Pianoles in den Haag - Leuk en leerzaam! Pianospelen voor kinderen en volwassenen! Petra Ruth Alexandry.

Petra Ruth Alexandry Pianolessen in Den Haag

Pianoles - Gevorderden en beginners

Hi! Welkom op mijn pagina! Ik ben Petra Ruth Alexandry, enthousiaste en ervaren pianodocent in Den Haag. Vlakbij Rijswijk. Zoek je een leuke en geduldige pianodocent voor je kind?  Ga je zelf voor het eerst pianoles nemen? Of na een lange tijd de draad weer oppakken? Gevorderd of beginner? Pianospelen is mijn grote passie en lesgeven hoort daarbij!

Waar vinden de pianolessen plaats?

Ik geef de pianolessen bij mij thuis in Den Haag vlak bij Rijswijk.. Mijn lesruimte is gemakkelijk te bereiken met auto en OV.

Flexibel en gemotiveerd

Met een strippenkaart van 5 of 10 pianolessen heb je flexibiliteit en kwaliteit en verlies je nooit een les. Zo blijf je gemotiveerd om lekker te oefenen!

Wat doen we in je pianoles?

Ik hecht veel waarde aan persoonlijke aandacht en houd bij de keuze van het lesmateriaal rekening met jouw muzikale smaak. Ik zoek de oefeningen, etudes en voordrachtstukken daarom speciaal voor jou uit.

Pianoles - jonge kinderen

Jonge kinderen gaan op een speelse manier kennis maken met muziek én de piano. Door liedjes te zingen en te spelen, ontwikkelen de kinderen een muzikale basis, leren ze noten lezen én natuurlijk de techniek op de piano.

Plezier in muziek voorop!

Ik vind het belangrijk dat je op een creatieve manier bezig bent met muzikaliteit en de techniek van het pianospel. Studeer met plezier, dan studeer je beter en heb je sneller resultaat! Hoe? Dat ga ik je leren!

Beginners en piano

Door het spelen van liedjes, eenvoudige oefeningen, toonladders en akkoorden, korte voordrachtstukken en leuke etudes ontwikkel je al snel een degelijke basis. We maken een begin met muziektheorie en je leert notenlezen om samen ‘quatre mains’ te kunnen spelen!

Pianoles gevorderden

Ik geef veel aandacht aan een soepele techniek, spelen met dynamiek, toucher, articulatie, ontspannen houding en wanneer behoefte hebt aan nieuw repertoire dan heb ik nog heel veel prachtige muziek voor je in gedachten!

Klassieke pianowerken

Bach, Rachmaninoff, Beethoven of Schubert? Debussy, Satie of modern? Ik ben er zelf weg van en ga graag met je de diepte in! Techniek en muzikaliteit gaan samen in de les en er is veel aandacht voor klank, ritme, timing, improvisatie, van bladlezen, muzikaliteit en interpretatie.

Online Pianoles

Momenteel geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden!

Petra Ruth

Op 8 jarige leeftijd begon ik met pianoles in Jakarta, Indonesia bij  Caroline Kurniawati, Maria Fenty Alexander, Vanda Tiodang en Levi Gunardi. In
2011 vervolgde ik mijn opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam  als leerling van David Kuyken. Ik behaalde mijn bachelor in Juni 2016.  Mijn master behaalde ik aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.
Ik verdiepte mij in het prachtige repertoire voor piano in master classes bij Naum Grubert, Frank van de Laar, Frank Peters, Lilya Zilberstein, Richard Egarr en Ralph van Raat.
Sinds 2016 treed ik regelmatig op met het vocal-piano duo met sopraan Ardelia Padma Sawitri. Onlangs vormde ik een duo met cellist Rachel Mills.

Gevestigd in

  • Den Haag

Leslocatie

  • Den Haag
  • Rijswijk
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Malay - Indonesian

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer