Maria Cristina González - Dwarsfluitlessen in Amsterdam Zeeburg voor kinderen, jongeren en volwassenen. Klassiek tot pop en wereldmuziek. Ook online dwarsfluitlessen.

Maria Cristina González Dwarsfluitlessen in Amsterdam

Dwarsfluitlessen in Amsterdam

Mijn naam is Maria Cristina, ik speel al meer dan 20 jaar dwarsfluit en ik ben een ervaren, professionele enthousiaste dwarsfluitleraar in Amsterdam Zeeburg.

Voor wie zijn de dwarsfluitlessen?

Houd je van fluitmuziek en wil je die prachtige melodieen kunnen spelen op je dwarsfluit? Zoek je een motiverende en geduldige dwarsfluitlerares voor je kind? Of ga je zelf weer met fluitlessen beginnen na een lange tijd? Goed plan!

Dwarsfluitles - kinderen en volwassenen

De dwarsfluit is een veelzijdig instrument. je kunt met de dwarsfluit heel veel soorten muziek spelen. De dwarsfluit kan al vanaf jonge leeftijd bespeeld worden. En je kunt ook als volwassene gemakkelijk met lessen beginnen en snel vorderingen maken!

Waar geef ik de dwarsfluitlessen?

Je bent welkom in mijn studio in Amsterdam Zeeburg.

Dwarsfluitles aan huis Amsterdam

In overleg is het mogelijk de dwarsfluitlessen bij jou aan huis te geven. Informeer naar de mogelijkheden en eventuele extra kosten.

Speel Barok tot Pop op je dwarsfluit

Misschien wil je een bekende populaire fluitmelodie leren spelen, of droom je ervan een bekend fluitconcert te kunnen spelen. Je kunt bij mij terecht voor fluitmuziek uit de barok, klassieke periode, romantiek, modern, wereldmuziek, popmuziek of traditionele muziek.

Beginners en dwarsfluit

Als je nog geen ervaring hebt leer je met een leuke methode de beginselen van dwarsfluitspelen. Het eerste begin zal je zeker meevallen! Je leert een goede ademtechniek, ontspannen houding en notenlezen. je speelt al snel je eertse melodieen!

Samenspel

Ontdek hoe je die warme en heldere klank uit je fluit kunt toveren. Daarnaast kennis van muziek theorie. We spelen eenvoudige maar super mooie en leuke duetten.

Meer ervaren fluitist

Met gerichte oefeningen, etudes, bekend- en minder bekend fluitrepertoire, ontwikkel je verder je techniek en embouchure. We werken aan klank, interpretatie, vibrato, intonatie, dynamiek, articulatie, staccato en natuurlijk een prachtig legato.

Barokmuziek op Traverso

Wil je meer inzicht en kennis opdoen over de historische achtergronden van de traverso en barokmuziek? Ik ben expert en help je graag om nieuw repertoire, specifieke speelmanieren en ornamentiek te ontdekken. Superleuk mijn passie hiervoor met je te delen! 

Online dwarsfluitlessen

Online fluitlessen zijn mogelijk wanneer je in het buitenland bent of niet naar les kunt komen. Ik heb genoeg materiaal en geluidsapparatuur om je thuis de beste geluidskwaliteit te bieden. Probeer het gewoon en je zult verrast zijn!

Over mij

Ik ben Maria Cristina, een Zuid-Spaanse freelance fluitiste, en ik woon al jaren in Amsterdam. Ik heb mijn Bachelor en Master gehaald in Granada als leerling van Javier Castiblanque .Mijn vervolgstudie deed ik aan het Conservatorium van Amsterdam, onder de begeleiding van Vincent Cortvrint voor fluit en Piccolo, Marten Root voor historische fluiten en Kersten mcCall voor moderne fluit.
Mijn passie voor authentieke uitvoeringspraktijk heeft me ertoe bewogen om me te specialiseren in historische fluiten, om specifiek te zijn Barok, Klassiek en Romantische fluiten. Ik ben echter, altijd minstens zo gepassioneerd geweest voor moderne fluitmuziek.
Doordat mijn professionele leven verweven is met muziek, maak ik veel concertreizen en ben ik op veel verschillende plekken op de wereld terechtgekomen. Dit heeft me verbonden met mensen en muziekstijlen van verschillende culturen en achtergronden.
Daarnaast heb ik ook de eer gehad om samen te werken met het Koninklijk Concertgebouworkest, Philharmonie Zuid-Nederland, Het Nieuw Ensemble, Metropole Orkest, Orkest van het Oosten, Nederlandse Bachvereniging, Linos Ensemble en

Gevestigd in

 • Amsterdam

Leslocatie

 • Aan huis
 • Amsterdam
 • Online
 • Bij de docent

Geeft les aan

 • Kinderen
 • Volwassenen

Talen

 • Engels
 • Nederlands
 • Spaans

Prima fluitdocent!

Als muzikale herintreder heb ik, met het pensioen op overzichtelijke afstand, nu al weer zo'n twee-en-half jaar dwarsfluitles bij Cristina. Vastbesloten om na mijn pensioen niet achter de geraniums te gaan zitten en meer muziek te gaan maken, heb ik op een gegeven moment de knoop doorgehakt om weer les te nemen. Ik dacht dat ik een beetje dwarsfluit kon spelen, had in mijn tienerjaren zo'n zes jaar les gehad, maar was blijven steken bij die jaren. Cristina hielp mij op respectvolle wijze uit de droom. Zij leert mij echt luisteren, kritisch zijn en mijn spel analyseren en tilt het daardoor naar grotere hoogte. Met haar scherpe gehoor en haar analytische aanpak weet zij telkens weer de juiste snaar te raken(!). Ik ervaar haar lessen als bijzonder inspirerend, werp mij iedere keer weer met enthousiasme op het huiswerk voor de nieuwe week en wil nog heel veel van haar leren! Prima lerares: bevlogen, deskundig, sympathiek en met een gezonde dosis humor!

100% recommended!

My 10 years old daughter has already had 3 lessons with Cristina, and she could not be happier! My daughter is a very active child, and Cristina manages to keep her focused for almost an hour. Cristina is patient, funny and a motivating teacher. 100% recommended!

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer