Silvan Aäron de Smit Gitaarles

Passie voor klassiek gitaar - Amsterdam

Hi, ik ben Silvan Aäron de Smit. Zoek je klassieke gitaarlessen en wil je met privéles kijken of je verder kunt komen? Voor inspirerende gitaarlessen in Amsterdam, klassiek tot modern, ben je bij mij aan het juiste adres. Als actief uitvoerend musicus deel ik graag mijn passie voor de klassieke gitaarmuziek en help ik je graag om jouw droom te realiseren!

Ambitieus of voor je plezier?

Ben je super ambitieus of wil je gewoon lekker wat gitaar kunnen spelen? Wordt het je eerste gitaarles of wil jij je spel op een hoger niveau brengen, meer kennis vergaren en je in het klassieke gitaarrepertoire verdiepen? Maak een afspraak voor een proefles!

Akoestische gitaar

Als je nog twijfelt tussen akoestisch of elektrisch gitaar dan laat ik je in de proefles de mooiste akoestische gitaarmuziek horen! De snaren van een klassieke (Spaanse) gitaar doen trouwens ook minder pijn aan je vingers dan de stalen snaren van een Western gitaar of een elektrische gitaar.

Alle leeftijden

Mijn gitaarlessen zijn geschikt voor muziekliefhebbers tussen 6 en 100 jaar. Dus ook als je vroeger al gespeeld hebt en je de draad weer wilt oppakken ben je welkom om de muziek waar je naar verlangt te spelen!

Beginners

Noten leren lezen is gemakkelijk en noodzakelijk om klassieke gitaarmuziek te kunnen spelen. Ik help je erbij. Wil je liever alleen tabs of akkoorden spelen? Liedjes kunnen tokkelen (finger - picking style), met plectrum of slaggitaar kunnen spelen? Alles kan!

Wat kun je verwachten?

We werken uit een lesmethode, waarbij je elke week een stapje vooruit gaat en binnen een korte tijd al lekker kunt spelen! Techniek en muzikaliteit gaan hand in hand. Laat zeker je favoriete muziek aan mij horen, wie weet kun je dat al eerder spelen dan je denkt!

Individuele aanpak

Wat jij wilt leren en bereiken is onze focus. Je krijgt persoonlijke tips en tricks, oefeningen en etudes op maat, zodat je met plezier jouw doel gaat bereiken!

Gevorderd - Klassiek gitaarles

Ben je betoverd door composities van Rodrigo, Albéniz of Tárrega. Ik zeker! Graag help ik jou om de parels uit het repertoire te kunnen spelen. Als je affiniteit hebt met muziek van Bach, klassiek-romantisch repertoire of hedendaagse gitaarmuziek, dan ben je ook op het juiste adres.

Waar werk je aan?

Techniek in dienst van de muziek! We werken aan toonvorming, snelheid, precisie en ontspannen lichaamshouding. Soepele wisselingen van grepen en speciale Spaanse speeltechnieken. Ook help ik je graag verder met de beheersing van het notenlezen en uitbouwen van kennis op het gebied van vingerzettingen en akkoorden. Als je iets gecompliceerds wilt kunnen spelen, kun je veel oefenen of creatief zijn. Allebei is natuurlijk het beste...! Graag help ik je om creatieve oplossing te verzinnen om over gitaar-drempels heen te komen.

Gitaar huren of kopen?

Heb je nog geen gitaar? Er staat er een klaar voor de proefles. Ik kan je helpen bij het vinden van een goed en betaalbaar instrument zodat we snel aan de slag kunnen om je spel naar een hoger niveau te brengen!

Strippenkaart

Kun je niet elke week op gitaarles komen wegens drukte met school of werk? Dan kunnen wij eenvoudig met een strippenkaart werken, en flexibel de lessen inplannen.

Les in mijn studio

Wees van harte welkom in mijn appartement/muziekstudio op Zeeburgereiland. Ik woon in een gebouw voor musici, heel inspirerend!

Online gitaarles

Online lessen zijn altijd mogelijk via Zoom of Skype. Dus zelfs als je op vakantie bent kan ik je een gitaarles geven.

Over Silvan Aäron de Smit

Verschillende successen heeft Silvan geboekt met zijn gitaarspel zoals een optreden in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Ook speelde hij tijdens het gitaar-festival in de befaamde Gitaarsalon te Enkhuizen. Hiernaast speelde hij in het voorprogramma van Gabriel Bianco. In 2019 kreeg Silvan de gelegenheid om tijdens het Radio 4 programma ''Spiegelzaal'' een kort optreden te verzorgen. Tevens is zijn gitaarspel ten gehore gebracht op de Concertzender en het Radio 4 programma ''Opium''. Dankzij het actieve optreden is hij gestimuleerd geraakt om binnenkort zijn eerste album op te nemen. Silvan behaalde zijn Master Klassiek Gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam.

De beste leraar!

Al 3 jaar gitaarles bij Silvan, hij is de beste leraar die ik heb gehad tot nu toe :) Hij is erg duidelijk en rustig en geeft je alle tijd om op jouw tempo te leren!
Lotje B

Mijn eerste gitaarlessen!

Silvan heeft mij mijn eerste gitaarlessen gegeven. Het was erg prettig dat hij je helpt met waar je zelf in wil groeien, het spelen van een bepaald nummer of bepaalde technieken. Op alle fronten geeft hij je dan tips, zoals een betere timing, hoe je de snaren op de fret pakt, je houding. Hij is een hele fijne en rustige leraar die je zeker verder kan helpen.
Mark

Duidelijk en enthousiast!

Hele fijne gitaarlessen! Hij is een enthousiaste gitarist die erg duidelijk les geeft. Zeker aan te raden als je gitaarlessen wilt gaan volgen!
An

Gitaarles met plezier!

Een aantal maanden geleden is Sophia (10) bij Silvan begonnen. Vanaf het eerste moment voelde zij zich op haar gemak. Silvan neemt de leerling serieus, zoekt naar de mogelijkheden en kwaliteiten van de leerling en laat daardoor plezier in spel ervaren. Door uitvoerige en secure instructie is Sophia echt grip gaan krijgen op waar ze mee bezig is, oefent met plezier en gaat weer graag naar haar volgende les.
Noelle S

Vivaldi Music Lessons

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Wij geven naast de reguliere muzieklessen ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza