Kaat Vanhaverbeke, enthousiaste accordeonleraar in Den Haag. Accordeonlessen in Den Haag

Kaat Vanhaverbeke Accordeonlessen in Den Haag

Accordeonlessen in Den Haag

Hallo! Even voorstellen! Ik ben Kaat Vanhaverbeke, een enthousiaste en toegewijde accordeonleraar in Den Haag. Ik werd verliefd op de accordeon toen ik 8 jaar was en ben ondertussen professioneel accordeonist die vaak optreedt en graag lesgeeft aan ervaren accordeonisten en beginners. 

Accordeon spelen voor jong en oud

Ligt er misschien een oude accordeon op zolder en was je altijd al benieuwd naar het instrument? Wil je het spelen terug oppakken na een lange tijd? Ben je verder gevorderd en wil je graag wat nieuw repertoire leren kennen, extra uitdaging en verdieping? Bij mij ben je hiervoor aan het juiste adres!

Beginners en accordeon

Ik verdiep me graag in de geschiedenis en techniek van de accordeon en vind het leuk om ook bij jou die interesse te wekken. Super om mijn passie voor dit unieke en fantastisch veelzijdige instrument aan jou door te kunnen geven. Jou warm maken voor muziek, daar doe ik het voor! Je hoeft nog geen noten te kunnen lezen, we gaan samen stap voor stap op weg.

Gevorderden

Naarmate je jouw instrument beter kent, kunnen we aan een uitgebreider repertoire werken: stukken uit verschillende muziekperiodes en genres, polyfone stukken, met complexere ritmes en akkoorden, enz. We werken aan een passende interpretatie en klankvorming - balgvoering en vingerarticulatie spelen daarbij een grote rol. Geinspireerd door mijn masteronderzoek omtrent balgbewegingen, kan ik je daarbij als geen ander helpen.

De lesinhoud

Muziekstukken vormen de leidraad in de lessen: van daaruit ga je je techniek opbouwen en meer en meer bijleren. Bij de keuze van welke muziek je gaat spelen volg ik jouw muzikale interesses. Er is veel bladmuziek die we kunnen gebruiken. Denk aan Wereldmuziek, Franse chanson, Klezmer, Tango, Klassieke- en Populaire muziek. Er is immers voor elk wat wils! We spelen samen in de les.

Improvisatie - Muziektheorie

Je krijgt geregeld technische oefeningen om je vooruit te helpen bij het spelen. Ook ritmische spelletjes en improvisatie komen aan bod. Muziektheorie is belangrijk als basis om je muzikale inzicht te vergroten.

Plan je les flexibel

Met de Strippenkaart van 5 of 10 lessen heb je flexibiliteit en kwaliteit! Je verliest nooit een les! De lessen kunnen worden gegeven op verschillende dagen en varieren van 30 minuten tot een uur. Ik geef les in het Nederlands en Engels.

Knop of toets?

Er zijn veel verschillende soorten accordeons: met een pianoklavier, met knoppen aan beide kanten, met convertor of zonder... Ikzelf speel knopaccordeon, maar heb veel ervaring met klavieraccordeon! Heb je nog geen instrument? Aarzel niet om advies te vragen over welke accordeon het best bij je past!

Muziekles voor de allerkleinsten

Superleuk, inspirerend en heel belangrijk om kleine kinderen kennis te laten maken met muziek! Het is wetenschappelijk aangetoond dat muziek in hoge mate positief bijdraagt aan de cognitieve, motorische en emotionele ontwikkeling van kinderen.

Wat kun je verwachten?

In mijn accordeonlessen voor jonge kinderen ontdekken kleuters (vanaf 5 jaar) het plezier in muziek. Spelenderwijs maakt je kind kennis met tal van muzikale elementen, de accordeon, maar ook met zingen en naar muziek luisteren. We werken in het begin vooral op het gehoor. Samen met een ouder die de lessen bijwoont, stimuleren we het maken van muziek op jonge leeftijd. Met muzikale spelletjes leert je kind ook notenlezen.

Leslocatie - Proefles

Je bent welkom om kennis te maken tijdens een proefles. De leukste manier om je muzikale wensen te bespreken en een indruk te krijgen van mijn manier van lesgeven. Ik geef de  prive accordeonlessen bij mij thuis in Den Haag, gunstig gelegen t.o.v. het centrum en dichtbij station Holland Spoor.

Over Mij

Als all-round accordeoniste treed ik regelmatig op in concerten en theatervoorstellingen. Ik speel vooral klassieke en hedendaagse, nieuwe muziek en ben betrokken bij verschillende ensembles, waaronder het "Spaceship Ensemble", mijn duo viool-accordeon "Vloed" en het "SP!TSBERGEN Ensemble". Mijn opleiding ben ik begonnen aan LUCA School of Arts Leuven in Belgie, waar ik vandaan kom. Vervolgens heb ik in 2023 aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag mijn masterstudie afgerond.

Do you know why I love this monster so much? - It breathes! - Sofia Gubaidulina

Gevestigd in

  • Den Haag

Leslocatie

  • Den Haag centrum
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands

Inspirerende accordeonles bij Kaat!

Al enige tijd heb ik les van Kaat en haar lessen zijn altijd weer inspirerend en afwisselend. Met een prettige dosis humor weet zij mij te motiveren en geduld te hebben. Er is focus en aandacht voor onder meer houding (heel belangrijk!), gevoel voor ritme leren, met en zonder metronoom, leren over chromatiek en intervallen en bovenal op een serieus speelse manier mooie muziek te maken.
Nancy

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza