Vioolles in Weesp

Boek nu je proefles viool in Weesp!

Muziek maken is heerlijk en met betaalbare privé vioollessen van een enthousiaste viooldocent in Weesp wordt het alleen maar leuker! Je bent nooit te oud om je droom te volgen!

Is de proefles gratis?

Je krijgt een gratis proefles bij aanschaf van een Strippenkaart van 5 of 10 vioollessen. De proefles kost anders 25,-euro.

Privé vioolles brengt je verder!

Doelgerichte, leuke en betaalbare privé vioollessen in of vlakbij Weesp helpen je om je doelen te bereiken. Je viooldocent weet dat je met inspanning, plezier, gerichte instructies en heldere uitleg heel ver kunt komen!

Voor wie zijn de vioollessen?

Je kunt vioollessen nemen als je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest, maar ook als je vergevorderd bent. Als je muziek wilt maken is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

  Kies je viooldocent in Weesp

  Via Vivaldi Music Lessons vind je bevlogen musici die, naast het geven van concerten, een passie voor lesgeven hebben. Kies hierboven een viooldocent en boek direct een inspirerende proefles viool.

   De voordelen van een Strippenkaarten met 5 of 10 vioollessen? 

   • Flexibiliteit om je lessen af te spreken. 
   • Onbeperkt lessen bijkopen als je wilt.
   • Je koopt de strippenkaarten direct bij je docent.
   • Strippenkaarten van 30, 45 of 60 minuten
   • Een Strippenkaart met 10 vioollessen is het voordeligst!
   • Gratis proefles bij aankoop 1e strippenkaart

   Vioolles aan huis in Weesp

   Op zoek naar een viooldocent die bij jou aan huis komt in Weesp? Boek meteen je eerste vioolles om kennis te maken met de docent.

   Muziektheorie

   Meer weten over waarom Muziektheorie leuk en belangrijk is als je vioollessen volgt? Boek een proefles.

   Muziekles Cadeaubon met 3 vioollessen

   Met een Muziekles Cadeaubon geef je een zetje in de rug  om die lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: beginnen met vioollessen!

    Waarom privé vioolles?

    • gerichte en persoonlijke aanwijzingen van een professionele musicus die al jouw uitdagingen rond muziek kent en begrijpt
    • bladmuziek lezen/ ontwikkeling gehoor/ ritmegevoel in je eigen tempo
    • aandacht voor jou en jouw doelen en wensen
    • vioolles bij de docent of bij jou aan huis
    • gezellige en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat
    • lees hier hoe anderen hun lessen ervaren!

    Vioollessenvoor kinderen in Weesp

    • leuke en mooie muziekmethodiek
    • een goede leeftijd voor kinderen om met vioollessen te beginnen is ongeveer 7 a 8 jaar oud
    • instrumentale vocale/vaardigheden - basis muziektheorie
    • samenspel met docent - plezier in muziek

    Vergeet niet hierboven je viooldocent te kiezen als je verder wilt komen!

    Online vioollessen

    Neem direct contact op met de viooldocent van je keuze als je liever online muzieklessen wilt volgen!

    De eerste viool spelen?

    Natuurlijk komt deze uitdrukking niet zomaar uit de lucht vallen! Wanneer je de eerste viool speelt in een orkest, strijkkwartet, fiddle band of Tango orkest dan ben jij vrijwel altijd in de weer met de melodie! Om goed hoorbaar te zijn is de viool van oudsher een instrument met een heldere klank en een hoger geluid dan bijvoorbeeld de cello of de bas. De viool is een sopraaninstrument (sopra betekent boven) in het Italiaans) en voert vaak de boventoon! Letterlijk en figuurlijk.

    Lange weg

    De viool is als melodie instrument al sinds de middeleeuwen in gebruik en heeft zich via allerlei verschijningsvormen ontwikkeld tot wat wij tegenwoordig de viool noemen. Een van de eerste voorlopers van de viool is de Rebec, een drie snarige viool die in de Renaissance (1400 -1500) in Europa gebruikt werd. Verwant aan de Rebab, een snaar instrument wat al in de 9e eeuw werd bespeeld in Noord Afrika en Azie en mogelijk via verspreiding van de Islam o.a. in Spanje, Italie en Frankrijk terecht is gekomen. Vanuit de Rebec ontwikkelde het instrument in Europa tot de Vedel, een op oude afbeeldingen door engelen bespeeld insrument, en later weer tot  de Lyra da Braccio. Bekend en dichtbij de Rebab kennen we de Lyra (Kreta), de Kemençe uit o.a. Griekse, Turkse, Perzische, Koerdische populaire en traditionele Maqam muziek.

    Italië

    Rond 1550 in Noord Italië (Cremona) ontstond wat we een barokviool zouden kunnen noemen, de uiteindelijke voorloper van de moderne viool. Materialen, snaren, stokken, verhoudingen en speeltechnieken ontwikkelen zich steeds door en... het blijft een prachtig, moeilijk en fascinerend instrument waar je in tal van uiteenlopende muzieksoorten mee terecht kunt.

    Vioolles in Weesp

    Zoek je een enthousiaste viooldocent in de omgeving Weesp? Kwaliteit en plezier in muziek voor alle leeftijden! Privé vioolles voor beginners en gevorderden. Strippenkaart van 10 lessen voor gemak en flexibiliteit. Kies je viooldocent en neem contact op voor een proefles!