Sam Newbould - Saxofoonles Amsterdam Oost, Weesp, Diemen, Zeeburgereiland voor jongeren en volwassenen. Jazz, Pop, Soul, Funk.

Sam Newbould Saxofoonlessen in Amsterdam

Saxofoonles Amsterdam - Sam Newbould

Welkom op mijn profile! Je kunt bij mij terecht voor saxlessen jazz, pop, soul, wereld muziek, funk. Speel je favoriete muziek en werk doelgericht aan je techniek en klank om je spel op een hoger plan te brengen. Sopraan, Alt en Tenor kan allemaal.

Privéles - Beginners

We maken een persoonlijk lesplan (zie hieronder) en je haalt al snel een goed geluid uit je instrument. Stap voor stap krijg je meer informatie en leer je goed spelen! Proberen? Maak een afspraak voor een proefles!

Gevorderden

Improvistaie, scales, solo's spelen, jazz, soul, pop, funk. We besteden veel aandacht aan ademhaling, klankproductie, techniek, van blad lezen, spelen op gehoor, ritme en timing.

Muziektheorie

Kennis van akkoorden en inzicht in melodieopbouw en harmonische structuren is interessant en super belangrijk als je vrij en creatief wilt improviseren.

Lesplan

- We beginnen de les altijd met een warming-up (lange tonen, ademhalingsoefeningen, klank en projectie).
- Natuurlijk belangrijk zijn toonladders en technische oefeningen. (muziek lezen, gehoortraining, ritmes).
- We werken aan je favoriete nummers, (meestal op het gehoor, meespelen met opnames) 
- Improvisatievaardigheden. (vertrouwen opbouwen, tips en handvatten om bij improvisatie toe te passen)
- Feedback, waar ga je de komende week aan werken, doelen.

Dwarsfluit en klarinet

Naast saxofoonlessen kun je bij mij ook terecht voor lessen op dwarsfluit en op klarinet! Improvisatie, samenspel, jazz en andere stijlen.

Heb je een instrument nodig?

Als je een instrument wilt kopen of huren kan ik je helpen een betaalbaar en goed instrument te vinden.

Leslocaties

Mijn studio is in Amsterdam Oost - Wibautstraat. Privélessen bij jou thuis in Amsterdam centrum, Diemen en Weesp zijn ook mogelijk. Neem contact op voor een proefles.

Online lessen

Ik bied ook online lessen aan voor beginners en gevorderden. Live feedback, uitgebreide oefeningen en instructies.

Over mij

Ik begon saxofoon te spelen toen ik 8 jaar oud was. Binnen een jaar werd ik lid van mijn lokale jazzband en begon ik mijn eerste professionele optredens te spelen. Familie en vrienden zagen al snel mijn passie voor het spelen en mijn toewijding aan het oefenen. Met de aanmoediging van mijn leraren, won ik een beurs om jazz performance en compositie te studeren aan het Jazz Instituut Berlijn. Hier begon ik mijn carriere als docent, reizend tussen scholen om studenten aan te moedigen het plezier van samen muziek maken te ontdekken. Na een verhuizing naar Amsterdam in 2016, breidde ik mijn lesgeven uit naar privestudenten van verschillende capaciteiten, leeftijden en stijlen. Ik realiseerde me dat lesgeven net zoveel gaat over het ontsluiten van het potentieel van elke student om plezier te hebben in muziek maken als over het overbrengen van kennis. Lessen moeten gestructureerd en uitdagend zijn, maar het belangrijkste is dat ze plezier brengen! Momenteel heb ik een druk schema als leider van het Sam Newbould Quintet. We hebben net ons tweede album uitgebracht en we spelen regelmatig in Nederland en Europa. Recente concerten zijn onder andere op grote festivals als JazzFest Amsterdam en Amersfoort jazz festival. Ik heb ook gespeeld in de meest prestigieuze zalen van Nederland, waaronder BIMHUIS, TivoliVredenburg en LantarenVenster.

Gevestigd in

 • Amsterdam

Leslocatie

 • Aan huis
 • Amsterdam
 • Amsterdam Oost
 • Online
 • Bij de docent

Geeft les aan

 • Kinderen
 • Volwassenen

Talen

 • Engels
 • Nederlands
 • Duits

Inspiratie en motivatie!

Ik raad lessen bij Sam ten zeerste aan. Ik had al jaren geen saxofoon meer aangeraakt, maar hij heeft me geïnspireerd om weer te gaan oefenen!
Elif (32)

Enorm vooruit gegaan!

Sam luistert heel goed naar mijn behoeften en geeft feedback op een doordachte manier. Ik ben er met hem enorm op vooruit gegaan, en het huiswerk dat hij me geeft is altijd duidelijk, behapbaar en nuttig.
Isa (16)

I have Improved!

Sam listens really carefully to my needs and gives feedback in a thoughtful way. I have improved greatly with him, and the homework he gives me is always clear, manageable and beneficial.
Isa (16)

Sound and Confidence!

Sam is an excellent teacher. He helped me develop my sound and confidence on the instrument, and gave me the tools to achieve my aim of improvising over my favourite songs. He's a fantastic musician, and hearing him play is inspirational!
Gregory (65)

He Inspired Me!

I strongly recommend lessons with Sam. Having not touched the saxophone for years, he inspired me to start practicing again!
Elif

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer