de leukste klarinetlessen in Amsterdam! Plezier in muziek! Boek een proefles bij klarinetleraar Marco Danesi

Marco Danesi Klarinetlessen in Amsterdam

Inspirerende klarinetles in Amsterdam!

Word jij ook door muziek geraakt en zou je de mogelijkheden van de klarinet willen ontdekken en zelf die prachtige klanken willen maken? Vroeger al klarinet gespeeld en overweeg je weer klarinetlessen te nemen, of ben je een ervaren speler en op zoek naar nieuwe input en een manier om je spel op een hoger niveau te brengen? 

Muziek voor jong en oud!

Ik ben Marco Danesi. Ik kom uit Italie en naast het geven van concerten vind ik lesgeven super fijn om te doen! Alle leeftijden zijn welkom! Ik ben de Nederlandse taal aan het leren, maar ik geef de klarinetlessen nog liever in het Engels, Italiaans of Spaans.

Locatie - Online klarinetles

Mijn lespraktijk is in Studio H67 Amsterdam, maar in overleg kunnen we ook bij jou thuis de les laten plaatsvinden! Momenteel geef ik ook lessen via Skype of Zoom. Informeer naar de mogelijkheden.

Klassiek tot moderne muziek!

De veelzijdigheid van de klarinet nodigt uit om verschillende muzieksoorten te spelen en behalve het mooie klassieke repertoire kun je bij mij ook klezmer, jazz en hedendaagse muziek spelen. Ik vind het allemaal prachtig! Je favoriete muziek op klarinet spelen zal je motiveren en je zult plezier aan je instrument en muziek beleven! Benieuwd? Boek een proefles!

Beginners

Wanneer je nog nooit klarinetgespeeld hebt leer je met leuk lesmateriaal een goede basis en je leert om een mooi geluid uit je klarinet te halen. Notenlezen en basis muziektheorie hoort erbij!

Leg je gevoel in de muziek!

Speel je al langer of ben je echt gevorderd dan is klank en interpretatie iets waar we veel aandacht aan geven. We werken aan embouchure en een goede ademtechniek. Een ontspannen houding is belangrijk voor je klank en hoe jij je gevoel in de muziek kunt leggen is natuurlijk waar alles om draait! Proberen? Boek een proefles!

Gevorderden

We werken aan repertoire, etudes, orkest- en kamermuziekpartijen en je kunt altijd lastige partijen meenemen naar de les zodat je met meer zelfvertrouwen naar je repetities gaat!

Klarinet kopen of huren?

Heb je nog geen klarinet en wil je met lessen beginnen of ben je aan een beter instrument toe? Graag help ik je met het vinden van een geschikt en redelijk geprijsd instrument!

Over Marco

De Italiaanse klarinettist Marco Danesi woont in Amsterdam. Marco treedt veelvuldig op met verschillende kamermuziekensembles zoals duo, trio en kwintet. In 2016 richtte hij samen met de Italiaanse pianist Paolo Gorini, het Duo Ebano op. Zij wonnen op meerdere internationale competities eerste prijzen en traden onder andere op in de Spiegelzaal- Concertgebouw Amsterdam en het Muziekgebouw Eindhoven. Ze waren te beluisteren via Radio 4 in Vondel CS en AvroTros. In Oktober 2018 werd Duo Ebano geselecteerd als finalist van de Dutch Classical Talent tour 2019/20. Duo Ebano debuteerde recentelijk in the New York Chamber Music Festival.
Als musicus is hij grensoverschrijdend en innovatief en hij is een veelgevraagd artiest vanwege zijn veelzijdigheid en gevarieerde programma’s.
Als docent bouwde hij ondermeer ervaring op in New York, waar hij naast privélessen ook deelnam aan een onderwijsprogramma voor jonge kinderen in Harlem.
Zijn opleiding kreeg hij aan het Conservatorium Giuseppe Verdi in Milaan, waar hij studeerde bij Maestro Sergio Delmastro. Hij specialiseerde zich tevens in het bespelen van basklarinet aan de  J. Horak Academy in Pordenone (IT). In 2013 begon Marco  met zijn Master of Music  bij Maestro Charles Neidich aan Julliard School in New York en in 2016 behaalde hij zijn Master aan het Conservatorium van Amsterdam.

One good thing about music, when it hits you, you feel no pain...:--)

Gevestigd in

  • Amsterdam

Leslocatie

  • Aan huis
  • Bij de docent
  • Online

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Spaans
  • Italiaans

Highly recommended!

I started lessons with Marco as a compete beginner a couple months ago. He has been extremely thoughtful, clear, and pleasant every step of the way. Highly recommended!
Noel W.

Rehearsing every day!

Marco Danesi is not only a talented clarinet player himself, but a good teacher as well. Learning how to play the clarinet means rehearsing every day over a considerable period of time. Marco gives you the feedback needed to keep you motivated and to avoid developing wrong playing habits. Every lesson is one step further in the right direction. It works fine for me, why don't you try it yourself? 
Piet J.

Bevlogen en deskundig!!

In eerste instantie had ik Marco in zijn Duo Ebano horen spelen en ik was verrast over zijn veelzijdigheid. Zowel het romantische als het hedendaagse repertoire speelt hij schitterend.In de basklarinetlessen krijg ik op enthousiaste wijze feedback op houding en techniek. Door zijn directe manier van reageren heeft dat voor mij meteen effect. En passant vertelt hij veel over de speelwijze en de frasering. Kortom: Marco is een bevlogen en deskundige docent en dat maakt dat ik iedere keer weer met plezier naar de lessen uitkijk. 
Dick van 't Hof

Klarinetles op maat!

Na 50 jaar wilde ik weer klarinet gaan spelen. Op de lagere school en in mijn tienerjaren heb ik dat met veel plezier gedaan. Een nieuwe klarinet gekocht en na wat omzwervingen en googelen vond ik Marco Danesi. Vanwege de coronamaatregelen hebben we elkaar nog nooit in levende lijve ontmoet. Sinds een jaar heb ik digitaal les van hem. Hoewel live les misschien beter is vind ik dat Marco ongelooflijk goed in staat is om ook digitaal les te geven. Alle afspraken gaan altijd door en het maakt niet uit waar we zijn. De lessen gaan in een relaxte sfeer. Elke les is voor mij iets waar ik naar uit zie!  Hij doet er alles aan om mij te stimuleren (ik zou graag samen spelen op termijn) en te enthousiasmeren. Daarbij is hij heel kundig, ook didactisch, waardoor ik me elke keer weer uitgedaagd voel om mijn technieken te ontwikkelen en tegelijkertijd ook om muzikaal beter te gaan spelen. Overigens speelt hij zelf prachtig klarinet. Ik heb hem daarom ook al bij een aantal vrienden aanbevolen. 
Laurens

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza