Saxofoonles Weesp, Diemen, Amsterdam Zeeburgereiland voor jongeren en volwassenen. Jazz, Pop, Soul, Funk. Ervaren saxofonist of starten met saxofoon en op zoek naar een goede saxofoonleraar in Amsterdam? Contact Sam Newbould. Ook online saxlessen.

Sam Newbould Saxofoonlessen in Amsterdam

Saxofoonles in Amsterdam

Wil je je favoriete jazz nummers op saxofoon leren spelen? Een begin maken met improviseren en die lekkere klank uit je sax halen? Heb je al meer ervaring en wil je gewoon beter, origineler en vrijer kunnen spelen in je band?

Saxofoonles voor jong en oud

Ik ben Sam Newbould, saxofonist en saxofoonleraar in Amsterdam. Je kunt bij mij uitstekend terecht voor jazz, pop, soul, wereld muziek, soul, funk. We onderzoeken de specifieke eigenschappen en kenmerken van je favoriete muziek en zo ga je doelgericht aan je techniek en klank werken om je spel op een hoger plan te brengen. Sopraan, Alt en Tenor kan allemaal.

Beginner

Heb je nog geen enkele ervaring met zelf een instrument bespelen en denk je erover om saxofoon te gaan spelen? Heb je wat Youtube lessen gevolgd en loop je vast maar wil je er wél mee verder komen?

Privéles

We maken een persoonlijk lesplan (zie hieronder) en je haalt al snel een goed geluid uit je instrument. Stap voor stap krijg je meer informatie en leer je goed spelen! Proberen? Maak een afspraak voor een proefles!

Wat kun je verwachten

We besteden veel aandacht aan ademhaling, klankproductie, techniek, improvisatie, spelen op gehoor, ritme en muziektheorie. Wat je wensen ook zijn, ik pas mijn lesmethodes aan, afhankelijk van je doelen.

Lesplan

- We beginnen de les altijd met een warming-up (lange tonen, ademhalingsoefeningen, klank en projectie).
- Natuurlijk belangrijk zijn toonladders en technische oefeningen. (muziek lezen, gehoortraining, ritmes).
- We werken aan je favoriete nummers, (meestal op het gehoor, meespelen met opnames) 
- Improvisatievaardigheden. (vertrouwen opbouwen, tips en handvatten om bij improvisatie toe te passen)
- Feedback, waar ga je de komende week aan werken, doelen.

Muziektheorie

Kennis van akkoorden en inzicht in melodieopbouw en harmonische structuren is interessant en super belangrijk als je vrij en creatief wilt improviseren.

Dwarsfluit en klarinet

Naast saxofoonlessen kun je bij mij ook terecht voor lessen op dwarsfluit en op klarinet! Improvisatie, samenspel, jazz en andere stijlen.

Heb je een instrument nodig?

Als je een instrument wilt kopen of huren kan ik je helpen een betaalbaar en goed instrument te vinden.

Leslocatie

Mijn studio is gevestigd op Zeeburgereiland. Privelessen bij jou thuis in Amsterdam centrum, Diemen en Weesp zijn ook mogelijk. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Online lessen

Ik bied ook leuke, interactieve en uitdagende online lessen aan voor beginners en gevorderden. Live feedback, uitgebreide oefeningen en instructies.

Over mij

Ik begon saxofoon te spelen toen ik 8 jaar oud was. Binnen een jaar werd ik lid van mijn lokale jazzband en begon ik mijn eerste professionele optredens te spelen. Familie en vrienden zagen al snel mijn passie voor het spelen en mijn toewijding aan het oefenen. Met de aanmoediging van mijn leraren, won ik een beurs om jazz performance en compositie te studeren aan het Jazz Instituut Berlijn. Hier begon ik mijn carriere als docent, reizend tussen scholen om studenten aan te moedigen het plezier van samen muziek maken te ontdekken. Na een verhuizing naar Amsterdam in 2016, breidde ik mijn lesgeven uit naar privestudenten van verschillende capaciteiten, leeftijden en stijlen. Ik realiseerde me dat lesgeven net zoveel gaat over het ontsluiten van het potentieel van elke student om plezier te hebben in muziek maken als over het overbrengen van kennis. Lessen moeten gestructureerd en uitdagend zijn, maar het belangrijkste is dat ze plezier brengen! Momenteel heb ik een druk schema als leider van het Sam Newbould Quintet. We hebben net ons tweede album uitgebracht en we spelen regelmatig in Nederland en Europa. Recente concerten zijn onder andere op grote festivals als JazzFest Amsterdam en Amersfoort jazz festival. Ik heb ook gespeeld in de meest prestigieuze zalen van Nederland, waaronder BIMHUIS, TivoliVredenburg en LantarenVenster.

Gevestigd in

 • Amsterdam

Leslocatie

 • Aan huis
 • Amsterdam
 • Zeeburgereiland
 • Online
 • Bij de docent

Geeft les aan

 • Kinderen
 • Volwassenen

Talen

 • Duits
 • Engels
 • Nederlands

I have Improved!

Sam listens really carefully to my needs and gives feedback in a thoughtful way. I have improved greatly with him, and the homework he gives me is always clear, manageable and beneficial.
Isa (16)

He Inspired Me!

I strongly recommend lessons with Sam. Having not touched the saxophone for years, he inspired me to start practicing again!
Elif

Enorm vooruit gegaan!

Sam luistert heel goed naar mijn behoeften en geeft feedback op een doordachte manier. Ik ben er met hem enorm op vooruit gegaan, en het huiswerk dat hij me geeft is altijd duidelijk, behapbaar en nuttig.
Isa (16)

Inspiratie en motivatie!

Ik raad lessen bij Sam ten zeerste aan. Ik had al jaren geen saxofoon meer aangeraakt, maar hij heeft me geïnspireerd om weer te gaan oefenen!
Elif (32)

Sound and Confidence!

Sam is an excellent teacher. He helped me develop my sound and confidence on the instrument, and gave me the tools to achieve my aim of improvising over my favourite songs. He's a fantastic musician, and hearing him play is inspirational!
Gregory (65)

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis in de tijd. Vergeet je zorgen en begeef je in een wereld waar jij je eigen werkelijkheid schept! Speel of zing en je merkt dat iedere keer weer nieuw is! Wil je meer, mooier en beter? Privé muzieklessen van een professional geven je inspiratie en tips om verder te komen en je muzikale vaardigheden te ontwikkelen.

The best way to know your future is to create it - Dr. Joe Dispenza