Sylvia Cempini - Celloles in Den Haag (Koorenhuis) en Rotterdam Kralingen voor jong en oud! Plezier in muziek voorop!

Sylvia Cempini Cellolessen in Den Haag

De celloklank raakt je!

Ben je verliefd op de klank van de cello en ga je voor het eerst cellolessen nemen? Of speel je al cello en wil je soepeler en mooier gaan spelen en aan nieuw repertoire werken? Je krijgt privéles voor het beste resultaat.

Passie voor muziek

Mijn naam is Sylvia Cempini, ik ben een Italiaans /Duits celliste. Muziek speelt sinds ik een kind was een grote rol in mijn leven! Mijn hele familie is muzikant. Ik deel graag mijn passie voor de cello met je!

Celloles aan kinderen

Kinderen gaan op een speelse manier aan de slag met leuke liedjes en oefeningen en al doende leren ze de cello steeds beter kennen. We leren noten lezen, ritmes en ontwikkeling van gehoor. Al snel spelen we de eerste liedjes samen!

Beginners - alle leeftijden


Ik maak gebruik van het beste uit verschillende moderne cello-methodes. In een ontspannen en gezellige sfeer ontwikkel je stap voor stap een solide technische basis en ontdek je die mooie warme celloklank!

Stap voor stap

Nog nooit iets aan muziek gedaan? Geen probleem! Je leert notenlezen en stap voor stap ontdek je de cello en muziek! Plezier staat voorop! Na een paar lessen speel je al een eenvoudige liedje!

GevorderdenOm je muzikaal vrij te voelen en met meer gemak te kunnen spelen en musiceren met anderen, werken we, naast interpretaie en nieuw repertoire, aan het verbeteren van je technische vaardigheden.

Wat kun je verwachten?

Je speelt toonladders, etudes en natuurlijk voordrachtstukken. We werken aan intonatie, positiespel, duimpositie, vibrato en streektechniek. Geniet van het spelen van Bach, Vivaldi, de Fesch, Fauré en vele andere geweldige componisten!


Orkest- of ensemblepartijen

Speel je in een orkest of ensemble en heb je hulp nodig met streken en vingerzettingen? Leuk om je er mee te helpen. Ik geef je Tips en Tricks uit de praktijk.

Inspiratie

Ik deel ook graag aanvullende en inspirerende informatie over muziek en kunst, komende muziek-evenementen, literatuur, opnames op Youtube of CD en alles wat verband houdt met onze wederzijdse passie: de cello en muziek!
Leslocaties - Den Haag en Rotterdam

Ik geef de lessen in een studio in het Koorenhuis in Den Haag en in een prachtige studio in Rotterdam Kralingen,

Online celloles

Naast celloles aan huis geef ik ook cellolessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden!

Doe je mee?

Er zijn op regelmatige basis huisconcerten en masterclasses waarbij je kunt laten zien waar je aan hebt gewerkt. Er is altijd een ontspannen sfeer en een hapje /drankje! Je kunt samen met andere musici spelen.


Internationale lessenIk geef les in het Duits, Italiaans, Frans, Engels en Nederlands.


Over mij

Ik ben geboren in Italie, maar heb sinds mijn vierde jaar in München (Duitsland) gewoond. Met vier ben ik daar ook begonnen om cello te spelen met Jan-Peter Close en Karin Sassmannshaus, binnen het programma van het conservatorium van München voor jonge kinderen. Daarna heb ik mijn opleiding daar voortgezet bij verschillende leraren (Anja Fabricius, Rupert Buchner, Hanno Simons) en ben uiteindelijk naar Nederland verhuisd, waar ik mijn studie met een Masteropleiding bij Herre-Jan Stegenga aan het Rotterdams Codarts Conservatorium heb afgerond. Al tijdens mijn studie ben ik begonnen om in professionele orkesten in Duitsland en Nederland te spelen en ben ook in de kamermuziek-scene actief.I k speel regelmatig op internationale festivals, waaronder het Rheingau-festival, het Gstaad-festival en het Chiemsee-festival. Verder ben ik sinds 2014 lid van het Shalom Ensemble in München, het Camille Claudel Trio en sinds 2018 van het in Rotterdam gevestigde Phoenix Ensemble. 

If God had designed the orchestra, then the cello was His greatest accomplishment. - Rick Moody,

Gevestigd in

 • Den Haag

Leslocatie

 • Koorenhuis
 • Kralingen Rotterdam
 • Online
 • Den Haag centrum

Geeft les aan

 • Kinderen
 • Volwassenen

Talen

 • Italiaans
 • Duits
 • Frans
 • Engels
 • Nederlands

Blij met Silvia!

Wij zijn ontzettend blij met Silvia. Onze zoon Ruben krijgt sinds een paar maanden les van haar en hij geniet enorm van de lessen. Silvia is muzikaal, enthousiast en zeer aardig. Ze geeft op een goede, opbouwende en motiverende manier les. Chapeau!
Petra J.

Un grand merci !

Sylvia est le professeur de Clotilde (14 ans) depuis plusieurs annees. C'est avec beaucoup de dynamisme et de chaleur qu'elle lui enseigne des morceaux complets. Notre fille fait enormement de progres grace a Sylvia et se rejouit de la retrouver a chaque seance. Que ce soit d'un point de vue de la technique, du ressenti de la musique ou de la confiance en soi, elle est vraiment un excellent professeur et nous lui disons un grand merci!
Stéphanie

Blij met mijn celloleraar!

Sylvia is zeer stimulerend voor mij om goed te oefenen. Ze geeft me zeer goede tips en aanwijzingen. Ze is positief in haar feedback-ook al twijfel ik nog zo aan mijn 'vorderingen'. Ik heb een concert van haar bijgewoond en dat maakt het alleen maar leuker. Ben blij met haar!
Arina

Huge Progress!

Sylvia is the teacher of our daughter Clotilde(14) already since a couple of years. With her dynamic and warm teaching she works with her on major repertoire pieces. Our daughter is making huge progress thanks to Sylvia and is looking every week forward to her lesson with her. In matters of working on technique, on developing a musical feeling, as well as in transmitting self-confidence in itself, Sylvia is really an excellent teacher, and we say a big 'Thank you' to her!
Stéphanie

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis in de tijd. Vergeet je zorgen en begeef je in een wereld waar jij je eigen werkelijkheid schept! Speel of zing en je merkt dat iedere keer weer nieuw is! Wil je meer, mooier en beter? Privé muzieklessen van een professional geven je inspiratie en tips om verder te komen en je muzikale vaardigheden te ontwikkelen.

The best way to know your future is to create it - Dr. Joe Dispenza