Francisco Luis - Privé gitaarlessen aan huis voor beginners en gevorderden in Den Haag Zuiderpark. Gitaarles bij jou thuis in Den Haag Ypenburg, Rijswijk en omgeving.

Francisco Luis Gitaarlessen in Den Haag

Passie voor gitaar en lesgeven!

Hallo! Ik ben Francisco Luis, gediplomeerd klassieke gitarist en afkomstig uit Portugal. Ik ben gek van gitaarspelen en uiteenlopende soorten gitaarmuziek ,van echt klassiek tot jazz en pop. Ik heb naast optreden een grote passie voor lesgeven, zodat ik mijn liefde voor muziek met je kan delen!

Gitaarles aan huis Den Haag - Ypenburg

De gitaarlessen voor beginners en gevorderden in mijn studio thuis in Den Haag Zuiderpark of bij jou thuis in Den Haag, Ypenburg, Rijswijk en omgeving.

Je eerste gitaarlessen

Hoe houd je je gitaar op een ontspannen manier vast?  Hoe krijg je je vingers op de juiste snaar en hoe maak je al die mooie geluiden? Als je nog nooit gitaarles hebt gehad is dat best even een uitdaging! Maar met simpele oefeningen leer je je vingers op de snaren te zetten en een liedje te tokkelen. Meteen doen we een paar basis akkoorden en strumming, (slagtechniek), om jezelf te begeleiden in een song.

Noten lezen

 Je leert noten lezen en akkoordsymbolen. Stap voor stap krijg je nieuwe informatie zoals arpeggio's en toonladders, met afwisselende vingercombinaties.

Duo's voor gitaar

Om je gehoor te ontwikkelen en meteen muziek te maken, spelen we samen in je les (bijvoorbeeld jij de melodie en ik de begeleiding, of omgekeerd), ritmische actie-reactie vaardigheden en improvisatie oefeningen.

Spelen met nagels

Als je geïnteresseerd bent in spelen met nagels, de klassieke en Spaanse manier, leg ik je uit hoe je je nagels een geschikte vorm kunt geven, zodat ze stevig blijven en een mooie en ronde klank geven

Gitaarlessen voor meer gevorderden

Je speelt al langer en loopt vast met sommige dingen in je spel? Hoe kom je verder met je techniek en meer gevoel in je spel leggen? Overstappen naar klassieke muziek en meer weten over speelmanier en interpretatie en je repertoire uitbreiden?

Klassiek Spaans

Ontdek Spaanse muziek van Albeniz, Granados, Tarrega, maar ook de prachtige populaire dansen van componisten zoals Villa-Lobos, Barrios en Brouwer. Met etudes en oefeningen op maat ontwikkel je je techniek om de meest typische kenmerken van de muziek op je lessenaar te kunnen uitvoeren.

Klassieke muziek op gitaar

Hoe zou het zijn om repertoire uit de 18e-19e eeuw te spelen op je gitaar?  Leuk en leerzaam om bijvoorbeeld muziek van Bach, Giuliani, Regondi, Mertz, Sor en Tedesco te spelen. Verrijk je spel met versieringen, alternate picking, vibrato, trillers en het ontwikkelen van een scala aan dynamieken op je instrument.

Aspecten van klank en gitaartechniek

We werken meer in detail op verschillende aspecten van je klank en techniek. Ontspanning en positionering van je rechterhand, afwisselend oefenen van snelle en langzame passages, forte en piano (dynamiek) legatospel, articulatie, vibrato. Ook zal ik tips en specifieke vingerzettingen geven om bepaalde passages snel en comfortabel te kunnen spelen.

Speciale technieken op gitaar

Om je klankpalet uit te breiden leer je speciale technieken zoals Sul Tasto, Ponticello, Tambora en flageoletten (boventonen, harmonics)  

In welke talen?

Ik geef de gitaarlessen in  het Engels, Portugees, Spaans en Italiaans

Songwriter en pop

Leer je favoriete songs te spelen of je zelf begeleiden als singer songwriter. Alles over akkoordprogressies, slagakkoorden, het gebruiken van een plectrum en andere basistechnieken op de gitaar. Improvisatie is leuk en met mijn methode krijg je het snel onder de knie!

Arrangementen

Er is veel muziek die niet oorspronkelijk voor gitaar geschreven is, maar toch perfect past op het instrument. Wat denk je van Bach, Scarlatti, Satie of Debussy? Ik kan voor jou een stuk arrangeren wat je graag zou willen spelen.

Leren arrangeren voor gitaar?

Zelf arrangementen van je favoriete stukken leren maken? Ik ben expert op dit gebied en ga graag  met je aan de slag. We analyseren hoe de compositie is opgebouwd, de harmonieen, melodieen en ritmes. Al spelend gaan we op zoek naar technische oplossingen die het meest comfortabel zijn voor de linkerhand en je de klank geven waar je  naar op zoek bent.

Improviseren op gitaar

Tijdens mijn masterstudie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag met professor Zoran Dukic, heb ik een groot deel van mijn tijd gespendeerd aan het schrijven van een thesis die gaat over het aanleren van methodes en strategieen om klassieke improvisatie te leren op de gitaar.

Over mij

Ik heb kamermuziekles gegeven op het Orlando Music Festival in 2018 en gewerkt aan de United World College School in Maastricht , waar ik tijdens een stage mijn improvisatie methoden heb toegepast. Ik heb masterclasses gegeven op gerenommeerde gitaarfestivals zoals Harmonia Cordis (Roemenie), Twents Gitaar Festival (Nederland) en Guimaraes Guitar Festival (Portugal). Ook heb ik verschillende internationale gitaarconcoursen gewonnen en ik heb opgetreden in beroemde concertzalen zoals Musikverein (Oostenrijk), het culturele centrum van Uppsala (Zweden). Momenteel geef ik les, speel ik concerten, en maak ik opnames van mijn eigen arrangementen en van stukken die zelden zijn gespeeld binnen het gitaarrepertoire.

Gevestigd in

 • Den Haag

Leslocatie

 • Aan huis
 • Den Haag
 • Ypenburg
 • Bij de docent

Geeft les aan

 • Kinderen
 • Volwassenen

Talen

 • Engels
 • Nederlands
 • Portugees
 • Spaans
 • Italiaans

Gifted Musician!

I met Francisco Luis in 2020, when he won the competition from the Harmonia Cordis International Guitar Festival from Targu  Mures, Romania. I assisted to his phenomenal performance at the competition, and I was amazed by his technical and musical abilities. He inspired me to learn a beautiful russian piece named "The Old Lime Tree" by Sergei Rudnev, one of the pieces which he played at the competition. The next year, he came back to the Harmonia Cordis Festival and held masterclasses. I attended to a masterclass held by him and I played him The Old Lime Tree, the piece he inspired me to learn. He helped me to considerably polish my technical skills and to deepen my understanding about the piece. From my experience with him, Francisco Luis is not only an excellent guitarist, but also a gifted musician and a sensitive artist. It was an honour to listen to him play and to learn from him.
Nagy Robert-Andrei 

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer