Muziektheorielessen, harmonieleer /akkoordenleer aan de piano in Den Haag. Nuno Torres

Nuno Torres Marques Muziektheorielessen in Den Haag

Privéles Muziektheorie - Den Haag

Wil je weten hoe een songwriter of componist te werk gaat en wat de tools zijn die er gebruikt worden als je een muziekstuk schrijft? Je eigen muziek producen en betere structuur kunnen aanbrengen met kennis van muziektheorie?

Componist en muzikant

Ik ben Nuno Torres Marques, componist en muzikant. Ik vind het leuk je meer te vertellen over achtergronden van de muziek. We bespreken jouw muzikale voorkeuren, wat je wilt leren, zodat we een gericht plan kunnen maken.

Beter inzicht in je muziek

Inzicht en kennis van muziektheorie geven je houvast bij je interpretatie van de muziek die je speelt. Kennis van muziektheorie is onmisbaar als je muziek componeert of arrangementen wilt maken. Ingewikkeld en moeilijk? Je kunt het zien als grammatica, die je helpt de taal (muziek) beter te begrijpen.

Improviseren en melodie

Door akkoorden en harmonische functies te leren, krijg je inzicht en houvast bij het opbouwen van melodieën en solos's. Je leert dus een basis om interessantere solo's te improviseren, als je bijvoorbeeld jazz wilt spelen, maar ook als je voor iemand een solo wilt opschrijven.

Muziektheorie aan de piano

Ideaal is het als je een piano of keyboard hebt, zodat je in de praktijk kunt zien en horen hoe e.e.a werkt. We gebruiken de methodes Microjazz (R&B/Pop) en/of Jazz Hanon (Chord-Melody) - Harmonie (akkoorden/toonladders, tonaliteiten/progressies, modulaties, ritmes, maatsoorten, kwinten-cirkel, etc.)

CD - Online Audio optie

Genoemde methoden hebben ook een cd of online audio optie (meespelen), dus je kunt ook thuis oefenen en meespelen.

Over Nuno

Hi, Ik ben afgestudeerd als Master of Music aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en ik heb meerdere projecten als componist / arrangeur en bassist. Naast een actief leven als muzikant, ben ik docent basgitaar / contrabas en muziektheorie / compositie en harmonie aan de piano, en ik geef daarin les aan leerlingen van alle niveaus en leeftijden.
Ik ben geboeid door de achtergronden van een muziekstuk en vind het leuk om te ontdekken hoe muziek in elkaar zit. Ik heb arrangementen / composities gemaakt voor onder meer het Fuse Ensemble (NL). En ik speel live met mijn Jazz Quintet waar ik bas speel en componeer voor deze band, waarmee ik een cd heb opgenomen, 'Vortex'.

Gevestigd in

  • Den Haag

Leslocatie

  • Aan huis
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Portugees

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer