Marlowe Thornes - Heywood - Trial lesson guitar in The Hague - music studio Mooof. Irish, Scottisch, American Folk

Marlowe Thornes Heywood Gitaarlessen in Den Haag

Gitaarles in Mooof - Den Haag

Ik ben Marlowe. Ik hou van gitaarspelen, lesgeven en naar muziek luisteren. Momenteel speel ik veel Celtic Folk, bluegrass en American Old Time Folk. Muziek is het meest centrale deel van mijn leven en ik vind het super belangrijk om dit gevoel met anderen te delen. Dit doe ik door het geven van gitaarles.

Gitaarles beginner - gevorderd

Als je muziek een actievere rol in je leven wilt laten spelen en je gitaarspel op een hoger niveau wilt brengen, kom dan bij mij langs en verdiep je in alle facetten van de gitaar. De lessen zijn voor beginners en ervaren gitaristen. Zowel elektrische- als akoestische gitaar.

Songwriter

Als je wilt sparren over hoe je je teksten op je eigen muziek kunt zetten, je melodiën van de juiste akkoorden kunt voorzien en je song precies die originele sound kunt geven die je voor ogen hebt, ben je bij mij helemaal aan het juiste adres.

Gitaar voor alle leeftijden

Ik geef gitaarles aan leerlingen vanaf 7 jaar. Muziek moet nooit een klus worden en de lessen hebben een ontspannen en gezellige sfeer. De focus ligt op plezier in muziek, inzicht in je instrument, kennis van muziektheorie, het ontwikkelen van je muzikaliteit en het leren van nieuwe vaardigheden.

Proefles gitaar

Na de proefles stel ik op basis van jouw doelen een flexibel cursustraject samen. Als je het ermee eens bent, kunnen we meteen beginnen! Er staat een gitaar voor je klaar, als je voor de proefles nog geen instrument hebt.

Privé studio - gitaarles aan huis

Ik geef de gitaarlessen in mijn muziekstudio in Mooof aan de Saturnusstraat in Den Haag. Ik sta er ook voor open om de lessen bij jou thuis te geven in Bezuidenhout, Voorburg, Laak, Mariahoeve. Eventueel bereken ik een kleine reiskostenvergoeding.

Alle stijlen

Als allround gitarist heb ik ervaring met het uitvoeren en onderwijzen van verschillende muziekstijlen. Ik ben altijd op zoek naar de 'goede kwaliteit' van muziek, ongeacht het genre. Ik ben zeer geinteresseerd in muziek waarbij je zou willen dansen of mee neurien op de melodie, maar ik houd ook van de schoonheid van klassieke muziek, jazz, de rauwe expressiviteit van de blues en het directe plezier van volksmuziek. Je kunt bij mij terecht voor pop, Celtic Folk, bluegrass, American Old Time Folk, rock, blues, jazz, funk, soul, klassiek

Verrijk je leven

Het leren van een muziekinstrument is gewoon heel leuk, maar heeft ook voordelen die verder gaan dan het spelen van muziek zelf. Het verbetert je reflexen, focus en vermogen om te leren. Het biedt persoonlijke uitdagingen, die, als ze worden overwonnen, enorme voldoening opleveren. Ervaar het zelf, als je jouw favoriete liedje of muziekstuk speelt, alleen of met anderen.

Inleving in jouw proces

Veel gitaardocenten hebben geen inzicht in hoe ze spelen, omdat ze intuitief hebben geleerd en nooit hoeven te reflecteren op hun eigen spel. Ik zelf heb ooit slechte gewoonten moeten corrigeren die ik, toen ik lang geleden begon met gitaarspelen, had gevormd. Ik moest een deel van mijn techniek opnieuw leren. Door deze ervaring kan ik me inleven in je leerproces, me met je grootste uitdagingen identificeren en geduldig uitleggen wat je moet doen om beter te worden.

Gestructureerde aanpak

Ik ben een goed georganiseerde gitaardocent en mijn lessen bieden heldere instructies, informatie en uitleg op muzikaal en technisch gebied. Iedere les biedt nieuwe input, werken aan soepele techniek, finger style, plectrum, strumming, pedals, software, klassieke stijl, kennis van harmonie en akkoorden en interessantere (jazz of andere stijlen) solo's improviseren, zodat jij ook dichter bij je idealen komt.

We houden het leuk!

Mijn lessen zijn gericht om zo snel mogelijk samen muziek te maken, terwijl het tegelijkertijd luchtig en leuk blijft. Ik geloof dat je goed gitaar kunt leren spelen door naar echte muziek te luisteren en deze te spelen. Daarom zal ik je niet overladen met saaie vingeroefeningen.

Wat dan ?

De inhoud van dergelijke oefeningen is vaak ook te vinden in muziekstukken of liedjes, die meer de moeite waard zijn om te spelen. Je kunt altijd zelf muziek inbrengen in de les waar je aan wilt werken.

Noten lezen - Tabs

Ik leer je alleen noten lezen als het praktisch voor je is. Ik gebruik soms gitaartabs als gids, om thuis te oefenen, maar ik raad je aan om eerst je oren te gebruiken, want muziek wordt gehoord, niet gezien.

Eerst horen - dan doen

Als je binnen in je hoofd kunt horen wat je speelt, voordat je het speelt, of je nu uit het hoofd speelt of van bladmuziek of tab, gaat de gitaar doen wat jij wilt. Een deel van de lessen zal gericht zijn op het ontwikkelen van een goed 'innerlijk' oor voor wat je speelt, zodat je de gitaar leidt en niet andersom.

Over mij

Ik studeerde gitaar aan de Universiteit van York, waar ik me specialiseerde als uitvoerend gitarist en componist. Sindsdien heb ik op podia in heel Europa gespeeld en heb ik steeds professioneel gitaarles gegeven. Momenteel treed ik op als lid van de Greenfield String Band en Marlowe en Juliette (een jazz duo), naast mijn eigen soloprojecten.

Gevestigd in

  • Den Haag

Leslocatie

  • Aan huis
  • Den Haag
  • Studio MOOOF

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands

Specialist in Jazz

I met Marlowe at a time when I was developing an interest in Jazz music, as he is a specialist in that genre. However,  through knowing him, I gained a fair amount of exposure to a wide range of new and interesting styles of music, ranging from Afrobeat to country and folk music. Marlowe helped me break through the initial barrier of playing with other people while improvising. He spends a lot of time thinking about how music can, and should be taught -  and  has provided me with useful advice when looking at new books and resources worth checking out (in particular, books by Joe Pass were especially useful). I reccomend people wanting to explore the guitar, and music in general,  more deeply give lessons with Marlowe a go.
Louis R

Erg tevreden met de lessen!

Een erg goede docent die jou ondersteunt in het behalen van je leerdoelen, hij past zijn lesmethode aan op wat voor jou het beste werkt. Erg tevreden met de lessen!
Koen V.B

Highlights of My Day!

I always enjoyed my lessons with Marlowe, they were always the highlights of my day. He taught me what I asked him too and even more which is much appreciated right now. He was always very helpful and patient with me and went through everything as many times as I needed so that I could understand. I would definitely recommend to any beginner, intermediate or some who just wants to brush up on skills.
Alexander C

Mountains of Patience

I took ukulele lessons with Marlowe. They are enjoyable and personal lessons, based on your favorite artists and songs. Marlowe is able to immediately anticipate musical questions, has mountains of patience and feels perfectly when there is a need for the next step in your learning curve. Definitely recommended for anyone who is starting to play an instrument for the first time or who wants to continue developing with more experience. K.v.D

Meer plezier!

Marlowe heeft veel geduld, sluit goed aan op je leerwensen en geeft adviezen die je helpen om ontspannener en met meer plezier te spelen.
Karen K.
 

Spontane docent!

Na 3 jaar les was ik een beetje vastgelopen. Overgestapt naar Marlowe en door zijn gedegen aanpak weer helemaal zin in gitaarspelen. Fijne spontane docent die je echt helpt je zwakke punten te overwinnen. Marlowe heeft geduld, oog (en oor....) voor detail en begrip. Hele kundige docent.
Rene

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Aandacht voor schoonheid, zelf muziek maken of lekker luisteren, het brengt je in het nu! Professionele bevlogen muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs!

Jack DeJohnette - There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible.