Barokklarinet- en Chalumeau lessen van een expert. Chalumeau en klarinetdocent in Den Haag Giulia Zannin.

Giulia Zannin Chalumeau lessen in Den Haag

Chalumeaules in Den Haag

Ik ben Giulia Zannin, ik kom uit Italia, conservatorium gediplomeerd docent. Ik heb mij gespecialiseerd in het repertoire van de Chalumeau en ik deel mijn enthousiasme voor authentieke uitvoeringspraktijk graag met je! Ik houd van een prettige sfeer in de les en heb een positieve en motiverende manier van lesgeven.

Repertoire en Chalumeau

Late barokmuziek en het klassieke repertoire zijn het speelterrein van de Chalumeau. Heb je al enige ervaring als klarinettist en wil jij je verdiepen in het bespelen van de Chalumeau?  Ervaar hoe leuk en anders het is op de historische klarinet Mozart, Beethoven en Telemann op authentieke manier te kunnen spelen.

Nog geen ervaring?

Als je nog geen enkele ervaring met muziek hebt en toch wilt starten met Chalumeau is dat geen probleem. Je leert notenlezen, we werken aan ademtechniek en je leert gaandeweg een goede technische , theoretische en muzikale basis.
Eventueel kunnen we met lessen op de moderne klarinet beginnen en dan een overstap maken.

Voorloper van de Klarinet

De Chalumeau is de voorloper van de klarinet en werd in de barok ontwikkeld. Ontdek het 17e and 18e eeuws repertoire voor de Chalumeau en beleef plezier aan de klank en de bijzondere kwaliteiten van dit prachtige instrument. Waar kun je dit bijzondere instrument beter leren bespelen dan bij een expert en barokspecialist?

Wat kun je verwachten?

De chalumeau lessen bieden techniek, repertoire, achtergrondinformatie over de geschiedenis van de Chalumeau, basis muziektheorie, een relaxte houding, embouchure, toonvorming en ademtechniek. We spelen leuke duetten en maken gebruik van  uitdagend en leuk lesmateriaal. Vaak uit facsimile uitgaven!

Waar geef ik de Chalumeaulessen?

De lessen worden in mijn prettige home studio gegeven of in overleg bij jou aan huis. Er wordt regelmatig geventileerd en we houden makkelijk afstand. Maak een afspraak voor een kennismaking!

Online chalumeaules

Naast Face to Face live lessen geef ik ook lessen via Skype of Zoom. Informeer naar de mogelijkheden.

Over Giulia Zannin

De Italiaanse Chalumeau specialist en klarinettiste Giulia Zannin begon op jonge leeftijd met klarinetspelen en is helemaal enthousiast van haar instrument! Zij treedt regelmatig op met verschillende barokensembles en orkesten binnen Europa. Giulia behaalde haar Master in Contemporary Music en een Master in Early Music. Ze is mede-oprichter van Ensemble La Favorita en Trio Auriga. Regelmatig speelt ze op festivals als Aurora Music Festival, International Ensemble Modern Academy, Michaelstein, Early Music Festival, Impuls Academy, Crussel Music Festival. Ze volgde masterclasses bij Yehuda Gilad, Alessandro Carbonare, Ralph Manno, Karl Leister en Lorenzo Coppola.

Be steady and well-ordered in your life so that you can be fierce and original in your work - Gustave Flaubert

Gevestigd in

  • Den Haag

Leslocatie

  • Aan huis
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Italiaans
  • Duits

Bijzonder inspirerende docente!

Het was al een tijdje mijn wens om chalumeau te gaan spelen en na het lezen van het interview dat Giulia gaf in vakblad "de klarinet" over de chalumeau heb ik contact met haar opgenomen en sindsdien laat ik mij door haar coachen. Giulia is een bijzonder inspirerende docente. Haar liefde en enthousiasme voor de chalumeau heeft een wereld voor mij geopend, zij weet zoveel van de muzikale achtergronden van dit bijzondere instrument en van de barokmuziek in het algemeen en weet dit ook heel goed over te brengen, heel motiverend! Bovendien speelt zij zelf zo mooi op dit instrument waardoor het een genot is om met haar samen te spelen om zo de bijzondere kwaliteiten van dit instrument te ontdekken en eigen te maken. Daarbij geeft ze veel goede tips en adviezen waardoor je meteen verschil hoort en voelt. Tijdens de lessen hebben we het ook veel over de achtergrond van de verschillende werken, hetgeen erg helpt om de muziek beter te begrijpen en daardoor ook beter te spelen. Giulia is kundig, betrokken en relaxed hetgeen altijd zorgt voor een positieve sfeer.
Annet KleinJan

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer