Barokklarinet- en Chalumeau lessen van een expert. Chalumeau en klarinetdocent in Den Haag Giulia Zannin.

Giulia Zannin Chalumeau lessen in Den Haag

Chalumeaules in Den Haag

Ik ben Giulia Zannin, ik kom uit Italia en ben all-round klarinettiste en conservatorium gediplomeerd klarinetdocent. Ik heb mij gespecialiseerd in het repertoire van de chalumeau en verschillende andere historische klarinetten. Ik ben totaal verliefd op de warme klank van deze prachtige instrumenten en deel mijn enthousiasme voor authentieke uitvoeringspraktijk graag met je!

Ervaren klarinettist

Heb je al meer ervaring als klarinettist en wil jij je verdiepen in het bespelen van de voorouders van je moderne klarinet?  Ervaar hoe leuk en anders het is op een historische klarinet Mozart, Beethoven, Schubert en Telemann op authentieke manier te kunnen spelen.

Voorloper van de klarinet

De chalumeau is de voorloper van de klarinet en werd in de barok ontwikkeld vanuit de blokfluit! Het is een enkel riet instrument en heeft gaten en nog (haast) geen kleppen, net als een blokfluit.

Historische klarinet en chalumeau

Late barokmuziek en het klassieke repertoire zijn het speelterrein van de chalumeau en de historische klarinet. Ben je geboeid om meer te weten? We doen een stap terug in de tijd en je ontdekt de fascinerende instrumenten die een brug sloegen tussen de blokfluit en de moderne klarinet.

Manuscripten

Met regelmatig oefenen gaat het je zeker lukken om de  kenmerkende charmante klank van de chalumeau uit je instrument te halen. Je leert het gebruik van versieringen en omspelingen. Muziek rechtstreeks uit manuscripten lezen is super inspirerend!

Ontdek het 18e eeuws repertoire

Vooral in Wenen (Johann Joseph Fux), Darmstadt (Christoph Graupner), Hamburg (Georg Philipp Telemann) en Dresden (Jan Dismas Zelenka) zijn er veel mooie stukken voor chalumeau geschreven. Het overvloedige repertoire van meer dan 300 composities toont de enorme veelzijdigheid van de chalumeau. Een instrument met indrukwekkende virtuositeit aan de ene kant en zachte expressiviteit aan de andere kant.

Beginners

Als je nog geen enkele ervaring met muziek hebt en toch wilt starten met chalumeau of met Historische klarinet, is dat geen probleem. Je leert notenlezen, we werken aan ademtechniek en je leert gaandeweg een goede technische, theoretische en muzikale basis. Ik houd van een prettige sfeer in de les en heb een positieve en motiverende manier van lesgeven.

Voor alle niveaus

Of je nu een beginner of een ervaren klarinettist bent, het is superleuk om met de familie van historische klarinetten kennis te maken. Denk aan de barokklarinet of de bassethorn! Waar kun je deze bijzondere instrumenten beter leren bespelen dan bij een expert en barokspecialist?

Wat kun je verwachten?

De lessen bieden techniek, repertoire, achtergrondinformatie over de geschiedenis van de klarinet, basis muziektheorie, een relaxte houding, embouchure, toonvorming en ademtechniek. We spelen leuke duetten, vaak uit facsimile uitgaven!

Waar geef ik de lessen?

De lessen worden in mijn aangename home studio in Rijswijk of in overleg bij jou aan huis in Den Haag, Delft en Rotterdam.

Moderne klarinet

Natuurlijk kun je ook voor moderne klarinet en al het moderne repertoire bij mij terecht! Lees hier meer.

Online les

Naast Face to Face live lessen geef ik ook lessen via Skype of Zoom. Informeer naar de mogelijkheden.

Over Giulia Zannin

De Italiaanse Chalumeau specialist en klarinettiste Giulia Zannin begon op jonge leeftijd met klarinetspelen en is helemaal enthousiast van haar instrument! Zij treedt regelmatig op met verschillende barokensembles en orkesten binnen Europa. Giulia behaalde haar Master in Contemporary Music en een Master in Early Music. Ze is mede-oprichter van Ensemble La Favorita. Regelmatig speelt ze op festivals als Aurora Music Festival, International Ensemble Modern Academy, Michaelstein, Early Music Festival, Impuls Academy, Crussel Music Festival. Ze volgde masterclasses bij Yehuda Gilad, Alessandro Carbonare, Ralph Manno, Karl Leister en Lorenzo Coppola.

Be steady and well-ordered in your life so that you can be fierce and original in your work - Gustave Flaubert

Gevestigd in

 • Den Haag

Leslocatie

 • Aan huis
 • Delft
 • Den Haag
 • Rotterdam
 • Bij de docent
 • Online

Geeft les aan

 • Kinderen
 • Volwassenen

Talen

 • Engels
 • Nederlands
 • Italiaans
 • Duits

Ik geniet van iedere les!

Na jaren niet meer te hebben gespeeld heb ik de klarinet weer opgepakt. Via deze website vond ik Giulia en geniet ik van iedere les waarin ik veel leer over het instrument, meer zelfvertrouwen krijg in het spelen en plezier beleef. Giulia heeft veel kennis van het instrument en van muziek. Ze heeft oog voor de student en bekijkt wat de student nodig heeft en past daar haar les op aan (ook als je dyslexie hebt). Ze heeft me advies gegeven bij het zoeken naar een nieuwe klarinet waar ik erg blij mee ben en welke uiteindelijk goed bij mij past. Giulia heeft veel mooie muziekstukken om te spelen maar staat ook open voor eigen inbreng, dat houdt je geboeid en helpt me de wereld van de muziek te ontdekken. Kortom: Ik raad haar aan voor jong en oud.
Melanie

Bijzonder inspirerende docente!

Het was al een tijdje mijn wens om chalumeau te gaan spelen en na het lezen van het interview dat Giulia gaf in vakblad "de klarinet" over de chalumeau heb ik contact met haar opgenomen en sindsdien laat ik mij door haar coachen. Giulia is een bijzonder inspirerende docente. Haar liefde en enthousiasme voor de chalumeau heeft een wereld voor mij geopend, zij weet zoveel van de muzikale achtergronden van dit bijzondere instrument en van de barokmuziek in het algemeen en weet dit ook heel goed over te brengen, heel motiverend! Bovendien speelt zij zelf zo mooi op dit instrument waardoor het een genot is om met haar samen te spelen om zo de bijzondere kwaliteiten van dit instrument te ontdekken en eigen te maken. Daarbij geeft ze veel goede tips en adviezen waardoor je meteen verschil hoort en voelt. Tijdens de lessen hebben we het ook veel over de achtergrond van de verschillende werken, hetgeen erg helpt om de muziek beter te begrijpen en daardoor ook beter te spelen. Giulia is kundig, betrokken en relaxed hetgeen altijd zorgt voor een positieve sfeer.
Annet KleinJan

Higly recommended!

Giulia is an experienced clarinetist, and she has an amazing knowledge of all aspects of the instrument. Even more importantly: she has the human gift of being able to pinpoint where a student needs more attention to musical details, and how to help her obtain that necessary attention and bring it about on the clarinet. For me it has been a wonderful experience to have lessons with Giulia, which has helped me tremendously. Highly recommended!
Yoad W

I love every lesson!

After many years not having played the clarinet I started again. Found Giulia via this website and love every lesson as I learn a lot about the instrument, get more confidence playing and have fun.Giulia has a lot of knowledge about the instrument and about music in general. She really looks at you as a student and tries to find the best methods to help you make progress (even if you have dyslexia). She gave me advise on a new clarinet with which I'm very happy and which suits me well. Giulia has a lot of very nice music pieces to play but is also open to your musical input, which keeps you engaged and help you explore music.To sum-up: I'd definitely recommend her to all.
Melanie

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza