Ken Allars Trompetles in Den Haag

Trompet is cool!

Voorhet eerst met trompetspelen beginnen? Vroeger ooit bugel of trompet gespeeld en weer de draad oppakken, of heb je veel ervaring als trompettist en wil je je spel met tips en tricks op een hoger niveau brengen?

Van Down Under naar Achter de Duinen!

Ik ben Ken Allars, professionele trompettist en docent (ook bugel). Ik ben onlangs van Down Under naar Den Haag verhuisd en ga graag met je aan de slag! In mijn lessen kun je terecht voor alle genres- van klassiek tot pop - de mogelijkheden zijn eindeloos!

Stijlen

Ik heb uitgebreide internationale ervaring in diverse bands en orkesten, klassiek, jazz, funk, reggae, rock, pop, salsa en wereldmuziek. leuk om met je aan de slag te gaan!

Online Trompetles

Online trompetlessen, via Skype of Zoom bijvoorbeeld, bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! Het werkt prima! Als je twijfelt, probeer gewoon het Starterspakket van 3 lessen!

Les op maat

Afhankelijk van leeftijd,, niveau en doelen. ontwikkel ik een op maat gemaakt lesplan. Van beginner tot virtuoos, je bent altijd welkom voor een kennismaking!

Beginner

Als je nog nooit eerder trompet hebt gespeeld starten we met de basisprincipes van blazen op een koperinstrumnet. Een goede houding, ademhalingstechniek, juist embouchure en 'buzzen' zijn de eerste stappen om een mooi geluid uit je trompet te halen. Het leren van nieuwe nummers, etudes en overige muziekstukken  motiveert natuurlijk en het is daarnaast essentieel om elke les met enkele technische oefeningen te beginnen.

Gevorderden

Voor de meer ervaren trompettist is een gevarieerde dagelijkse opwarm- en onderhoudsroutine cruciaal voor het verbeteren van je speeltechniek. Mijn routine is een verfijnde hybride van meerdere trompetmethoden die zijn afgestemd op jouw behoefte en puntenen van aandacht. Samen bepalen we dus waar je aan gaat werken. We gebruiken oefenmateriaal uit Caruso Method, Adams Routine, Flexus, Arbans, Schlossberg en Stamp. Als je deze routine eenmaal onder de knie hebt en dagelijks uitgevoert, ben je klaar om elke muzikale situatie aan te gaan die je kunt tegenkomen!

Jazz en Improvisatie

Hoewel ik me specialiseer in avant-garde improvisatie, ben ik thuis in meerdere jazzstijlen. Kennis van de traditie is essentieel bij het ontwikkelen van je eigen stijl. Wil je het proberen? Boek een proefles!

Jazz Basics

Tijdens het leren van basis jazzharmonie, passen we onze kennis van akkoorden en toonladders toe om mee te spelen met je favoriete jazznummers. Je leert van mijn ervaring en door de solo's uit te schrijven en na te spelen die je leuk vindt. Net als het leren van een andere taal, vergt het oefening en doorzettingsvermogen. Doen dus!

Het juiste instrument vinden

Het maakt niet uit of je een trompet voor beginners of een gespecialiseerde jazz of klassieke trompet zoekt, ik kan je helpen de beste trompet te vinden die geschikt is voor jouw behoeften. Indien nodig, kom ik graag mee naar een muziekwinkel om je te helpen de juiste keuze te maken.

Leslocatie

Lessen kunnen in mijn leslocatie in Den Haag worden georganiseerd of, in overleg, bij jou thuis in Ypenburg, Leidschenveen, Wateringse Veld, Nootdorp, Pijnakcker, Delft en Delfgauw. Boek een proefles!

Over Ken

Ken is onlangs van Down Under naar Den Haag verhuisd en heeft in 2013 zijn Bachelor of Music Performance (Jazz) aan de Universiteit van Sydney afgerond. Gedurende zijn carriere heeft hij talloze prijzen gewonnen, waaronder de prestigieuze Generations in Jazz Scholarship in 2011. Met meer dan 10 jaar onderwijservaring en meer dan 20 jaar trompetervaring achter de rug, heeft hij een indrukwekkend CV, met o.a. optredens met het Sydney Symphony Orchestra, NDR Bigband en andere jazzensembles. Hij was lid van de Australische rockband Caravana Sun en tourde met een aantal grote namen, zoals Madness, UB40 en Tim Minchin, en werkte ook aan de shows Dancing with the Stars en The Voice Australia.

Life is like a trumpet. If you don't put anything into it, you don't get anything out! - W.C Handy

Trompetles op maat!

Met het grootste plezier beveel ik Ken als leraar aan: en ik kan het weten, want ik heb nogal wat leraren gehad, binnen en buiten het conservatorium. Wat Ken bijzonder maakt, is zijn goede voorbereiding van de lessen en de hoeveelheid en de inspirerende kwaliteit van het materiaal dat hij aanreikt, precies op maat van de leerling. Bovendien kan hij uitdagingen en mogelijke oplossingen werkelijk goed onder woorden brengen. Tenslotte: hij kan zich uitstekend in je verplaatsen en gaat zorgvuldig en met enthousiasme in op alle vragen en verzuchtingen.
Carolien

Vivaldi Music Lessons

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Wij geven naast de reguliere muzieklessen ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza