Maria Cristina González - Privé dwarsfluitles in Amsterdam voor kinderen, jongeren en volwassenen. Klassiek tot pop en wereldmuziek. Ook online dwarsfluitlessen.

Maria Cristina González Fluitlessen in Amsterdam

Omdat fluitmuziek je raakt!

Houd je van fluitmuziek en wil je zelf die prachtige melodieen kunnen spelen? Zoek je een docent voor je kind of ga je zelf weer met fluitlessen beginnen na een lange tijd? Speel je regelmatig en wil je af en toe lessen gaan nemen om je techniek te polijsten en persoonlijke tips te krijgen?

Fluitles - kinderen en volwassenen

Mijn naam is Maria Cristina, ik speel al meer dan 20 jaar fluit en ik ben een ervaren, professionele enthousiaste dwarsfluitleraar in Amsterdam. Mijn lessen zijn voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Leslocatie

Je bent welkom in mijn home studio in Amsterdam. In overleg is les bij jou aan huis mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden en eventuele extra kosten.

Barok tot Pop

Je kunt bij mij terecht voor barok, klassiek, romantiek, modern, wereldmuziek, popmuziek of traditionele muziek.

Beginners - Samenspel

Als je nog geen ervaring hebt leer je met een leuke methode de beginselen van dwarsfluitspelen. Je leert een goede ademtechniek, ontspannen houding en notenlezen, Natuurlijk ga je ontdekken hoe je die warme en heldere klank uit je fluit kunt toveren! Daarnaast ontwikkel je kennis van muziek en binnen de kortste keren spelen we eenvoudige duetten! Al snel speel je een mooie melodie op je fluit!

Meer ervaren?

Met gerichte oefeningen, etudes, bekend- en minder bekend fluitrepertoire, ontwikkel je verder je techniek en embouchure. We werken aan interpretatie, vibrato, intonatie, dynamiek, articulatie, staccato en natuurlijk een prachtig legato.

Traverso - Barokmuziek

Speel je traverso en wil je je klank en techniek verbeteren? Meer inzicht en kennis opdoen over de historische achtergronden van de traverso en barokmuziek? Ontdek nieuw repertoire, specifieke speelmanieren en ornamentiek. Superleuk mijn passie hiervoor met je te delen! 

Online lessen

Online fluitlessen zijn mogelijk wanneer je in het buitenland bent of niet naar les kunt komen. Ik heb genoeg materiaal en geluidsapparatuur om je thuis de beste geluidskwaliteit te bieden. Probeer het gewoon en je zult verrast zijn!

Over mij

Ik ben Maria Cristina, een Zuid-Spaanse freelance fluitiste, en ik woon ruim 7 jaar in Amsterdam. Ik heb mijn Bachelor en Master gehaald in Granada als leerling van Javier Castiblanque en aan het Conservatorium van Amsterdam, onder de begeleiding van Vincent Cortvrint voor fluit en Piccolo, Marten Root voor historische fluiten en Kersten mcCall voor moderne fluit.
Mijn passie voor authentieke uitvoeringspraktijk heeft me ertoe bewogen om me te specialiseren in historische fluiten, om specifiek te zijn Barok, Klassiek en Romantische fluiten. Ik ben echter, altijd minstens zo gepassioneerd geweest voor moderne fluitmuziek.
Doordat mijn professionele leven verweven is met muziek, maak ik veel concertreizen en ben ik op veel verschillende plekken op de wereld terechtgekomen. Dit heeft me verbonden met mensen en muziekstijlen van verschillende culturen en achtergronden.
Daarnaast heb ik ook de eer gehad om samen te werken met het Koninklijk Concertgebouworkest, Philharmonie Zuid-Nederland, Het Nieuw Ensemble, Metropole Orkest, Orkest van het Oosten, Nederlandse Bachvereniging, Linos Ensemble en

Gevestigd in

  • Amsterdam

Leslocatie

  • Aan huis
  • Amsterdam
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Spaans
  • Engels
  • Nederlands

100% recommended!

My 10 years old daughter has already had 3 lessons with Cristina, and she could not be happier! My daughter is a very active child, and Cristina manages to keep her focused for almost an hour. Cristina is patient, funny and a motivating teacher. 100% recommended!

Prima fluitdocent!

Als muzikale herintreder heb ik, met het pensioen op overzichtelijke afstand, nu al weer zo'n twee-en-half jaar dwarsfluitles bij Cristina. Vastbesloten om na mijn pensioen niet achter de geraniums te gaan zitten en meer muziek te gaan maken, heb ik op een gegeven moment de knoop doorgehakt om weer les te nemen. Ik dacht dat ik een beetje dwarsfluit kon spelen, had in mijn tienerjaren zo'n zes jaar les gehad, maar was blijven steken bij die jaren. Cristina hielp mij op respectvolle wijze uit de droom. Zij leert mij echt luisteren, kritisch zijn en mijn spel analyseren en tilt het daardoor naar grotere hoogte. Met haar scherpe gehoor en haar analytische aanpak weet zij telkens weer de juiste snaar te raken(!). Ik ervaar haar lessen als bijzonder inspirerend, werp mij iedere keer weer met enthousiasme op het huiswerk voor de nieuwe week en wil nog heel veel van haar leren! Prima lerares: bevlogen, deskundig, sympathiek en met een gezonde dosis humor!

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Aandacht voor schoonheid, zelf muziek maken of lekker luisteren, het brengt je in het nu! Professionele bevlogen muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs!

Jack DeJohnette - There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible.