Kemençe - Lyra lessen in Amsterdam en Den Haag - Speel muziek uit Turkije, Griekenland, Bulgarije, Perzie en Azerbeidzjan. Gespecialiseerde bevoegde Kemençe docent Emine Bostanci. Maak kennis en boek een proefles!

Emine Bostanci Kemençelessen in Den Haag

Kemençe - Lyra lessen

Welkom op mijn profiel! Ik ben Emine Bostanci. Heb je interesse om muziek uit Turkije, Griekenland, Bulgarije, Perzie en Azerbeidzjan te leren spelen en zoek je een gespecialiseerde docent? Wil je voor het eerst klassieke Kemençe/Lyra leren of heb je al enige ervaring en zoek je een manier om je spel naar een hoger niveau te brengen?

Maqam- Folk- en Soufi muziek

Als expert op het gebied van wereldmuziek heb ik veel ervaring met Maqam- Folk- en Soufi muziek. Tijdens mijn studies en muzikale reis van Istanbul naar Nederland, heb ik me ontwikkeld om een culturele ambassadeur te zijn. Ik deel graag mijn passie, ervaring  en expertise met je!

Den Haag  - Amsterdam

De lessen zijn voor beginners, gemiddelde en gevorderde spelers en worden gegeven in mijn studio's in Den Haag centrum en in Amsterdam. Lessen bij jou thuis zijn in overleg ook mogelijk.

Beginners

Een nieuw instrument of muziekgenre leren en ontdekken is altijd leuk! Je leert de basistechniek van strijken, hoe je de vingers tussen de snaren moet plaatsen en een mooie toon kunt maken. Je leert muziek lezen, niet-westerse ritmes en de fundamentele Maqam-theorie.

Meer gevorderd

Als je meer gevorderd bent kun je je verdiepen in een specifieke stijl die je graag verder wilt verkennen. Je leert meer over traditionele ornamenten, verschillende vingerzettingen, streek- en plectrumtechnieken, improvisatie, repertoire en theorie. Je leert optreden als solist en als bandlid. We spelen veel muziek samen tijdens de lessen!

Face to face en online

Naast de live lessen in mijn studio is eventueel online ook een mogelijkheid.

Improvisatie

Leren improviseren in een modaal systeem is als het beginnen met het spreken van een vreemde taal. Door de modale/Maqam-improvisatielessen te volgen, leer je verschillende toonreeksen en versieringen spelen. Je ontwikkelt inzicht in de melodische structuren en leert de toonreeksen uit verschillende delen van de wereld, zoals de Balkan, Turkije en het Midden-Oosten.

Wat nog meer?

We zullen ons concentreren op het ontwikkelen van begrip van de juiste basisstructuren, bouwstenen en noodzakelijke elementen. Hoe te communiceren met de andere spelers om foutloos samen te spelen en te improviseren. Samenspelen om het geleerde in praktijk te brengen!

Over Emine

Emine is performer, componist, improvisator en academicus afkomstig uit Istanbul, Turkije. Ze studeerde Cum Laude af aan YTU, de afdeling Muziek en Podiumkunsten in Istanbul. Ze behaalde haar Masters studie aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam met 10|10. Momenteel is ze PhD-onderzoeker bij de afdeling Culturele Muziekwetenschap van de Universiteit van Amsterdam.

Ze ontving de eerste prijs op de Young Instrumentalists Competition ter nagedachtenis van Tanburi Cemil Bey ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van zijn dood door het Turkse Ministerie van Cultuur. In mei 2019 nam ze deel als jonge soliste voor het Presidential Classical Turkish Music Choir.

Emine trad op op internationale festivals en locaties zoals het Koninklijk Concertgebouw, CARRE Amsterdam, Muziekgebouw aan 't IJ, De Doelen, Muziekgebouw Eindhoven, TivoliVredenburg, Zuiderstrandtheater, Bimhuis, Cemal Resit Rey Concert Hall, Isola di San Giorgio Maggiore, Festival Rencontres des Cinemas D'europe, Newlands Festival, Medfest, Festival Anywhere the Wind Blows, Sharq Taronalari International Music Festival en Old Roots & New Routes Festival, Injazz Fesitval, Amsterdam Roots Festival.

In the house of lovers, the music never stops, the walls are made of songs and the floor dances - Rumi

Gevestigd in

  • Den Haag

Leslocatie

  • Amsterdam
  • Den Haag
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Turks

Betaalbare muzieklessen in de buurt!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Beginner of gevorderd? Gun jezelf wat je een ander ook gunt! Hier vind je inspirerende muzieklessen voor jongeren, kinderen en volwassenen. 

Jouw toekomst, vol muziek, creativiteit en plezier begint vandaag! Wat wordt jouw eerste stap?