early Childhood Music Lessons  in The Hague - Leonie Roessler - Ukulele - Children Songs - Singing- Recorder - Piano. It's Fun!

Leonie Roessler Muzieklessen voor kleuters en peuters in Den Haag

Ontdek Muziek - voor jonge kinderen

Hi, ik ben Leonie Roessler, moeder, muziekdocent en gitariste en dol op kinderen! Uit ervaring weet ik dat alle kinderen muzikaal zijn en als ze de kans krijgen genieten van het maken van muziek. Muzikale spelletjes stimuleren de creativiteit, emotionele ontwikkeling, fantasie en het leervermogen. Improvisatie en leuke oefeningen zorgen in de les voor de nodige afwisseling tussen concentratie en ontspanning. Op speelse wijze wordt een basis gelegd voor een leven met muziek!

Over de lessen

De lessen zijn individueel of in kleine groepjes en worden gegeven in mijn gezellige en huiselijke lesruimte in Den Haag centrum.  Maximaal 4 kinderen per groep. Een les duurt 30 of 45 minuten. Er zijn 2 leeftijds groepen.

1 - Muziek voor kleuters  (4 - 6 jaar) 

Kleuters zijn dol op zingen, piano, blokfluit, gitaar, ritme klappen, dansen en muziekspelletjes. Spelend leren is zeer effectief voor jonge kinderen! De kleuters bewegen op muziek, spelen op verschillende slagwerkinstrumentjes, gaan dingen uitbeelden en krijgen kleur- en luisteropdrachten. Ze leren het verschil tussen geluid en stilte, hoge- en lage tonen, harde- en zachte - lange- en korte noten. Ze maken kennis met het notenschrift. Ouders kunnen de muziekles bijwonen zodat zij hun kind thuis kunnen begeleiden bij het oefenen. 

2 - Muziek voor jonge kinderen (6 - 8 jaar)

We gaan zingen, ontdekken  de piano, blokfluit, gitaar, ritme klappen, dansen en muziekspelletjes. Het maken van muziek draagt bij aan de sociale en motorische ontwikkeling van kinderen. De kinderen spelen op verschillende slagwerkinstrumenten, gaan uitbeelden en krijgen kleur- en luisteropdrachten.

3- Zing en Speel  (6 - 8 jaar) 

In een pakket van 10 lessen wordt de muzikale basis uitgebreid en aangevuld met moeilijker ritmes, moeilijker notenschrift en meer liedjes! Nu gaan de kinderen al meer echte stukjes op de gitaar, piano of blokfluit leren. Ontdek muziek en... maak je eigen liedje!

Muziekinstrument uitproberen?

Ben je 7 of 8 jaar en speel je nog geen muziekinstrument maar wil je wel instrumenten uitproberen en een heleboel leren over muziek? Met het starterspakket kun je 3 lessen van 30 minuten volgen op een instrument van je keuze. Door kennis te maken met verschillende soorten muziekinstrumenten weet je na deze lessen vast welk instrument je graag zou willen leren bespelen! Je kunt alle docenten direct benaderen voor een proefles! 

Over Leonie Roessler

Leonie studeerde gitaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Aansluitend verdiepte zij zich in het lesgeven aan jonge kinderen. Leonie werkte  aan diverse muziekscholen en kunstinstellingen. Haar werkzaamheden zijn zeer divers: Gitaarlessen, blokfluitlessen, AMV-lessen, dreumes- en peutermuziek, muziekprojecten op basisscholen, muziekcursussen en workshops in kinderopvang en naschoolse opvang.

Plezier in muziek...samen zingen, dansen of musiceren heeft een directe invloed op de ontwikkeling van kinderen!

Gevestigd in

  • Den Haag

Leslocatie

  • Den Haag centrum
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Duits
  • Frans

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it! Dr. Joe Dispenza