Klavecimbellessen in Den Haag - Gevorderden en beginners, boek een proefles bij Avinoam Shalev en geniet van barokmuziek

Avinoam Shalev klavecimbellessen in Den Haag

Klavecimbelles in Den Haag

Is barok- en renaissance muziek echt jouw passie? Wordt het de eerste kennismaking met het klavecimbel of ben je een meer ervaren speler en wil je beter inzicht in harmonieleer en becijferde bas krijgen om in een ensemble te spelen of zangers te begeleiden? Mijn naam is Avinoam Shalev. Ik ben een enthousiaste, ervaren en geduldige klavecimbeldocent in Den Haag en ik deel graag mijn passie voor het klavecimbel met jou!

Voor wie het niet weet

Het klavecimbel was ca. 400 jaar lang in gebruik en verdween, voor een groot deel van de 19e eeuw, van het toneel. 100 jaar geleden, en zeker sinds de herleving van 'oude muziek' in de jaren '60-'80, won het klavecimbel weer aan populariteit. Tegenwoordig zijn er duizenden klavecinisten op de wereld die het instrument als solist en als begeleider van vocale- en instrumentale renaissance- en barokmuziek bespelen.

Beginners

Of je al piano speelt of niet, het is altijd een leuke uitdaging om het klavecimbel te proberen! Het toucher en de klank zijn heel anders dan die van een piano, het is eigenlijk als een harp met toetsen , dus zeker een nieuwe belevenis voor jou! Ook zonder ervaring op de piano kun je met klavecimbellessen beginnen. Boek een proefles! Ik laat je graag kennismaken met het klavecimbel in mijn studio in Den Haag.

Wat kun je verwachten

Je begint met basistechniek en met F. Couperin's heerlijke boek 'L'Art de Toucher le Clavecin', gevolgd door Inventies en andere kleine stukken van Bach, maar ook Suites van Böhm en Buxtehude. Je leert natuurlijk becijferde bas lezen en spelen. Je maakt kennis met verschillende muziekstijlen uit de baroktijd en met de Pre-klassieke periode, Sturm und Drang. Zelfs Haydn heeft nog voor het klavecimbel gecomponeerd!

Gevorderden

Als je een meer ervaren klavecinist(e) bent wil jij je misschien verdiepen in de kunst van het continuospel, werken aan je toucher en techniek. Leuk en verrijkend om diverse typen van gevorderd Tempo Rubato te oefenen. Hiermee werk je aan de onafhandelijkheid van je handen, zodat iedere stem haar eigen leven krijgt.

Improvisatie en versieringen

Ik neem je graag mee in de fantastische wereld van ornamentiek. We bekijken versieringstabellen van verschillende componisten. Ook bied ik je veel informatie en oefeningen om te leren improviseren. Interessant om te ontdekken hoe je dit binnen de stijl van de componist kunt doen. Ben je benieuwd? Boek een proefles en ervaar!

Klavecimbel vals?

Weten hoe je je klavecimbel sneller en beter kunt stemmen? Er is veel te ontdekken, van de eenvoudige fysica van de temperaturen tot historische stemmingen zoals Valotti en Neidhardt. Met praktische tips uit de praktijk heb je sneller dan voorheen je instrument goed gestemd. Ik verheug me je te leren kennen en samen te werken!

Online Klavecimbelles

Natuurlijk geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden!

Over Avinoam

Avinoam is gediplomeerd en cum laude afgestudeerd als musicoloog, klavecinist en pianist aan het Conservatorium op de Tel Aviv University in Israel. Een beurs stelde hem in staat aan de Academia Villa Bossi in Italia zich te specialiseren in historische piano's en klavecimbel. Hierna behaalde hij 2 Masters aan de Hannover University of Music, Duitsland. Sinds het winnen van de 1e prijs op de International Bach Competition in Leipzig, Duitsland (2018), speelt hij regelmatig solo recitals in Engeland, Nederland en Duitsland. Hij is oprichter van het Lynx Ensemble en Ensemble Arava. Avinoam heeft jarenlange internationale ervaring met lesgeven en was van 2018 - 2020 als docent verbonden aan de Stuttgart University of Music, Duitsland.

Gevestigd in

  • Den Haag

Leslocatie

  • Aan huis
  • Den Haag Valkenbos - Regentes
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Volwassenen

Talen

  • Hebreeuws
  • Duits
  • Engels
  • Nederlands

Inspirerende Klavecimbellessen!

Bij Avinoam Shalev ben ik begonnen met het klavecimbelspelen. Het is een ontdekkingsreis om het instrument met zijn specifieke klank en speelcultuur te leren kennen. Waar mogelijk studeren we de originele uitgaves van composities en lesboeken. Als ik technische of muzikale problemen heb, bedenkt de leraar ter plekke verschillende creatieve mogelijkheden om de  obstakels te overwinnen. En terwijl er wel heel gedetailleerd aan fijnheden kan worden gewerkt, verdwijnt nooit het muzikale geheel op de achtergrond. Tijdens de continuolessen neemt de leraar ruim de tijd om op al mijn vragen in te gaan en de antwoorden uit te leggen en te motiveren. Heel fijn was ook de steun bij mijn zoektocht naar een instrument. Avinoam is een fantastische klavecimbelspeler en de lessen zijn steeds weer inspirerend.  
Elisabeth R.

I recommend his approach!

Avinoam taught my primary aged children from the beginner stage, I recommend his approach.  Avinoam was able to tailor the lessons to my children's needs; a thoughtful approach allowing a great balance between learning and fun. My children made great progress and looked forward to the lessons. Avinoam had great communication with us as parents too and has instilled an ongoing love of music in our children.
Bella

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis in de tijd. Vergeet je zorgen en begeef je in een wereld waar jij je eigen werkelijkheid schept! Speel of zing en je merkt dat iedere keer weer nieuw is! Wil je meer, mooier en beter? Privé muzieklessen van een professional geven je inspiratie en tips om verder te komen en je muzikale vaardigheden te ontwikkelen.

The best way to know your future is to create it - Dr. Joe Dispenza