Hannah Ybelis Smit - Klassiek tot Pop zanglessen Delft- Ontdek je stem! Zingen in Delfgauw en Delft voor alle leeftijden!

Hannah Ybeles Smit Zanglessen in Delft

Zangles in Delft

Welkom op mijn site! Ik ben Hannah, een enthousiaste, persoonlijke en motiverende zangdocent in Delft en ik geef zangles aan jongeren en volwassenen. Ga je voor het eerst zangles nemen of ben je een gevorderde zanger en wil je meer uit je stem kunnen halen en vrijer gaan zingen?

Klassiek Pop – Musical - Rock – Jazz - Songwriter

Wil je Klassiek zangles of juist Jazz, Pop of Rock zingen? je kunt voor alle stijlen bij mij terecht!

Spreken in het openbaar

Ben je dagelijks in je werk veel bezig met je stem? Bijvoorbeeld als acteur, radio/tv presentator, bij een call center, als spreker tijdens presentaties of evenementen, als jurist of voor de klas?

Stemtraining

Het trainen van de spreekstem behoort ook tot mijn werkzaamheden. Het verkrijgen van een betere dictie en adembeheersing vergroot je expressie wanneer je in het openbaar spreekt en je boodschap komt nog beter over! Je voelt je rustiger en zelfverzekerd.

Kinderen

Ben je ouder dan 14, talentvol, ambitieus en heb je een duidelijke leervraag? Wil jij je op een een professionele auditie vorbereiden, of een muziekstudie overwegen, al dan niet gecombineerd met een Havo/VWO voor muziek en dans zoals in Rotterdam op Codarts? Maak dan een afspraak voor een kennismaking.

EVT - Voice Training

Elke muziekstijl vraagt om een apart stemgebruik, maar voor alle soorten muziek geldt: gebruik je stem op een gezonde manier! Ontdek hoe je stem het beste klinkt bij de muziek die je gaat zingen en welke techniek daarvoor nodig is. Alle delen van het stemapparaat worden grondig getraind via de methode EVT (Estill Voice Training System)

Complete Vocal Technique

Als je veel pop of rock zingt wil je dat lekkere randje aan je klank hebben, maar wél zo dat je stem gezond blijft! Daarom gebruiken we ook CVT (Complete Vocal Technique) Een methode waarbij je vanuit de expressie en klank werkt om op een veilige manier die speciale sound te krijgen waar je naar op zoek bent.

Je stem goed gebruiken

Iedereen kan leren om zijn stem goed te gebruiken. Ik luister naar wat je stem nodig heeft, zodat we heel gericht kunnen werken. Je krijgt oefeningen op maat zodat je, bij zo’n 10 minuten per dag studeren, gegarandeerd resultaat hebt en van je stem en muziek kunt genieten. Boek een proefles!

Zing met plezier!

Plezier in de muziek en wat je wilt uitdrukken is het uitgangspunt. Geen eindeloze toonladders waarvan je het doel afvraagt maar een training afgestemd op jouw stem. Muziek die je raakt, waarin je jouw verhaal kunt vertellen.

Interpretatie van je song

In de les is ook veel aandacht voor interpretatie van de tekst en structuur van een song, zodat je een eigen en persoonlijke vertolking leert maken!

Zangles Klassiek

We werken aan een ontspannen en comfortabele houding, adem, resonantie, dictie en interpretatie. Aan de hand van klassiek materiaal zoals liedkunst, opera, oratorium ontwikkel jij je stem en ga je mooier, zuiverder en vrijer zingen. Natuurlijk kun je ook het repertoire dat je op je koor zingt meenemen naar de les.

Lichtenberg

Met de methode Lichtenberg concentreer je op je zintuigen in plaats van op je spieren en kun je de controle vanuit het denken loslaten. Je richt je aandacht op alle delen van het lichaam die mee kunnen klinken. Daardoor organiseert je lichaam zichzelf en ga je optimaal klinken.

Een vrij geluid

Het resultaat is een vrijer en rijker geluid dat met minder inspanning tot stand komt. Het uitbreiden van de klank en de beleving ervan zijn uitgangspunt voor de stemontwikkeling. Elementen als houding, adem, resonantie, toonhoogte en articulatie komen in een ander daglicht te staan. Via de klank wordt het zelfregulerend vermogen van ons lichaam geactiveerd. De natuurlijke balans wordt hersteld. Het lichaam wordt instrument voor je verlangen naar heelheid en evenwicht! Benieuwd om het zelf te ervaren? Maak een afspraak voor een proefles!

Privéles - persoonlijke aandacht

Wanneer je besluit individuele zangles te nemen gaan we eerst een proefles afspreken. Daarin kijken we of we een klik hebben en bespreken we je wensen en doelen. Daarnaast stel ik een diagnose van je stem zodat we het lesmateriaal op jou persoonlijk kunnen afstemmen.

Stemproblemen

Heb je bepaalde klachten na of tijdens het zingen? Bijvoorbeeld heesheid, moeite met hoge noten, wegvallen van je stem in sommige passages of snel buiten adem raken?

Diagnose en advies

We analyseren waar de klachten vandaan komen en ik geef je gerichte oefeningen om je stem te verbeteren. Vaak ben je met een of meerdere lessen weer op orde en zing je weer probleemloos verder in je band, je koor of ensemble.

Je eigen stem ontdekken? Mindful zingen...

Hoe klink je als er geen beperkingen zijn, vrijuit, moeiteloos, met veel energie? Wat gebeurt er in je lichaam als de klank vrij kan stromen?

Auditie voorbereiden?

Het is mogelijk om een aantal lessen te nemen ter voorbereiding van een auditie. Ik help je met het uitzoeken van geschikt repertoire, het instuderen, en het klaar maken voor het doel. Dat doel kan een rol zijn bij een musical of operavereniging, een auditie bij een conservatorium, of een rol in een professionele productie.

Zingen geeft energie

Zit je al een tijdje niet zo lekker in je vel en ben je op zoek naar een zachte en inspirerende manier om je leven beter op de rails te krijgen? Heb je een moeilijke periode achter de rug, of zit je er midden in? Zou je iets willen doen om je vrijer en minder bedrukt te voelen? Even aandacht voor jezelf, ervaren dat je invloed hebt op je eigen leven en verbinden met je bron?

Hoe dan?

Zingen is fijn. Maar wist je dat zingen ook helend kan zijn?
In de klank van de stem liggen de sleutels tot heling, verandering en plezier in het leven. Ontdek je eigen helende stem en krijg toegang tot wie jij in wezen bent.
Lees hier meer over hoe we in de groeps-workshops en individuele lessen energiewerk met klank verbinden!

Online Zangles

Online zanglessen, via Skype of Zoom, bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! Het werkt prima!

Hannah Ybeles Smit

De mezzosopraan Hannah Ybeles Smit heeft tijdens haar conservatoriumperiode les gehad van Ank Reinders en is na haar zangexamen verder gaan studeren bij Alberto ter Doest, Hetty Gehring, Ingrid Voermans, Ronald Klekamp, Marjan Kuiper en in Londen bij Sheila Barnes. Zij volgde masterclasses in binnen- en buitenland. Ook heeft zij 2 jaar musical gestudeerd in Tilburg, waar zij een schat aan acteer- en danservaring heeft opgedaan. Daarnaast heeft Hannah de Kurt Thomas-dirigentencursus gevolgd.
Hannah treedt regelmatig op in opera- oratoria- musical- en muziektheater producties waar zij mezzo- en altpartijen voor haar rekening neemt en waarbij zij het zingen combineert met haar acteerervaring.
Hannah geeft momenteel zangles aan de afdeling muziektheater van Codarts, het Rotterdams conservatorium en is sinds 2010 docent zangmethodiek aan de Schumann akademie, een parttime conservatorium. Ook zit zij in de eindexamencommissie voor dit conservatorium. Hannah is verder verbonden als docent aan Stichting Buitenkunst en werkzaam als koordirigente. Hannah was van 2007 tot juli 2013 als docent zang, interpretatie en stemtechniek verbonden aan de DAPA, de 4-jarige beroepsopleiding tot musicalzanger van het NME (Nederlands musical ensemble). Daar was zij ook hoofd van de zangsectie. Hannah is lid van de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen

Gevestigd in

  • Delft

Leslocatie

  • Delft
  • Bij de docent
  • Online

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands

Deskundig en inspirerend!

Hannah is een zeer deskundige en inspirerende docente. Als zangdocent combineert zij verschillende zangtechnieken met de evts methode. Deze combinatie geeft haar lessen een extra, zeer waardevolle dimensie. Daarnaast is het een feest om aan een groepscursus deel te nemen onder haar leiding. Zij past haar ervaring uit eerdere werkkringen toe en is daarmee in staat mensen te binden en een stimulerende omgeving te bieden om tot ontwikkeling te komen
Marian Joseph - Bestuurder Utrecht Law College en Onderwijscoördinator Afdeling privaatrecht

Een aanrader!

Hannah Ybeles Smit is een docente die je op een rustige en enthousiaste manier verder helpt met zingen. Ze kan heel goed vertellen hoe je zingt en wat je precies doet. Ze geeft duidelijke tips om je zingen te verbeteren. Haar feedback is heel concreet en je weet dus ook meteen of je het goed doet.  Een aanrader!
Paul Barten, student zang

De essentie van muziek

Hannah is in staat om bij elke zanger(es) het beste naar boven tehalen. Als je denkt dat je goed kan zingen, laat je dan vooral nog door Hannah coachen voor de finishing touch. Zij is in staat om je de essentie van de muziek te laten voelen en als je dat éénmaal hebt ervaren, wil je niet anders meer.....
Jitske de Wit -Hoogerbrugge. Praktijkondersteuner Huisartsenzorg (POH-GGZ) in opleiding

Structured and targeted

Hannah is a professional and thorough person, who is able to transfer her substantive and practical knowledge. She has an eye for the personal needs of the students, without losing sight of the purpose of the lesson. Her classes are structured, with strong content and targeted. Theory and practice rotated in a delightful way, in an atmosphere which is both enjoyable and prestigious.
Hanneke Baan-  Soprano - Classical Singer

Neem even contact op over de lesprijzen! Tot snel!

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza