Beginnnen met fluitles? Privé dwarsfluitles in Amsterdam voor kinderen, jongeren en volwassenen. Klassiek tot pop en wereldmuziek. Speel barok op Traverso. Privé fluitdocent Maria Cristina González in Amsterdam. Ook online dwarsfluitlessen.

Maria Cristina González Fluitlessen in Amsterdam

Omdat fluitmuziek je raakt!

Houd je van muziek en wil je leren fluitspelen? Weer met muzieklessen beginnen na een lange tijd? Ervaren dwarsfluitist en kom je niet verder met je techniek? Je verdiepen in een andere stijl, inzicht en kennis vergroten en je spel op een hoger plan brengen?

Fluitles - kinderen en volwassenen

Mijn naam is Maria Cristina, ik speel al meer dan 20 jaar fluit en ik ben een ervaren en enthousiaste dwarsfluitleraar in Amsterdam. Ik heb een flexibele instelling en mijn lessen zijn voor kinderen jongeren en volwassenen.

Leslocatie

Je krijgt privé fluitlessen voor het beste resultaat en je bent welkom in mijn home studio in Amsterdam. In overleg is les bij jou aan huis mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden en eventuele extra kosten.

Barok tot Pop

Wil je een nieuw soort muziek ontdekken en je verdiepen in speciale speelmanieren? Je kunt bij mij terecht voor barok, klassiek, romantiek, modern, wereldmuziek, popmuziek of traditionele muziek.

Beginners - Samenspel

Als je nog geen ervaring hebt ga je leren notenlezen en leer je de beginselen van het spelen op de dwarsfluit. Je leert een gezonde ademtechniek en ontspannen houding, want dat is belangrijk voor je klank. Daarnaast ontwikkel je kennis van muziek en binnen de kortste keren spelen we eenvoudige duetten! Al snel speel je een mooie melodie op je fluit!

Meer ervaren?

Met gerichte oefeningen ontwikkel je verder je techniek en embouchure om die warme en heldere klank uit je fluit te kunnen toveren. Je speelt bekend en minder bekend repertoire en werkt aan vibrato, snel spelen, intonatie, dynamiek, articulatie, staccato en natuurlijk een prachtig legato.

Traverso - Barokmuziek

Wil jij de traverso leren bespelen en lesnemen bij een specialist? Meer inzicht en kennis opdoen over de historische kant van de traverso? Ontdek nieuw repertoire, specifieke speelmanieren en ornamentiek. Superleuk mijn passie hiervoor met je te delen! 

Online lessen

Online fluitlessen zijn mogelijk wanneer je in het buitenland bent of niet naar les kunt komen. Ik heb genoeg materiaal en geluidsapparatuur om je thuis de beste geluidskwaliteit te bieden. Probeer het gewoon en je zult verrast zijn!

Over mij

Ik ben Maria Cristina, een Zuid-Spaanse freelance fluitiste, en ik woon ruim 7 jaar in Amsterdam. Ik heb mijn Bachelor en Master gehaald in Granada als leerling van Javier Castiblanque en aan het Conservatorium van Amsterdam, onder de begeleiding van Vincent Cortvrint voor fluit en Piccolo, Marten Root voor historische fluiten en Kersten McCall voor moderne fluit.
Mijn passie voor authentieke uitvoeringspraktijk heeft me ertoe bewogen om me te specialiseren in historische fluiten, om specifiek te zijn Barok, Klassiek en Romantische fluiten. Ik ben echter, altijd minstens zo gepassioneerd geweest voor moderne fluitmuziek.
Doordat mijn professionele leven verweven is met muziek, maak ik veel concertreizen en ben ik op veel verschillende plekken op de wereld terechtgekomen. Dit heeft me verbonden met mensen en muziekstijlen van verschillende culturen en achtergronden.
Daarnaast heb ik ook de eer gehad om samen te werken met het Koninklijk Concertgebouworkest, Philharmonie Zuid-Nederland, Het Nieuw Ensemble, Metropole Orkest, Orkest van het Oosten, Nederlandse Bachvereniging, Linos Ensemble en

Gevestigd in

  • Amsterdam

Leslocatie

  • Aan huis
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Spaans
  • Engels
  • Nederlands

Prima fluitdocent!

Als muzikale herintreder heb ik, met het pensioen op overzichtelijke afstand, nu al weer zo'n twee-en-half jaar dwarsfluitles bij Cristina. Vastbesloten om na mijn pensioen niet achter de geraniums te gaan zitten en meer muziek te gaan maken, heb ik op een gegeven moment de knoop doorgehakt om weer les te nemen. Ik dacht dat ik een beetje dwarsfluit kon spelen, had in mijn tienerjaren zo'n zes jaar les gehad, maar was blijven steken bij die jaren. Cristina hielp mij op respectvolle wijze uit de droom. Zij leert mij echt luisteren, kritisch zijn en mijn spel analyseren en tilt het daardoor naar grotere hoogte. Met haar scherpe gehoor en haar analytische aanpak weet zij telkens weer de juiste snaar te raken(!). Ik ervaar haar lessen als bijzonder inspirerend, werp mij iedere keer weer met enthousiasme op het huiswerk voor de nieuwe week en wil nog heel veel van haar leren! Prima lerares: bevlogen, deskundig, sympathiek en met een gezonde dosis humor!

100% recommended!

My 10 years old daughter has already had 3 lessons with Cristina, and she could not be happier! My daughter is a very active child, and Cristina manages to keep her focused for almost an hour. Cristina is patient, funny and a motivating teacher. 100% recommended!

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis in de tijd. Vergeet je zorgen en begeef je in een wereld waar jij je eigen werkelijkheid schept! Speel of zing en je merkt dat iedere keer weer nieuw is! Wil je meer, mooier en beter? Privé muzieklessen van een professional geven je inspiratie en tips om verder te komen en je muzikale vaardigheden te ontwikkelen.

The best way to know your future is to create it - Dr. Joe Dispenza