Dwarsfluitles voor jong en oud in Den Haag. Gezellige sfeer en plezier in muziek! Gratis proefles bij fluitleraar in Den Haag Florencia Gómez! Speel de mooiste fluitduo's!

Florencia Gómez Fluitlessen in Den Haag

Dwarsfluitles - Beginners en gevorderden

Ga je beginnen met dwarsfluit spelen of wil je weer je fluitlessen oppakken na een lange tijd? Ik ben Florencia Gómez, all-round fluitiste en een geduldige en inspirerende fluitdocent in Den Haag. Plezier in muziek, een prettige sfeer en persoonlijke aandacht staan in mijn lessen voorop! Leerlingen van alle leeftijden zijn welkom voor een proefles!

Online dwarsfluitlessen

Momenteel geef ik ook lessen via Skype of Zoom. Informeer naar de mogelijkheden.

Jouw favoriete muziek

Wil je klassiek repertoire spelen of je verdiepen in hedendaagse muziek, of speel je liever een popliedje op je fluit?  Je speelt altijd de muziek die jou het meeste aanspreekt! Zo ben je steeds gemotiveerd om regelmatig te spelen en te oefenen!

Wat doen we in de les?

In mijn gezellige en motiverende lessen werk je aan ademtechniek, een ontspannen houding, legato- en staccatospel, dynamiek, intonatie en expressie. Notenlezen, lastige ritmes, basis muziek theorie en vooral plezier in muziek!

We spelen duo's!

Ik houd erg van het repertoire voor twee fluiten!  Een belangrijk onderdeel van mijn lessen is het samen studeren van fluitduetten. Van renaissance tot en met hedendaagse muziek.
Tijdens de les wordt altijd vanuit de muziek gedacht; zo komen technische, theoretische en stilistische aspecten aan bod waar we samen aan gaan werken.

Traversoles - Barokmuziek

Met gevoel en op stijlvolle 'authentieke' manier barokmuziek leren spelen geeft voldoening! Zowel muziek uit de Italiaanse- als de franse barok biedt prachtig repertoire. En wat te denken van Telemann? We gaan in op specifieke articulatie , interpretatie en versieringstechnieken. Ik deel mijn ervaring graag met je! Dit kan zowel op moderne fluit als op Traverso! Nieuwsgierig? Maak een afspraak voor een proefles!

Voorspeelavonden

Meedoen aan een voorspeelavond kan je enorm stimuleren om te oefenen. De meeste leerlingen vinden het leuk en de sfeer is altijd ontspannen en gezellig! Kom je eerst een keertje alleen luisteren om de sfeer te proeven?

Dwarsfluitles aan huis!

In overleg kunnen de fluitlessen bij jou thuis worden gegeven. Met een strippenkaart van 10 lessen heb je maximale flexibiliteit en verlies je nooit een les!

Fluit huren?

Ik bied de mogelijkheid een fluit te huren wanneer je er nog geen hebt en direct wilt beginnen!

Over Florencia

Florencia begon op jonge leeftijd met haar muzieklessen in Salta, Argentinië. Later vervolgde zij haar studie in Buenos Aires, waar ze werd uitgenodigd om mee te spelen met het Orquesta de la Universidad de Buenos Aires. Tijdens die periode volgde Florencia privé-lessen bij de solist van het Orquesta Estable del Teatro Colón, Jorge de la Vega.

De ervaringen die zij opdeed met het uitvoeren van oratoria, opera’s, en andere orkestrale werken, wakkerden haar passie aan voor oude muziek evenals haar interesse in het spelen op replica’s van historische instrumenten.

In 2006 werd Florencia toegelaten tot de recent opgestarte Oude Muziek opleiding aan het Conservatorio Superior de Música de la Ciudad de Buenos Aires, Manuel de Falla. Zij was de eerste student van haar klas die afstudeerde: in 2011 was Florencia de eerste die een officieel diploma in de Oude Muziek heeft behaald in Latijns Amerika.
In 2011 was zij tevens de eerste traversospeler die de National Grant for Artist in the Music Especiality won, toegekend door de National Fund for the Arts of Argentina. Deze toelage stelde haar in staat om zich door middel van privé-lessen bij Juan Manuel Quintana, verder te verdiepen in de Franse barokmuziek.

Sinds 2012 woont Florencia in Den Haag (Nederland) waar zij haar studie Oude Muziek heeft voortgezet aan het Koninklijk Conservatorium. Zij volgde traversolessen bij Wilbert Hazelzet en Kate Clark, en heeft haar Bachelor- en Masterdiploma  (2015, 2017) met goed gevolg afgesloten. Haar onderzoek getiteld “De karakters van de traverso” is beoordeeld met een “excellent” en is opgenomen in de Research Catalogue, een internationale databank voor artistiek onderzoek.

Florencia heeft deelgenomen aan masterclasses van Anne Freitag, Frank Theuns, Donna Agrell, Diana Baroni, Manfredo Kraemer, Rita Dams, Peter Kooij, Jill Feldman, Mieneke van der Velden, Kati Debrezeni, Christophe Rousset, Jacques Ogg, Frank de Bruine, en Michael Schmidt-Casdorff.
Als zzp’er is zij actief in kamermuziekensembles en orkesten. Zij heeft samengewerkt met onder andere het befaamde Orchestra of the Eighteenth Century en het Dutch Baroque Orchestra. Ook was Florencia eerste fluitist bij de mis in b-klein van J.S. Bach die werd uitgevoerd onder leiding van Ton Koopman. Zij ging met orkest op tournee naar de Verenigde Staten en Nederland, en speelde onder andere in de Alice Tully Hall in New York City en de Grote Kerk in Den Haag (ook uitgezonden op de nationale televisie).
Florencia heeft concerten gegeven in Europa en Amerika. Enkele voorbeelden van concerten waar zij aan heeft deelgenomen zijn: het Internationaal Kamermuziek Festival in Den Haag, The Early Music Festival of Boston (V.S.), Maastricht Musica Sacra Festival, Börzsony Barokk Napok. Zij heeft samengewerkt met dirigenten als Barthold Kuijken, Daniël Reuss, Peter van Heyghen, John But, Marcus Creed, en anderen.

Haar nieuwsgierige aard zorgt dat zij actief op zoek gaat naar nieuwe uitdagingen die haar artistieke visie verrijken. Zo heeft zij samengewerkt met componist Ezequel Menalled voor deelname aan het Sounds of Silence Festival (2016) in Den Haag. Ook heeft zij meegewerkt aan de opnames van de film Barroco (Estanislao Buisel, 2013).
​Zij heeft, met dank aan het Kolnaar-Mulier Fonds, een Prins Bernhard Cultuurfondsbeurs gekregen.
​Florencia geeft traversoles aan de studenten van de Jong Talent klas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis in de tijd. Vergeet je zorgen en begeef je in een wereld waar jij je eigen werkelijkheid kunt maken! Speel of zing en je merkt dat iedere keer weer nieuw is! Wil je meer, mooier en beter? Privé muzieklessen van een professional geven je inspiratie en tips om verder te komen en je muzikale vaardigheden te ontwikkelen.

The best way to know your future is to create it - Dr. Joe Dispenza