Muziekles voor jonge kinderen. Spelen met muziek en spelend leren in Den Haag voor kinderen vanaf 5 jaar. Ontdek Muziek!

Carmen van Haren Muzieklessen voor kleuters en peuters in Den Haag

Kinderen ontdekken muziek!

Leuke en leerzame muzieklessen voor jonge kinderen in Den Haag (vanaf 4 jaar). In het Muziek en Spel Atelier ga je samen met juf Carmen op ontdekkingstocht langs heel veel verschillende muziekschatten. Carmen sluit aan bij het plezier, ritme en de eigenheid van de kinderen. Er kan van alles: trommelen, piano, gitaar of ukelele spelen, samen zingen en nog veel meer.

Individueel of groepje

Zo verkennen kinderen 1 op 1 of in kleine groepjes in een speelse setting wat muziek is. Improvisatie, leuke oefeningen en opdrachtjes zorgen voor afwisseling. En ondertussen wordt er van alles geleerd. Over instrumenten, klanken, tonen, melodie en ritme. Het maken van muziek draagt bij aan de persoonlijke, sociale en motorische ontwikkeling van kinderen.

  • Individueel 30/45 minuten
  • Kleine groepjes 60 minuten

Spontaan en creatief!

In samenspel met de kinderen ontstaan vaak nieuwe leuke spelvormen in het Muziek en Spel Atelier! Dit zijn een paar voorbeelden:

Muziekpicknick

We houden een muzikale picknick: er ligt een gezellig kleedje met instrumentjes en knuffeltjes. Als je wilt, drinken we er een glaasje ranja of thee bij. We bekijken de instrumentjes, ontdekken hoe ze klinken en hoe je ze bespeelt. Een gezellig samenzijn en een muzikaal avontuur in een!

Schrijf je eigen liedje

Sommige kinderen vinden het heerlijk om hun eigen liedje te maken. Carmen is tekstschrijver/componist en maakt met liefde samen met kinderen eigen liedjes. Liefst met een mooie tekening erbij!

Muziekeilanden

We bouwen muziekeilanden! De kinderen verzinnen zelf welke eilanden ze maken en hoe het daar dan klinkt. Dan reizen we rond. Een waar muzikaal spektakel!

Maak je eigen drumstel

We maken een eigen drumstel! De kinderen kiezen verschillende trommels en percussie-instrumentjes uit en maken er een eigen opstelling mee. Een spelvorm waarbij fantasie, geluid en ritme samenkomen! En als het drumstel af is: samen jammen.

Een instrument bespelen (basis)

De kinderen leren op speelse manier noten en akkoorden op verschillende instrumenten, bijvoorbeeld piano, gitaar, blokfluit, ukelele en xylofoon. We wisselen af en ontdekken hoe een noot of akkoord klinkt op het ene en het andere instrument. Van daaruit spelen we kleine liedjes. Liedjes die we al kennen of die we zelf bedenken. We bouwen enthousiast aan een eigen repertoire!

Ukuleleles voor kinderen en volwassenen

De ukelele is een leuk en laagdrempelig instrument om te leren spelen. Muziek schept en vergroot verbindingen tussen verschillende vaardigheden en is een geweldige manier om je te uiten. In mijn ukulelelessen werk ik vanuit plezier en sluit ik aan bij jouw ritme. Zo ontwikkel je je vanzelf. Je leert (pop )liedjes die je zelf kunt uitkiezen. Je leert over de juiste speelhouding en verschillende manieren van spelen (waaronder slagtechnieken, tokkelen en jezelf begeleiden als je zingt).
Lees hier meer over mijn ukulelelessen in Den Haag.

Over juf Carmen

Carmen van Haren is zangeres en performer en bespeelt verschillende instrumenten. Ze studeerde in haar jeugdjaren accordeon en ontwikkelde zich als componist/zangeres van een popband, waarmee ze jaren optrad in het clubcircuit. Tegenwoordig treedt ze op met het kleurrijke muziekduo Katakat. Daar zingt ze en speelt accordeon, gitaar, ukelele en trommel. Naast zang houdt ze zich bezig met Spoken Word. Carmen bracht verschillende cd's met eigen werk uit. Onlangs maakte ze, op basis van kattengedichtjes van Inez van Leeuwen, de kinderliedjes-cd "Ik wou dat ik zo zwemmen kon", met zang en ukelele. Ze ontwikkelde zich op het gebied van theater door verschillende professionele dramaopleidingen. Ze gaf eerder muziek- en dramalessen op scholen, workshops aan groepen volwassenen en coachte tieners op het gebied van toneel en muziek.  Ze geeft ook muziek- en dramalessen op scholen, workshops aan groepen volwassenen en coacht tieners op het gebied van toneel en muziek.

Praktisch

Vooraf is er altijd een telefonisch kennismakingsgesprek. We spreken dan een proefles af. Na de proefles kun je kiezen voor een strippenkaart van 10 lessen.

A bird doesn't sing because it has an answer, it sings because it has a song!

Gevestigd in

  • Den Haag

Leslocatie

  • Den Haag
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen

Talen

  • Engels
  • Nederlands

Musical Treasures!

Today was all about treasure hunt. I can't even tell how many instrumentsare in here, there are so many!" 

Super Juf Carmen!

Carmen is een superfijne muziek-juf!.Wat ik het leukste vind, is dat we zelf liedjes bedenken en maken. Ik vind het ook leuk dat er in het Atelier zoveel verschillende instrumenten zijn, van over de hele wereld.
Emma (8 jaar)

Wonderful Teacher

Dear Carmen, you have been a wonderful teacher this year. What I like about music is that we make up songs and compose them together. I also like that in your Atelier I can try different types of instruments from all over the world. Lots of love!
Emma

Hij geniet intens!

Onze 5-jarige zoon geniet intens van zijn lessen bij Carmen. Op deze leeftijd is het kennismaken met muziek verpakt in spel ideaal. Hij neuriet thuis de hele dag door als een vrolijk vogeltje. Kortom, een en al een blij en muzikaal kind sinds hij kennis heeft gemaakt met Carmen.
Moeder Hanh

Cheerful Little Bird

Our 5-year-old son is intensely enjoying the lessons with Carmen. At his age exploring music in a playful package is ideal. At home he now hums all day like a cheerful little bird. In short: a very happy and musical child since he got to know Carmen

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza