Maria Cristina González Dwarsfluitles in Amsterdam

Omdat fluitmuziek je raakt!

Je houdt van muziek en wilt nu eindelijk zelf leren fluitspelen? Weer met muzieklessen beginnen na een lange tijd niet gespeeld te hebben? Ervaren fluitist en je verdiepen in een andere stijl of je spel op een hoger plan brengen? Het is nooit te laat om actief met muziek bezig te zijn!

Fluitles - kinderen en volwassenen

Ervaar hoe leuk het is om creatief bezig te zijn en je te verdiepen in de universele taal van muziek! Als je het heerlijk zou vinden om jezelf uit te kunnen drukken door middel van het bespelen van de dwarsfluit of de traverso, dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Ervaren fluitdocent

Mijn naam is Maria Cristina, ik speel al meer dan 20 jaar fluit en geef al meer dan 10 jaar les! Ik ben een ervaren en enthousiaste leraar met een flexibele instelling en ik verheug me om, ongeacht je niveau, leeftijd of verwachtingen, met je aan de slag te gaan!

Leslocatie

Ik geef de lessen in mijn gezellige home studio of, in overleg, bij jou aan huis. Informeer naar de mogelijkheden!

Les op maat

Als het aankomt op leren, zijn we allemaal verschillend. Daarom maak ik geen gebruik van een standaard leermethode. Het is mijn doel om een leuk, gevarieerd en uitdagend lesaanbod voor je te ontwikkelen, waarbij de muziek die jouw voorkeur heeft centraal staat!

Beginners - Samenspel

Als je nog geen ervaring hebt ga je leren notenlezen, je krijgt basis muziekkennis en binnen de kortste keren spelen we paar eenvoudige duetten! Al snel speel je een mooie melodie of een leuk liedje op je fluit!

Gevorderden

Een gezonde ademtechniek en ontspannen houding vormen de basis van je klank. Met gerichte oefeningen en leuk repertoire ontwikkel je je embouchure om die warme en heldere klank uit je fluit te kunnen toveren. Je werkt aan vibrato, intonatie, dynamiek, articulatie, staccato en natuurlijk een prachtig legato.

Barok tot Wereldmuziek

Zou je een specifiek repertoire onder de knie willen krijgen? Ik kan je helpen met barok, klassiek, romantiek, modern, wereldmuziek, popmuziek of traditionele muziek.

Traverso - Barokmuziek

Wil jij de traverso leren bespelen of je vaardigheden verdiepen op dit instrument? Meer inzicht en kennis opdoen over de historische kant van de traverso? Nieuw repertoire ontdekken en je in specifieke speelmanieren  verdiepen? Ik ben onder andere gespecialiseerd in muziek uit de Barok en vind het  superleuk mijn passie hiervoor met je te delen! 

Online lessen

De afgelopen maanden heb ik me ook aangepast aan de nieuwe situatie waarin we allemaal leven, dus ik kan jullie ook online lesgeven. Ik heb genoeg materiaal en geluidsapparatuur om je thuis de beste geluidskwaliteit te bieden. Probeer het gewoon en je zult verrast zijn!

Over mij

k ben Maria Cristina, een Zuid-Spaanse freelance fluitiste, en ik woon ruim 7 jaar in Amsterdam. Ik heb mijn Bachelor en Master gehaald in Granada als leerling van Javier Castiblanque en aan het Conservatorium van Amsterdam, onder de begeleiding van Vincent Cortvrint voor fluit en Piccolo, Marten Root voor historische fluiten en Kersten McCall voor moderne fluit.
Mijn passie voor authentieke uitvoeringspraktijk heeft me ertoe bewogen om me te specialiseren in historische fluiten, om specifiek te zijn Barok, Klassiek en Romantische fluiten. Ik ben echter, altijd minstens zo gepassioneerd geweest voor moderne fluitmuziek.
Doordat mijn professionele leven verweven is met muziek, maak ik veel concertreizen en ben ik op veel verschillende plekken op de wereld terechtgekomen. Dit heeft me verbonden met mensen en muziekstijlen van verschillende culturen en achtergronden.
Daarnaast heb ik ook de eer gehad om samen te werken met het Koninklijk Concertgebouworkest, Philharmonie Zuid-Nederland, Het Nieuw Ensemble, Metropole Orkest, Orkest van het Oosten, Nederlandse Bachvereniging, Linos Ensemble en

100% recommended!

My 10 years old daughter has already had 3 lessons with Cristina, and she could not be happier! My daughter is a very active child, and Cristina manages to keep her focused for almost an hour. Cristina is patient, funny and a motivating teacher. 100% recommended!

Prima fluitdocent!

Als muzikale herintreder heb ik, met het pensioen op overzichtelijke afstand, nu al weer zo'n twee-en-half jaar dwarsfluitles bij Cristina. Vastbesloten om na mijn pensioen niet achter de geraniums te gaan zitten en meer muziek te gaan maken, heb ik op een gegeven moment de knoop doorgehakt om weer les te nemen. Ik dacht dat ik een beetje dwarsfluit kon spelen, had in mijn tienerjaren zo'n zes jaar les gehad, maar was blijven steken bij die jaren. Cristina hielp mij op respectvolle wijze uit de droom. Zij leert mij echt luisteren, kritisch zijn en mijn spel analyseren en tilt het daardoor naar grotere hoogte. Met haar scherpe gehoor en haar analytische aanpak weet zij telkens weer de juiste snaar te raken(!). Ik ervaar haar lessen als bijzonder inspirerend, werp mij iedere keer weer met enthousiasme op het huiswerk voor de nieuwe week en wil nog heel veel van haar leren! Prima lerares: bevlogen, deskundig, sympathiek en met een gezonde dosis humor!

Privé muziekles voor iedereen!

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Je krijgt privéles en naast de reguliere muzieklessen geven we ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza