Private Cello Lessons in Amsterdam and Utrecht center. Cello teacher Dionne Nijsten. Advanced and Beginners

Dionne Nijsten Cellolessen in Amsterdam

Celloles - Amsterdam en Utrecht

Hi! Ik ben all-round celliste en ervaren celloleraar in Utrecht centrum en Amsterdam Dionne Nijsten, en ik geef met veel plezier celloles aan volwassenen en kinderen. Of je voor het eerst gaat lesnemen of al veel ervaring hebt; Je krijgt priveles voor het beste resultaat.

Celloles op maat

Iedereen is anders, daarom is ook iedere celloles weer uniek en wordt het lesmateriaal en de manier van lesgeven steeds op jou afgestemd. Ik vind het belangrijk dat je op een creatieve manier bezig bent met muzikaliteit én techniek. Speels en tegelijkertijd precies en met aandacht voor detail en... met plezier leer je beter!

Interactief en divers

Lesgeven is voor mij interactief en divers. Het vraagt flexibiliteit en enthousiasme om met verschillende mensen samen te werken, en dat spreekt me erg aan! De diversiteit die ik voor mezelf zoek, laat ik ook terugkomen in mijn lessen: van etudes tot voordrachtstukken tot samenspel. Naar mijn mening heeft dit allemaal met elkaar te maken, met als doel vrij en op een zo ontspannen mogelijke manier muziek te maken.

Wat doe je in de les?

Techniek en muzikaliteit gaan samen in de les en er is veel aandacht voor klank, streektechniek, vibrato, zuiver spelen, ritme, toonladders en interpretatie.

Gevorderden en beginners

We hebben de beschikking over heel veel uitdagend repertoire, mooie voordrachtstukken, Bach solo suites, etudes en eenvoudige - tot razend moeilijke concerten! Aandacht voor positiespel, duimpositie, viool- en tenorsleutel lezen, vibrato, streektechniek en.. plezier in muziek!

Leslocaties

Je bent welkom in mijn gezellige en zeer goed te bereiken lesruimtes in Amsterdam centrum en Utrecht centrum. Informeer naar de lesdagen.

Online cellolessen

Online celloles behoort tot de mogelijkheden.

Jonge kinderen (v.a 5 jaar) 

Met leuk modern lesmateriaal maken kinderen op speelse manier kennis met muziek én de cello. In de les werken we op gehoor en vanuit een muziekboek. Door liedjes te zingen én te spelen, ontwikkelen de kinderen een muzikale basis én natuurlijk vooral de techniek op de cello.

Weer een stapje

Nadat het kind de cello verkend heeft en een beetje vertrouwd is met het instrument gaan we weer een stapje verder. Door middel van opdrachten en spelletjes benaderen we de cello van allerlei kanten. De kinderen leren ritmes, toonhoogte, notenlezen, zingen en notenlezen.

Positieve uitwerking!

Onderzoek heeft uitgewezen dat op jonge leeftijd bezig zijn met muziek de sociale- en motorische ontwikkeling en het leervermogen van kinderen stimuleert. Ook op de ontwikkeling van creativiteit en het concentratievermogen is een positieve invloed aangetoond.

Over Dionne Nijsten

Dionne is als celliste zeer actief op binnenlandse en buitenlandse podia! Dionne heeft haar bachelor afgerond  aan het conservatorium van Utrecht, in de klas van Timora Rosler. Daarna is ze verder gaan studeren bij Monique Heidema, bij wie ze haar master met een 9 afrondde. Ze is met cello begonnen op haar twaalfde en studeerde vanaf haar vijftiende bij Frans van der Grinten in de vooropleiding van het conservatorium Maastricht.

Kamermuziek

Dionne heeft kamermuziekmasterclasses gehad van o.a. Stefan Metz, het Matangi kwartet, het Rubens kwartet, het Utrecht String Quartet, Klara Würtz,  Paulo Giacometti, Martyn van den Hoek, Kees Hülsman, Richard Wolfe en Elisabeth Perry. Solomasterclasses kreeg zij van o.a. Ran Varon, Jeroen den Herder, Viola de Hoog, Dmitri Ferschtman, Stephan Forck, Alexander Baillie, Alexander Gebert, Xenia Jankovic en Gary Hoffman.

Veelzijdig talent

Verder nam ze deel aan de Orkestacademie onder leiding van Edo de Waart en speelde mee in De Nieuwe Philharmonie onder leiding van Johannes Leertouwer. Op dit moment remplaceert ze bij verschillende orkesten. Daarnaast is ze actief in de kamermuziek: met pianist Stein van Eden en klarinettiste Marieke van der Lee vormt ze het Andiamo trio. Daarnaast is ze onderdeel van het Hendricks kwartet. Ook maakt ze uitstapjes naar lichte muziek en pop met INKT en Rosemary&Garlic. Dionne speelt op een een instrument van Kunze uit 1923, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Haar strijkstok, ook van het NMF, is gebouwd door Max Moller.

Muziek drukt dat uit wat niet gezegd kan worden, maar waarover niet gezwegen kan worden - Victor Hugo

Gevestigd in

  • Amsterdam

Leslocatie

  • Amsterdam centrum
  • Utrecht Centrum
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Duits
  • Engels
  • Nederlands

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Aandacht voor schoonheid, zelf muziek maken of lekker luisteren, het brengt je in het nu! Professionele bevlogen muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs!

Jack DeJohnette - There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible.