Vincent van Wijk - Hoboles in Den Haag voor jong en oud! Hoboleraar Vincent van Wijk

Vincent van Wijk Hobolessen in Den Haag

Hoboles voor kinderen en volwassenen

Welkom op mijn pagina! Ik ben all-round hoboist en hoboleraar in Den Haag Vincent van Wijk en ik geef privé hobolessen aan kinderen, jongeren en volwassenen. Ik ben een ervaren en enthousiaste docent en ik vind het superleuk om met je aan de slag te gaan!

Passie voor hobo!

Heb je net als ik een passie voor de hobo en het mooie repertoire voor dit instrument?  Ben je een beginner op de hobo en wil je leren om die mooie hoboklank uit je instrument te halen? Of heb je veel ervaring en wil jij je spel op een hoger niveau brengen en vrijer kunnen musiceren in je orkest of ensemble?

Waar geef ik de hobolessen?

Ik woon in Den Haag Duinoord/ Statenkwartier en geef de lessen in mijn eigen gezellige lesruimte waar we ongestoord muziek kunnen maken! Ik geef in overleg ook hoboles bij jou thuis.

Hobo d'amore - Althobo

De klank van de verschillende soorten hobo's is duidelijk anders! Wil je het ervaren? Ik geef les op hobo, althobo - hobo d'amore. Eén ding staat altijd op de voorgrond: Plezier in muziek!

Beginners en hobo

Allereerst leer je een toon te maken en een goede ademtechniek is hiervoor noodzakelijk. We spelen al snel eenvoudige melodietjes en je krijgt ritme-oefeningen, riet-oefeningen, misschien spelen we wat jazz?

Zingen op je hobo!

Zingen is wat je wilt leren op je hobo! Veel aandacht voor toonvorming, intonatie, houding en expressie. Zo kun je al heel snel de eerste duetjes spelen en van het samenspelen genieten.


Hobolessen voor gevorderden

Merk je dat je soms niet verder komt met een stuk en niet alle moeilijke passages zo vloeiend en mooi kunt spelen als je zou willen? Ik heb uitgebreide ervaring als uitvoerend musicus en help je graag met solo-repertoire in verschillende stijlen en natuurlijk orkest- en kamermuziekpartijen. Je krijgt handige tips en tricks omtrent effectief studeren, zodat jouw (nieuwe) hobby in jouw drukke leven past en je lekker snel vooruit gaat.

Je eigen hoborieten maken

Je geluid, speelstijl en speelgemak zijn sterk afhankelijk van het rietje waar je op speelt. Het is handig om je eigen rieten te kunnen maken en ik leer je dat graag. Ook als je de beginselen al onder de knie hebt kun je bij mij terecht voor tips over materiaal en hoe je het beste te werk kunt gaan.

Online hoboles

Het is ook mogelijk te lessen via Skype en Zoom. Informeer naar de mogelijkheden!

Strippenkaart met hobolessen

Met een strippenkaart van 5 of 10 lessen (online en live) heb je flexibiliteit om je les te plannen wanneer het goed uitkomt en je verliest zo nooit een les!

Samen muziek maken

Wil je samen met je eigen pianist of een andere muzikant naar les komen? Leuk om eens wat verder op de interpretatie en samenspel in te gaan!

Over Mij

Ik kreeg mijn eerste hobolessen bij Benjamin Boers aan de muziekschool van Leiden. In 2007 werd ik toegelaten tot de school van Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium, waar ik les kreeg van Ali Groen.
In 2008 zette ik mijn studie voort in de hoofdvakopleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ik les kreeg van Ali Groen en Alexei Ogrintchouk. In 2013 ben ik met een 8,5 afgestudeerd als Bachelor of Music. Als leerling van Karel Schoofs en Alexei Ogrintchouk, sloot ik mijn Master in 2015 cum laude af.

Ik volgde verschillende masterclasses in binnen- en buitenland bij o.a. Maurice Bourgue, Hansjörg Schellenberger, Stefan Schilli en Bart Schneemann en won prijzen bij  de  Stichting Jong Muziektalent Nederland.
Met veel plezier geef ik al jaren privé hobolessen aan kinderen, jongeren en volwassenen. Op The International School of The Hague heb ik een aanstelling als hobodocent, en ik val regelmatig in als hobodocent of blazerscoach/dirigent voor de jong talentafdeling van het Koninklijk Conservatorium.

Ik remplaceer in professionele orkesten in Nederland en België zoals het Koninklijk Concertgebouworkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest, Nederlands Kamerorkest, Residentie Orkest, Radio Fhilharmonisch orkest, Het Balletorkest en het Brussels Philharmonic. Met het laatstgenoemde orkest heb ik als solohoboïst de muziek van de speelfilm ‘De Surprise’ ingespeeld, die te zien was in alle Pathé bioscopen in de Benelux en in 2015 bekroond is met twee Gouden Kalveren.
Naast het spelen in orkesten houd ik ook erg veel van het maken van kamermuziek. Ik maak regelmatig toernees met  diverse kamermuziek ensembles. Ook heb ik een beetje ervaring in de jazz scene: In 2014 speelde ik met de saxofoon jazzlegende David Liebmann het Concierto D’Aranjuez van Miles Davis en in juli 2015 speelde ik op het North Sea Jazz Festival in het Brussels Jazz Orchestra olv Ryan Truesdell.

Gevestigd in

  • Den Haag

Leslocatie

  • Aan huis
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands

Steeds een stapje verder!

Ik kijk elke week uit naar mijn hoboles bij Vincent. Hij moedigt aan, is kritisch en brengt me elke keer een stapje verder met dit prachtige instrument. Hij maakt goede rieten en helpt me ze te onderhouden, zodat ik me kan concentreren op het spelen zelf.
Marielle

Hobo is geweldig!

Als beginnend hoboist kan ik Vincent van harte aanbevelen als docent. Hij heeft plezier in het lesgeven en geeft zorgvuldige aanwijzingen en rietoefeningen om de embouchure onder de knie te krijgen. Hobo is een geweldig instrument en Vincent weet dat in zijn lessen op een leuke en stimulerende manier over te brengen. Ook is het fijn dat Vincent beschikbaar is voor lessen in de avonduren en mooie rieten maakt voor zijn leerlingen!
Arjen

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer