Petra Ruth Alexandry Pianoles in Den Haag

Pianoles - gevorderden en beginners

Zoek je een leuke en geduldige pianodocent voor je kind?  Of ga je zelf voor het eerst pianoles nemen of na een lange tijd de draad weer oppakken? Gevorderd of beginner? Ik ben Petra Ruth Alexandry, enthousiaste en ervaren pianodocent in Den Haag. Pianospelen is mijn grote passie en lesgeven hoort daarbij! Proberen? Boek een proefles!

Leslocatie

Ik geef de lessen bij mij thuis. Mijn lesruimte is gemaklkelijk te bereiken met auto en OV.

Online Pianoles

Momenteel geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden!

Flexibel en gemotiveerd

Met leuk modern lesmateriaal ga je direct aan de slag! Je zal verbaast zijn hoe snel je vorderingen maakt! Met een strippenkaart van 10 pianolessen heb je flexibiliteit en kwaliteit en verlies je nooit een les. Zo blijf je gemotiveerd om lekker te oefenen!

Wat doen we in je les?

Ik hecht veel waarde aan persoonlijke aandacht en houd bij de keuze van het lesmateriaal rekening met jouw muzikale smaak. Ik zoek de oefeningen, etudes en voordrachtstukken daarom speciaal voor jou uit.

Pianoles - jonge kinderen

Jonge kinderen gaan op een speelse manier kennis maken met muziek én de piano. Door liedjes te zingen en te spelen, ontwikkelen de kinderen een muzikale basis, leren ze noten lezen én natuurlijk de techniek op de piano.

Plezier in muziek voorop!

Ik vind het belangrijk dat je op een creatieve manier bezig bent met muzikaliteit en de techniek van het pianospel. Studeer met plezier, dan studeer je beter en heb je sneller resultaat! Hoe? Dat ga ik je leren!

Beginners

Door het spelen van liedjes, eenvoudige oefeningen, toonladders en akkoorden, korte voordrachtstukken en leuke etudes ontwikkel je al snel een degelijke basis. We maken een begin met muziektheorie en je leert notenlezen om samen ‘quatre mains’ te kunnen spelen!

Gevorderden

Ben je (meer) gevorderd en wil jij je techniek opfrissen of je in nieuw repertoire verdiepen? Ik geef veel aandacht aan een soepele techniek, ontspannen houding en we kiezen samen nieuw repertoire.

Jouw favoriete muziek

Speel je net als ik graag klassieke muziek? Bach, Rachmaninoff, Beethoven of Schubert? Debussy, Satie of modern? Ik ben er zelf weg van en ga graag met je de diepte in! Techniek en muzikaliteit gaan samen in de les en er is veel aandacht voor klank, ritme, timing, improvisatie, van bladlezen, muzikaliteit en interpretatie.

Petra Ruth

Op 8 jarige leeftijd begon ik met pianoles in Jakarta, Indonesia bij  Caroline Kurniawati, Maria Fenty Alexander, Vanda Tiodang en Levi Gunardi. In
2011 vervolgde ik mijn opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam  als leerling van David Kuyken. Ik behaalde mijn bachelor in Juni 2016.  Mijn master behaalde ik aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.
Ik verdiepte mij in het prachtige repertoire voor piano in master classes bij Naum Grubert, Frank van de Laar, Frank Peters, Lilya Zilberstein, Richard Egarr en Ralph van Raat.
Sinds 2016 treed ik regelmatig op met het vocal-piano duo met sopraan Ardelia Padma Sawitri. Onlangs vormde ik een duo met cellist Rachel Mills.

Privé muziekles voor iedereen!

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Je krijgt privéles en naast de reguliere muzieklessen geven we ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza