Christian Doepke - Piano lessons Jazz -Pop - Improvised Music Amsterdam

Christian Doepke Pianolessen in Amsterdam

Pianospelen geeft energie!

Ga je voor het eerst beginnen met pianospelen? Of heb je al veel ervaring en wil je pianolessen nemen om je te verdiepen in jazz, pop, leren improviseren of klassiek repertoire?

Het mooie van pianospelen?

Het mooie van pianospelen is dat je helemaal loskomt van het alledaagse. Je kunt totaal opgaan in de muziek! Je bent even helemaal in je eigen wereld, waar je zelf iets aan het maken bent!

Pianoles aan huis in Amsterdam

Ik ben all-round pianist en pianodocent Christian Doepke en geef pianolessen aan huis in Amsterdam Centrum - West - Zuid - Oost en ben flexibel met lestijden. Met een strippenkaart van 5 of 10 lessen verlies je nooit een les.

Pianoles voor beginners 

Ik heb mijn eigen manier van lesgeven ontwikkeld en maak gebruik van diverse pianomethodes. Als beginner leer je de basis van het pianospel met noten lezen, effectieve oefeningen, improvisatie, liedjes uitzoeken van YouTube en spelen op gehoor.

Wat doe je in de les?

Behalve liedjes uit een pianoboek leer je ook de akkoorden en melodieën van je favoriete popliedjes of eenvoudige Jazz standards. Ook leer je vrij spelen en met behulp van kleine technische oefeningen word je steeds handiger in het spelen zonder bladmuziek. We maken een begin met improviseren!

Piano spelen gevorderden - Jazz - Improvisatie

Jongeren en volwassenen die zich willen specialiseren in jazz, wereldmuziek, pop, fusion en improvisatie zijn bij mij aan het goede adres! Ik deel graag mijn ervaring die ik als toetsenist, pianist en componist heb opgebouwd!

Songwriter - Praktische itips

Wil je leren hoe je een popliedje /jazzstandard als solopianist of met een band moet spelen? Of hoe je  een song of solo moet uitschrijven? Ben je songwriter en wil jij jezelf op de piano leren begeleiden? Ontdek hoe je over akkoorden en liedjes kunt improviseren! Ik geef je tips uit de praktijk en we werken aan techniek, klank en timing. Je merkt je vorderingen direct! Benieuwd? Boek een proefles!

Pianoles Amsterdam voor kinderen met ADHD en/of Dyslexie

Je werkt vooral auditief en visueel, zodat je de lessen makkelijker kunt volgen. Je kunt aan het eind van de les de oefeningen filmen en krijgt de filmpjes en de bladmuziek per e-mail toegestuurd. Mocht je met de bladmuziek niet goed uit de voeten kunnen, dan kun je naar het filmpje kijken en al luisterend de liedjes gaan onthouden.

Speelplezier voorop!

In de lessen met kinderen staat het speelplezier op de voorgrond. Het belangrijkste is dat ze graag naar de les komen, thuis plezier hebben met spelen, regelmatig oefenen en graag nieuwe liedjes willen leren.

Theorie - arrangeren - solfège

Naast de pianolessen bied ik ook andere disciplines aan, zoals muziektheorie lessen solfège, ritme, harmonieleer, compositie en arrangeren. Aanbevolen voor leerlingen die zich willen voorbereiden op het toelatingsexamen pop/jazz muziek van het conservatorium.

Online Pianoles

Momenteel geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden!

The piano ain't got no wrong notes... Thelonious Monk

Gevestigd in

  • Amsterdam

Leslocatie

  • Aan huis
  • Bij de docent
  • Online

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Duits

Creatieve Pianolessen!

Christian is een echt creatieve en invoelende docent die veel geduld heeft voor kinderen en hen kan inspireren om piano te spelen. Daarbij speelt hij intensief in op individuele muzikale interesses en passies en past zijn lessen daar perfect op aan. Voor mijn zoon vindt hij altijd nieuwe stukken om nieuwe muziekwerelden te openen en hem te prikkelen voor een ruim muzikaal spectrum - van klassiek tot jazz tot soundtracks en pop, het komt allemaal aan bod!

Understanding Piano Teacher Amsterdam

Christian is a genuinely creative and understanding teacher who has a lot of patience for children and can motivate them to enjoy playing the piano. He focuses on individual musical interests and passions and tailors his lessons perfectly to them. He always finds fresh music for my son, opening up new worlds of music for him and getting him excited about a vast and diverse musical spectrum - from classical to jazz to soundtracks and pop, you name it!

Inspirerende pianolessen!

Pianodocent Christian Doepke over de proefles met een vijf jarige jongen: Hij liep naar zijn moeder en zei" het ging goed en het is leuk !!! "

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza