgt priveles.

Muziekles Cadeaubon is een van de populairste cadeaus!

Via Vivaldi Music Lessons kun je direct bij een viooldocent 3 vioollessen van 30 minuten als cadeaubon bestellen. En persoonlijk en uniek cadeau dat altijd zeer dankbaar ontvangen wordt.

Muzieklessen voor kleuters en peuters

We zien het zelf ook; Jonge kinderen zijn dol op muziek! En we weten inmiddels uit vele publicaties, en onze eigen ervaring, hoe goed het voor de ontwikkeling van je kind is. Met muziekles ontwikkelt je kind sociale-, emotionele-. motorische- en cognitieve vaardigheden. Het spraak- en gevoelsgebied van het kind wordt gestimuleerd en er is aangetoond dat muziek bijdraagt aan een vrolijker en completer leven! Om al jong met muziek bezig te kunnen zijn en spelenderwijs een muzikale basis te ontwikkelen, biedt Muziek voor kleuters en peuters waardevolle muzieklessen in een gezellige leeromgeving bij de docent thuis.

De eerste viool spelen?

Natuurlijk komt deze uitdrukking niet zomaar uit de lucht vallen! Wanneer je de eerste viool speelt in een orkest, strijkkwartet, fiddle band of Tango orkest dan ben jij vrijwel altijd in de weer met de melodie! Om goed hoorbaar te zijn is de viool van oudsher een instrument met een heldere klank en een hoger geluid dan bijvoorbeeld de cello of de bas. De viool is een sopraaninstrument (sopra betekent boven) in het Italiaans) en voert vaak de boventoon! Letterlijk en figuurlijk.

Lange weg

De viool is als melodie instrument al sinds de middeleeuwen in gebruik en heeft zich via allerlei verschijningsvormen ontwikkeld tot wat wij tegenwoordig de viool noemen. Een van de eerste voorlopers van de viool is de Rebec, een drie snarige viool die in de Renaissance (1400 -1500) in Europa gebruikt werd. Verwant aan de Rebab, een snaar instrument wat al in de 9e eeuw werd bespeeld in Noord Afrika en Azie en mogelijk via verspreiding van de Islam o.a. in Spanje, Italie en Frankrijk terecht is gekomen. Vanuit de Rebec ontwikkelde het instrument in Europa tot de Vedel, een op oude afbeeldingen door engelen bespeeld insrument, en later weer tot  de Lyra da Braccio. Bekend en dichtbij de Rebab kennen we de Lyra (Kreta), de Kemençe uit o.a. Griekse, Turkse, Perzische, Koerdische populaire en traditionele Maqam muziek.

Italië

Rond 1550 in Noord Italië (Cremona) ontstond wat we een barokviool zouden kunnen noemen, de uiteindelijke voorloper van de moderne viool. Materialen, snaren, stokken, verhoudingen en speeltechnieken ontwikkelen zich steeds door en... het blijft een prachtig, moeilijk en fascinerend instrument waar je in tal van uiteenlopende muzieksoorten mee terecht kunt.

Vioolles in Utrecht Oudwijk

Zoek je een enthousiaste viooldocent in de omgeving Utrecht Oudwijk? Kwaliteit en plezier in muziek voor alle leeftijden! Privé vioolles voor beginners en gevorderden. Strippenkaart van 10 lessen voor gemak en flexibiliteit. Kies je viooldocent en neem contact op voor een proefles!