Konstantinos Andreou - Dwarsfluitles in Amsterdam centrum Weteringdwarsstraat

Konstantinos Andreou Dwarsfluitlessen in Amsterdam

Dwarsfluitlessen in Amsterdam Centrum

Welkom op mijn site! Ik ben Konstantinos Andreou, enthousiaste fluitdocent in Amsterdam. Op zoek naar motiverende fluitlessen voor je kind? Wil je auditie gaan doen bij een orkest? Je graag blijven ontwikkelen in het fluit spelen, zowel muzikaal als technisch en zoek je daarom een motiverende docent?

Waar geef ik de fluitlessen?

Mijn gezellige lesruimte is in het centrum van Amsterdam, vlak achter het Rijksmuseum. Metrohalte Vijzelgracht is letterlijk voor mijn deur! Liever fluitles bij jou thuis? We bespreken de mogelijkheden even in de proefles!

Klassiek tot modern

Welke muziek ook je voorkeur heeft, je kunt er bij mij voor terecht! Natuurlijk klassiek, maar ook als je andere muziekstijlen, zoals barokmuziek, romantische muziek, popliedjes of volksmuziek wilt spelen.

Fluitlessen voor jong en oud!

De dwarsfluit is een heerlijk instrument om als kind al mee te beginnen. Maar ook wanneer je volwassen bent is het niet moeilijk om dwarsfluit te leren spelen. En het mooie is dat je er tot op hoge leeftijd mee kunt doorgaan.

Duo's voor 2 dwarsfluiten

We hebben talloze mooie fluitduo's om te spelen in je les. Wat is er leuker? Je ontwikkelt luisterend spelen en inzicht in de partituur van je medespeler en je gaat aan de hand daarvan je eigen stem anders invullen. Muziek verrijkt je belevingswereld en je communiceert in een andere dimensie.

Je eerste lessen

Een ontspannen houding bij het fluitspelen is belangrijk om een mooie toon en een goede ademtechniek te leren. Ik kan je hierbij uitstekend helpen. Je leert gaandeweg noten lezen en we werken aan toonvorming (legato, staccato, dynamiek), zuiver spelen en muzikaliteit. Je speelt al snel bekende fluitmelodiën of een paar favoriete nummers, en je gaat genieten van die prachtige fluitklank!

Meer gevorderd fluitist

Ben je druk, zit het er even niet in om langer te spelen en zou je meer uit je studie uurtje willen halen? Je krijgt handige tips omtrent effectief studeren en gerichte aanwijzingen om solo-repertoire, in verschillende stijlen, en orkest- en kamermuziekpartijen beter en mooier te kunnen spelen, binnen de mogelijkheden van het moment!

Wat kun je verwachten?

Ik hecht veel waarde aan de interpretatie en verdieping van de stukken die je speelt. Ik zal je inspireren met historische context, muziektheorie, inzicht in harmonie en structuur, als verrijking van je stijlgevoel en vertolking. Ik heb veel uitdagend repertoire voor jou  in mijn bibliotheek en natuurlijk is je toonvorming, articulatie en ademtechniek altijd fijn om aan te werken!

Proefles

De proefles is de perfecte gelegenheid om even kennis te maken, de leslocatie te verkennen, een indruk van mijn manier van lesgeven te krijgen en je doelen en wensen te bespreken. Als je noig geen dwarsfluit hebt kan ik je zeker adviseren

Online dwarsfluitlessen

Eventueel geef ik ook lessen via Skype of Zoom. Informeer naar de mogelijkheden.

Heb je nog geen instrument?

Geen probleem, ik help je graag een goede en betaalbare dwarsfluit te vinden om te huren of te kopen.

Over Konstantinos

Konstantinos Andreou is geboren in Athene waar hij zijn fluit studie is begonnen aan het conservatorium in Athene. Tijdens zijn muziekstudie aan de Universiteit in Athene heeft hij ook zijn studie aan het Conservatorium van Athene in 2002 afgerond. Na zijn afstuderen heeft hij zijn studie vervolgd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij samenwerkte met de fluitisten Rien de Reede en Emily Beynon van het Concertgebouworkest.

Hij heeft zijn Bachelor in de muziek afgerond onder leiding van Professor Thies Roorda van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Deze studie werd ondersteund door de Onassis Foundation en de Stichting instrumentenfonds “Het Willem van Lier fonds”. Vervolgens heeft hij zijn Research- Master behaald aan de afdeling Muziekwetenschappen (OGC) van de Universiteit van Utrecht.

Als solist heeft hij gewerkt met het orkest van Patras (Saulious Sondeckis) en als eerste- fluit van het orkest van de Bach Academie van Stuttgart.
(dir.: Helmuth Reilling), HSO (Groningen – The Netherlands). Als kamermuziek artiest heeft hij opgetreden in Athene en in Nederland tezamen met verschillende kamermuziekensembles. Sinds 2014 is Konstantinos fluitist en tevens lid van de Raad van Bestuur van Nederlands Camerata.

Gevestigd in

  • Amsterdam

Leslocatie

  • Aan huis
  • Amsterdam
  • Bij de docent
  • Online

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Nederlands
  • Engels
  • Grieks

Top Level Flute Teacher!

It has been slightly more than 1 year since I started studying with Konstantinos and the progress I have made so far is amazing as a person without any significant musical background! His knowledge is inarguably top level, he has the ability to teach you the proper way of playing flute and the best thing is that you can easily see his ambition and excitement during the classes when he teaches (as if he was the one to learn to play beautiful melodies instead of you). The location of his studio is also very convenient so you can easily reach there and go back to your place. Strongly recommended in all aspects!
Bertan C.

I really enjoy learning from Konstantinos

Being a beginning flute student as an adult can be challenging for a number of reasons. From the complexity of finding time to practice to the insecurity that the vulnerable position of a beginner puts you in. But learning from Konstantinos made me overcome all these fears. His positive and encouraging attitude dispelled my fear of making mistakes. Its flexibility allowed me to fit this activity into my routine. And, of course, he has a welcoming and caring attitude and an easy-to-understand methodology. I really enjoy learning from him. -
Micaela La Delfa Ferreira

 

Corona Proof Fluitlessen!

Na een pauze van 20 jaar wilde ik opnieuw dwarsfluit gaan spelen en dankzij Konstantinos had ik weer snel de smaak te pakken. Niet alleen is hij een fantastische fluitist, hij heeft ook uitstekende didactische vaardigheden. Hij slaagt erin om de juiste balans te vinden tussen het aanmoedigen om een hoger niveau te bereiken en het creeren van een relaxte sfeer waarin het plezier in spelen vooropstaat. Ook is het een geruststelling dat hij zeer zorgvuldig omgaat met de coronarestricties. Tijdens de lockdown hadden we lessen via skype, en hij heeft nu de ruimte waar hij lesgeeft zo aangepast dat we altijd ruim 1,5 meter afstand kunnen houden. Bovendien lucht hij deze kamer voor en na de les. Het voelt heel veilig om daar te spelen.
Ellen

Konstantinos is an inspiring flute teacher!

I feel so lucky to have Konstantinos as a flute teacher - He is extremely knowledgeable, detailed, inspiring, and fun! My flute playing has improved a lot in a short amount of time while taking lessons with him, which is very satisfying.
Susan N

A joy to play!

After a pause of 20 years, I started playing the flute again. Konstantinos helped me to quickly get back on track. He is not only a wonderful flutist, but also has strong didactical skills. He manages to find the right balance between pushing you to achieve a higher level and creating a relaxed atmosphere in which is a joy to play. It is also reassuring that he is very thoughtful about the corona measures. During the lockdown, we had lessons via skype, and he has now adapted the space where he teaches so that we can largely keep the 1.5m distance at all times. Besides that, he airs this area right before and after the lesson, so it feels really safe to be there.
Ellen v.d. B

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza