Klassiek zangles tot pop zanglessen in Amsterdam West - All levels welcome bij zangdocent /zangeres Cristina Grifone

Cristina Grifone Zanglessen in Amsterdam

Zingen is heerlijk!

Hi! Ik ben Cristina Grifone, ik ben sopraan, geef met plezier al jaren zangles in Amsterdam. Met meer gevoel gaan zingen? Misschien voel jij je onzeker over je stem? Vaak hees, pijn in je keel na een uurtje zingen? Moeite met hoge of juist lage tonen en te weinig kracht in je stem? Er is van alles aan te doen!

Klassiek tot pop!

Je kunt bij mij terecht voor klassieke zang, Bel Canto, opera of musical maar wanneer je liever een andere stijl zingt kan dat zeker ook! Ik ga ervan uit dat iedereen kan zingen.

Zangles Amsterdam West

Mijn thuisstudio is in Amsterdam West en ik geef de zanglessen in het Engels of Italiaans. Ik ben Nederlands aan het leren!

Zingen met beleid

Mijn eerste tip: Laat alle verwachtingen los en stel je open voor zingen met plezier! Zo ga je stap voor stap, op een veilige manier, je eigen stem, jouw unieke geluid, ontdekken en ontwikkelen. In een gezellige omgeving en ontspannen sfeer ben je bezig met je stem en de muziek die jij leuk vindt en die je raakt!

Je stem in balans

Wanneer je stem goed klinkt en in goede conditie is voel jij je blij. We werken daarom aan een gezond gebruik van je stem. Met tips uit mijn concertpraktijk leer jij je instrument in topconditie te brengen en te houden! Hiervoor maken we onder andere gebruik van elementen uit Feldenkrais, Alexander-techniek en Mindfulness.

Wat kun je verwachten?

Een goede ademtechniek en een ontspannen lichaamshouding zijn de basis van een mooie klank, dus dat ga je leren! Je leert ook notenlezen, zuiver zingen, uitspraak, gehoortraining en basis- muziektheorie. De interpretatie van je teksten is onderdeel van de les en onontbeerlijk voor een intense vertolking van je song, lied of aria!

Groeien met muziek

Je kunt bij mij ook terecht voor begeleiding op je persoonlijke pad. Zingen en muziek maakt onderdeel uit van de muziektherapie.
Neem contact op voor meer informatie.

Online Zangles

Online zanglessen, via Skype of Zoom bijvoorbeeld, bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! Het werkt prima!

Corona Proof

De zanglessen worden Corona proof, volgens de laatste inzichten, gegeven!

Over mij

Zingen is altijd mijn passie geweest! Mijn ouders vertelden me dat ik begon me tzingen in plaats van spreken! Deze sterke passie heeft mij doen besluiten om te studeren als sopraan aan het conservatorium S. Pietro a Majella in Napels, waar ik in 2008 cum laude afstudeerde in operazang. Ik werkte echter al in 2006 samen met verschillende orkesten en koren en trad op in Napels, maar ook in Frankrijk en Finland. Na mijn afstuderen in operazang werd mijn interesse voor oude muziek steeds sterker. Ik werkte met orkesten en barokensembles zoals Musica Fiorita Basel of I Turchini van Antonio Florio.

Ik verleende solistische medewerking aan diverse opnames voor de labels  Glossa, Pan Classic of Brilliant Classics. In juni 2018 studeerde ik af aan de afdeling Oude Muziek Voice van het Conservatorium van Amsterdam. Ik specialiseerde mij in barokrepertoire onder het mentorschap van Xenia Meijer. In het zelfde jaar als trad ik op als vocale solist in de dansvoorstelling Scala, met Scapino Ballet Rotterdam en Combattimento. Ik trad op met hedendaagse muziek met het Recitativo Project- een videostuk met live recitatie en geluid, in samenwerking met Anglia Ruskin Cambridge University.

Gevestigd in

  • Amsterdam

Leslocatie

  • Aan huis
  • Amsterdam West
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Italiaans

Iedere dag muziek!

Wij bieden muzieklessen voor jongeren, kinderen en volvassenen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in jouw buurt. Beginner of meer ervaren met muziek?  Volg je droom, ontdek en verleg je grenzen!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."
Jack DeJohnette - Drummer