Traversolessen in Den Haag. Florencia Gómez, professionele fluitiste en gepassioneerde fluitleraar in Den Haag. Gespecialiseerd in de uitvoering op barok- en renaissance fluit. Internationale podiumervaring.

Florencia Gómez Traversolessen in Den Haag

Traverso-lessen

De traverso, ook wel de barokfluit genoemd, werd in de 18e eeuw een zeer populair instrument. Gemaakt van hout of ivoor, hadden zij een klep en de meeste fluiten bestonden uit vier delen. Het charmante geluid van de traverso heeft verschillende generaties betoverd en is weer helemaal terug, sinds het door de Early Music-beweging weer onder de aandacht werd gebracht.

Alle stijlen

Houd je van Franse, Duitse of Italiaanse barokmuziek en wil je deze prachtige muziek zelf op een historisch instrument spelen? Wil je kennis vergaren en inzicht ontwikkelen over de historische en esthetische context van de stukken?

Meer ervaren

Heb je al meer ervaring en wil je handigheid ontwikkelen met het gebruik van specifieke grepen, versieringen en leren improviseren? Werken aan articulatie, ademhaling, houding, dynamiek en emotionele en dramatische aspecten van de muziek?

Specialist

Ik ben Florencia Gómez, professionele fluitist en gepassioneerde fluitleraar in Den Haag. Ik heb me gespecialiseerd in de uitvoering van barok- en renaissancemuziek op historische instrumenten. Ik heb internationale podiumervaring op zowel historische- als moderne fluiten. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Visie en beleving

Of je nu een complete beginner of een ervaren fluitspeler bent, het ervaren van de mogelijkheden van de traverso en de historische kennis zal je visie en beleving van het 18de eeuwse repertoire dat je speelt veranderen.

Facsimile

Je leert de historische fluiten te spelen door gebruik te maken van de oude boeken over performance en interpretatie. Je zal vooral de muziek van facsimile (kopieen van oude muzikale prinses en edities) uitvoeren. Een reis in de tijd! Inspirerend en uitdagend.

Historische replica's

Door het gebruik van historische replica's kunnen we dichter bij het idee komen over de fluit die componisten als Johann Sebastian Bach, of zelfs Wolfgang Amadeus Mozart hadden.

Duo's

Door duo's te spelen met mij, of een leerling, heb je een prachtige manier om het repertoire te leren. Een beproefde en geliefde methode van de oude fluitmeesters, zoals bijvoorbeeld Joachim Quantz, de leermeester van de vorst Frederik II, tijdgenoot van Bach.

Locatie

De lessen vinden plaats in mijn goed geventileerde muziekstudio in Den Haag en kunnen ook bij jou thuis gegeven worden.

Ensembles

Ensembles zijn van harte welkom om coaching te vragen.

Andere fluiten - Zauberflöte

Je bent ook welkom voor lessen op andere historische fluiten, zoals de renaissance fluit of de klassieke, met acht kleppen.

Andere instrumentalisten

Als je een ander instrument dan de fluit speelt, maar wel advies wilt over je stuk van een barokcomponist, dan ben je ook welkom om een les te boeken.

Over mij

Ik ben in 2017 afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Sedertdien geef ik, naast mijn performance activiteiten, fluitlessen op de School for Young Talent, Educational Skills (methodologie), en vanaf 2021, de cursus over de historische ontwikkeling van de traverso en fluit. Ik ben ook gastdocent traverso geweest voor de fluitklas van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Ik bespeel een groot aantal historische originelen en replica's en verdiep me steeds weer in het repertoire van meer dan vijf eeuwen fluitmuziek.

Gevestigd in

  • Den Haag

Leslocatie

  • Aan huis
  • Den Haag
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Volwassenen

Talen

  • Spaans
  • Engels
  • Nederlands

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis en brengt je in het nu! Verbinding met je creativiteit en aandacht voor schoonheid draagt bij aan een vrije en vredige wereld! Bevlogen professionele muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs.

"This will be our reply to violence: to make more music intensely, more beautifully, more devotedly than ever before'' - Leonard Bernstein