Emine Bostanci Kemençeles in Amsterdam

Kemençe - Lyra lessen

Heb je interesse om muziek uit Turkije, Griekenland, Bulgarije, Perzie en Azerbeidzjan te leren spelen en heb je moeite om een gespecialiseerde docent in Nederland te vinden? Wil je klassieke Kemençe / Lyra leren of je spel naar een hoger niveau tillen?

Professionele leraar

Ik ben Emine Bostanci, muziek is mijn passie en ik bied instructieve en motiverende Kemençe- / Lyra-lessen voor beginners, gemiddelde en gevorderde spelers.

Leslocaties

Lessen worden gegeven in mijn studio in Amsterdam. Lessen bij jou thuis zijn in overleg ook mogelijk. Vrijdag's ben ik beschikbaar voor Kemenchelessen in Den Haag

Maqam- Folk- en Soufi muziek?

Als expert op het gebied van wereldmuziek heb ik veel ervaring met Maqam- Folk- en Soufi muziek. Tijdens mijn studies en muzikale reis van Istanbul naar Nederland, heb ik me ontwikkeld om een culturele ambassadeur te zijn. Ik deel graag mijn passie, ervaring  en expertise met je!

Beginners

Een nieuw instrument of muziekgenre leren en ontdekken is altijd leuk! lesmethode Tijdens de beginnerslessen worden moderne onderwijsmethoden gebruikt, gebaseerd op mijn 10 jaar leservaring. De lessen kunnen ook betrekking hebben op het lezen van muziek, niet-westerse basisritmes en de fundamentele Maqam-theorie.

Gevorderden

Als je meer gevorderd bent kun je je verdiepen in een specifieke stijl die je graag verder wilt verkennen. Je leert meer over traditionele ornamenten, verschillende vingerzettingen, streek- en plectrumtechnieken, improvisatie, repertoire en theorie. Je leert optreden als solist en als bandlid. We spelen veel muziek samen tijdens de lessen!

Face to face en online

Genieten van de muziek die je het leukst vindt! De beste motivatie om aan de slag te gaan met de lyra of kemenche! Naast de live lessen in mijn studio is eventueel online ook een mogelijkhei. Boek een proefles en ervaar met het 3-lessen-starterspakket hoe de muziek je raakt!

Improvisatie

Leren improviseren in een modaal systeem is als het beginnen met het spreken van een vreemde taal. Door de modale/Maqam-improvisatielessen te volgen, leer je verschillende toonreeksen en versieringen spelen. Je ontwikkelt inzicht in de melodische structuren en leert de toonreeksen uit verschillende delen van de wereld, zoals de Balkan, Turkije en het Midden-Oosten.

Wat nog meer?

We zullen ons concentreren op het ontwikkelen van begrip van de juiste basisstructuren, bouwstenen en noodzakelijke elementen. Hoe te communiceren met de andere spelers om foutloos samen te spelen en te improviseren. Samenspelen om het geleerde in praktijk te brengen!

Over Emine

Emine is performer, componist, improvisator en academicus afkomstig uit Istanbul, Turkije. Ze studeerde Cum Laude af aan YTU, de afdeling Muziek en Podiumkunsten in Istanbul. Ze behaalde haar Masters studie aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam met 10|10. Momenteel is ze PhD-onderzoeker bij de afdeling Culturele Muziekwetenschap van de Universiteit van Amsterdam.

Ze ontving de eerste prijs op de Young Instrumentalists Competition ter nagedachtenis van Tanburi Cemil Bey ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van zijn dood door het Turkse Ministerie van Cultuur. In mei 2019 nam ze deel als jonge soliste voor het Presidential Classical Turkish Music Choir.

Emine trad op op internationale festivals en locaties zoals het Koninklijk Concertgebouw, CARRE Amsterdam, Muziekgebouw aan 't IJ, De Doelen, Muziekgebouw Eindhoven, TivoliVredenburg, Zuiderstrandtheater, Bimhuis, Cemal Resit Rey Concert Hall, Isola di San Giorgio Maggiore, Festival Rencontres des Cinemas D'europe, Newlands Festival, Medfest, Festival Anywhere the Wind Blows, Sharq Taronalari International Music Festival en Old Roots & New Routes Festival, Injazz Fesitval, Amsterdam Roots Festival.

In the house of lovers, the music never stops, the walls are made of songs and the floor dances - Rumi

Privé muziekles voor iedereen!

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Je krijgt privéles en naast de reguliere muzieklessen geven we ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza