Mary Cowden - saxofoonlessen in Amsterdam - jazz, pop, soul, wereld muziek improvisatie

Mary Cowden Saxofoonlessen in Amsterdam

Saxofoonles Amsterdam - Mary Cowden

Welkom op mijn profile! Ik ben Mary Cowden en ik kom uit New York. Je kunt bij mij terecht voor saxofoonlessen jazz, pop, soul, wereld muziek, funk. Speel je favoriete muziek en werk doelgericht aan je techniek en klank om je spel op een hoger plan te brengen. Sopraan, Alt en Tenor kan allemaal.

In welke talen geef ik les?

Ik geef de saxofoonlessen in het Engels en Spaans en ... Nederlands ben ik aan het leren!

Saxofoonles - Beginners

We maken een persoonlijk lesplan (zie hieronder) en je haalt al snel een goed geluid uit je instrument. Stap voor stap krijg je meer informatie en leer je goed spelen! Proberen? Maak een afspraak voor een proefles!

Gevorderden - Improvisatie

Improvistaie, scales, solo's spelen, jazz, soul, pop, funk. We besteden veel aandacht aan ademhaling, klankproductie, techniek, van blad lezen, spelen op gehoor, ritme en timing.

Muziektheorie

Kennis van akkoorden en inzicht in melodieopbouw en harmonische structuren is interessant en super belangrijk als je vrij en creatief wilt improviseren.

Lesplan

- We beginnen de les altijd met een warming-up (lange tonen, ademhalingsoefeningen, klank en projectie).- Natuurlijk belangrijk zijn toonladders en technische oefeningen. (muziek lezen, gehoortraining, ritmes).- We werken aan je favoriete nummers, (meestal op het gehoor, meespelen met opnames) - Improvisatievaardigheden. (vertrouwen opbouwen, tips en handvatten om bij improvisatie toe te passen)- Feedback, waar ga je de komende week aan werken, doelen.

Dwarsfluit Jazz en meer

Naast saxofoonlessen kun je bij mij ook terecht voor lessen dwarsfluit, zang, piano en songwriter! Improvisatie, samenspel, jazz en andere stijlen.

Saxofoonles aan huis Amsterdam

Ik kom graag bij jou aan huis voor de saxofoonlessen in Amsterdam. Neem je even contact op voor een proefles?

Online Saxofoonlessen

Ik bied ook online lessen aan voor beginners en gevorderden. Live feedback, uitgebreide oefeningen en instructies.

Over Mij

Ik ben een multi-instrumentalist die alt-, tenor- en sopraansaxofoon, fluit, piano en zang speelt. Ik begon met pianospelen toen ik vier jaar oud was en begon met saxofoon spelen toen ik dertien was. Ik heb de afgelopen vijf jaar privelessen gegeven en heb lesgegeven op tal van jazz evenementen, waaronder The Hilton Head Jazz Camp en Killooleet Camp. Ik ben afgestudeerd aan The New School in New York City met een dubbele graad in psychologie aan het Eugene Lang College of Liberal Arts en een graad in altsaxofoon uitvoering aan de School of Jazz. Ik ben het afgelopen jaar naar Amsterdam verhuisd na een semester aan het Conservatorium van Amsterdam te hebben gestudeerd. Ik werd verliefd op de dynamiek, de cultuur en de muziekscene van Amsterdam. Naast jazz componeer en speel ik hedendaagse muziek, songwriter, indie en fusionmuziek. Ik heb opgetreden op podia als The Newport Jazz Festival, The International Jazz Festival of Bern Switzerland, Amsterdam Blue Note, The Provincetown Theatre en Smalls Jazz Club. Momenteel ben ik bezig met het afronden van de release van mijn debuutalbum "Past These Walls".

Gevestigd in

  • Amsterdam

Leslocatie

  • Aan huis
  • Amsterdam
  • Online

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Spaans

Betaalbare muzieklessen in de buurt!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Beginner of gevorderd? Gun jezelf wat je een ander ook gunt! Hier vind je inspirerende muzieklessen voor jongeren, kinderen en volwassenen. 

Jouw toekomst vol muziek, creativiteit en plezier begint vandaag! Wat is jouw eerste stap?