Contrabas leren spelen? Privé basles Jazz of Klassieke muziek. Check Boris Oostendorp, ervaren bassist en basleraar in Almere en omgeving. Ook online baslessen.

Boris Oostendorp Contrabaslessen in Almere

Inspiratie - Contrabasles Almere

Ik ben Boris Oostendorp, ervaren bassist en geduldige, enthousiaste basleraar in Almere. Inspiratie is wat mij betreft een van de belangrijkste dingen wanneer je muziek wilt maken. Ik laat je graag kennis maken met muziek die je nog niet kent of waarvan ik denk dat het iets voor je is.

Veelzijdig instrument

De contrabas speelt in veel verschillende soorten muziek een onmisbare rol. Als bassist heb je dus veel mogelijkheden om samen te spelen, iets wat ik altijd zoveel mogelijk stimuleer.

De les

Als leraar creëer ik allereerst een veilige omgeving waarin jij je op je gemak voelt om te ontdekken en uit te proberen, en met jouw favoriete muziek bezig te zijn. Op deze manier ontwikkel jij je muzikale en technische vaardigheden het beste. We werken aan streektechniek, linkerhand techniek, een comfortabele houding, zuiver spelen, notenlezen, improvisatie, kennis van akkoorden en plukken (pizzicato)

Klassiek - Jazz - Folk

Wil je je orienteren op nieuwe muziekstijlen en je horizon verbreden? Of ben je helemaal weg van een bepaalde muzieksoort en wil je gewoon beter leren spelen?  Je kunt bij mij klassiek en jazz les krijgen (of  allebei!). Wanneer je hulp wilt bij het studeren van orkestpartijen, geef ik je waardevolle adviezen. Speel je graag jazz, dan werken we aan de drie zaken die het fundament vormen: timing, sound en notenkeus.

Luisteren en leren

Beluisteren en naspelen van belangrijke jazzbassisten is dé manier (en leuk). Denk onder andere aan de bassisten van de big bands van Count Basie en Duke Ellington, en de meer 'modernere' Ray Brown, Paul Chambers, Sam Jones. Wanneer je in de huid kruipt van deze helden ontdek je echt het belang van timing, groove, muzikale keuze's en veel meer.

Effectief studeren

Als je het druk hebt en relatief weinig tijd voor je bas, wil je leren hoe je effectief studeert; wat moet er gestudeerd worden, en hoe? Hoe lang en waarom moet je bepaalde oefeningen herhalen? Ik kijk hoe jij reageert op de informatie die je van mij krijgt, en aan de hand daarvan kiezen we de optimale aanpak!

Basles voor jong en oud!

De baslessen zijn voor kinderen, jongeren en volwassenen en we maken gebruik van de bestaande contrabasmethodes. Als ervaren all-round bassist geef ik je tips en adviezen uit de praktijk!

Beginner - gevorderd

Tijdens de les bespreken we jouw vragen, komt er nieuw technisch of muzikaal materiaal aan bod en diepen we een bepaald onderwerp uit.

Praktisch - Mini-bas

Het kan, vooral als je begint met contrabas spelen, lastig zijn om een instrument uit te kiezen, of om te kiezen tussen huren of kopen. Ik help je hier graag bij, heb een goede kijk op de markt en heb tevens goed contact met het 'atelier voor contrabas' van Lucas Suringar in Almere. Deze winkel heeft een uitstekend aanbod, ook minibassen voor kinderen, zowel huur als koop. Uiteraard help ik je ook bij het uitkiezen van een strijkstok.

Leslocatie

Ik woon in Almere en geef bij mij thuis les. Maar als je in de provincie Flevoland, Gelderland, Utrecht, of de omgeving van Amsterdam woont, kan ik ook naar jou toe komen. Dit kan ook worden afgewisseld, en tevens kunnen lestijden/dagen flexibel worden ingepland.

Proefles

Wanneer je een proefles neemt en nog geen bas hebt, zorg ik voor een contrabas waar je op kunt spelen.

Andere dimensie

De wereld van de muziek is een andere dan die van het dagelijks leven. Mensen zijn creatieve wezens, ze kunnen zich iets voorstellen wat er (nog) niet is. Wanneer je je in de wereld van de muziek begeeft, beland je in een andere dimensie, eentje die nooit verveelt en die op een gezonde manier verslavend is! Als je gaat samen spelen met anderen zal deze wereld alleen maar interessanter worden.
Het vergt oefening, een bepaalde bewustwording, en nog wat andere zaken, maar ik ben er van overtuigd dat deze wereld voor iedereen toegankelijk is. Dus ook voor jou!

Over mij

Sinds 2010 ben ik actief als professioneel contrabassist. Van 2006 tot en met 2010 heb ik aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam gestudeerd, en daarnaast heb ik les gehad van toonaangevende bassisten zoals Duncan McTier, Reuben Rogers, en Chuck Israels.
Mijn muzikale activiteiten bestaan uit het spelen van jazz met internationale topmusici, bij verschillende klassieke symfonieorkesten en musiceren in kleinere ensembles.

Gevestigd in

  • Almere

Leslocatie

  • Aan huis
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis en brengt je in het nu! Verbinding met je creativiteit en aandacht voor schoonheid draagt bij aan een vrije en vredige wereld! Bevlogen professionele muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs.

"This will be our reply to violence: to make more music intensely, more beautifully, more devotedly than ever before'' - Leonard Bernstein