Li Xie Pianoles in Amsterdam

Pianoles in Amsterdam

Ga je voor het eerst pianoles nemen of heb je al les gehad maar sta je nog aan het begin? Je klassieke spel verdiepen qua klank en interpretatie, interessante jazz solo's leren spelen en beter inzicht in akkoorden ontwikkelen om vrijer te kunnen improviseren?

Klassiek tot Jazz

Mijn naam is Li Xie, ik ben professioneel pianist en pianodocent in Amsterdam. Ik behaalde mijn diploma's in Shanghai, Salzburg en Parijs. Klassiek en Jazz boeien mij bijzonder en als uitvoerend pianist en docent heb ik veel ervaring met deze muziekstijlen.

Droom?

Droom je ervan om een pianist te worden of wil je gewoon voor je plezier leren pianospelen? Het doel van de lessen is gelijk: Een goede techniek leren, inspiratie en motivatie opdoen en plezier in muziek beleven! Ik ga je helpen je muzikale doelen te bereiken. Dit kan varieren van een klein nostalgisch melodietje, een prachtig lied tot een complex en uitdagende compositie voor piano solo! Geniet van het resultaat en... de weg ernaar toe!

Online pianoles

Momenteel geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Live Feedback en instructies! Proberen? Informeer naar de mogelijkheden!

Beginners

We werken met het beste klassieke lesmateriaal om een goede basistechniek aan te leren. Je leert notenlezen, de juiste en ontspannen handhouding, leuke en praktische oefeningen, ritmes en al snel speel je eenvoudige stukjes of een favoriet nummer!

Wat nog meer?

De lessen bieden ook muziektheorie, tips over effectief studeren, en, wanneer je het leuk vindt, maken we een begin met improvisatie.

Pianoles voor kinderen

Ik heb veel ervaring met lesgeven aan kinderen. De aandacht ligt op spelend leren en de piano ontdekken vanuit improvisatie en leuke liedjes. Met modern en motiverend lesmateriaal gaat je kind het pianospel ontwikkelen en leren ze stap voor stap ook van bladmuziek spelen.

Gevorderden

We hebben prachtig pianorepertoire te ontdekken en te spelen! Je eigen inbreng is altijd welkom. Natuurlijk werk je aan een soepele techniek, toonvorming, toucher en een ontspannen houding, zodat blessures voorkomen worden en je aandacht kunt besteden aan de verdieping van je interpretatie. Bach, Schubert, Chopin, Schumann, Debussy of Bartok? Leuk om met je te beginnen! Boek een proefles om kennis te maken.

Leslocatie en flexibiliteit

De lessen kunnen in overleg bij jou thuis gegeven worden in Amsterdam en omgeving. De strippenkaart van 10 lessen biedt flexibiliteit in het maken van de lesafspraak!

Coaching en begeleiding

Ben je zanger of instrumentalist en zoek je een begeleider of coach? Als professioneel pianobegeleider bied ik de mogelijkheid je voor te bereiden voor concoursen en audities. Zoek je een ervaren, betrouwbare en inspirerende pianist om concerten mee te geven? Neem even contact met me op!

Voorbereiding op conservatorium

Ben je van plan toelating te doen voor het conservatorium? Ik heb veel ervaring in het begeleiden van professionele studenten Maak een afspraak om een lesplan met op te stellen, zodat je heel gericht kunt werken en je optimaal voorbereid je auditie gaat doen.

Li Xie, pianist

Li Xie is geboren in Shanghai. Li Xie begon haar pianostudie op 4 jarige leeftijd. Toen zij 10 jaar was werd zij geselecteerd voor de hoog aangeschreven Shanghai Conservatory middle school, waar haar professionele piano-opleiding begon. In 2005 vervolgde zij haar studie aan het Mozarteum in Salzburg, Oostenrijk. Ze behaalde de Bachelor of Arts in Solo Pianist onder Professor Peter Lang en de Master of Arts als leerling van Professor Jacques Rouvier. Beide examens behaalde zij met de hoogste onderscheiding. aansluitend was zij geselecteerd voor 'Competitive degree program of Postgraduate in Solo Pianist. Deze titel behaalde zij in 2013. In 2014 verhuisde Li naar Parijs om de studie tot pianobegeleider te volgen aan het conservatorium van Parijs (CRR de Paris) Als leerling van Professor Arian Jacob en Professor Jean-Marie Cottet behaalde zij in 2016 de hoogste graad in piano begeleiding: Concertiste - Accompagnement au Piano.
In 2016 begon haar professionele loopbaan als pianodocent en begeleider op het Conservatorium van Parijs. Zij vervulde deze functie tot haar verhuizing naar Amsterdam in 2020. Li Xie is werkzaam als concertpianist en in kamermuziek. Behalve klassieke muziek is Li een ghroot liefhebber van Jazz en studeerde zij jazz piano aan de Paris Schola Cantorum Conservatory bij Joseph Makholm.

Privé muziekles voor iedereen!

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Je krijgt privéles en naast de reguliere muzieklessen geven we ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza