Ken Allars - Privé trompetlessen voor volwassenen en jongeren in Den Haag Benoordenhout, Bezuidenhout Scheveningen. Klassiek - Jazz - Pop. trompetleraar in Den Haag Ken Allars. Ook online trompetlessen.

Ken Allars Trompetlessen in Den Haag

Trompet is cool!

Houd je van jazz, klassiek of pop en ga je voor het eerst met trompetles beginnen? Vroeger ooit bugel of trompet gespeeld en weer de draad oppakken, of heb je veel ervaring als trompettist en wil je je spel met tips en tricks op een hoger niveau brengen?

Van Down Under naar Achter de Duinen!

Ik ben Ken Allars, professionele trompettist en docent (ook bugel). Ik ben onlangs van Down Under naar Den Haag verhuisd en ga graag met je aan de slag! Afhankelijk van leeftijd, niveau en doelen ontwikkel ik een op maat gemaakt lesplan. Van beginner tot virtuoos, je bent altijd welkom voor een kennismaking!

Stijlen

Ik heb uitgebreide internationale ervaring in diverse bands en orkesten, klassiek, jazz, funk, reggae, rock, pop, salsa en wereldmuziek.

Beginner

Als je nog nooit eerder trompet hebt gespeeld starten we met de basisprincipes van blazen op een koperinstrument. Een goede houding, ademhalingstechniek, juist embouchure en 'buzzen' zijn de eerste stappen om een mooi geluid uit je trompet te halen. Het leren van nieuwe nummers, etudes en overige muziekstukken motiveert natuurlijk en het is daarnaast essentieel om elke les met enkele technische oefeningen te beginnen.

Meer ervaren

Voor de meer ervaren trompettist is een gevarieerde dagelijkse opwarm- en onderhoudsroutine cruciaal voor het verbeteren van je speeltechniek. Mijn routine is een verfijnde hybride van meerdere trompetmethoden die zijn afgestemd op jouw behoefte en punten van aandacht. We gebruiken oefenmateriaal uit Caruso Method, Adams Routine, Flexus, Arbans, Schlossberg en Stamp. Als je deze routine eenmaal onder de knie hebt en dagelijks uitgevoert, ben je klaar om elke muzikale situatie aan te gaan die je kunt tegenkomen!

Jazz en Improvisatie

Improvisatie is iets wat je kunt leren. In het begin is het misschien even onwennig, maar met tips en goede begeleiding krijg je het onder de knie en is het super leuk! Je kunt bij mij terecht voor Jazz, Klassiek, Pop en avant-garde improvisatie

Jazz Basics

Tijdens het leren van basis jazz-harmonie, passen we onze kennis van akkoorden en toonladders toe om mee te spelen met je favoriete jazznummers. Je leert van mijn ervaring en door de solo's uit te schrijven en na te spelen. Ik leg je natuurlijk uit hoe je dat moet doen.

Het juiste instrument

Ik kan je helpen een trompet te vinden die het beste geschikt is voor jou. Klassiek, salsa of jazz. Indien nodig, kom ik graag mee naar een muziekwinkel om je te helpen de juiste keuze te maken.

Leslocatie

Lessen vinden plaats in mijn leslocatie in Den Haag Benoordenhout of In overleg bij jou thuis. Ook in Ypenburg, Leidschenveen, Wateringse Veld, Nootdorp. Boek een proefles!

Online Trompetles

Online trompetlessen, via Skype of Zoom bijvoorbeeld, bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! Het werkt prima! Als je twijfelt, probeer gewoon het Starterspakket van 3 lessen!

Over Ken

Ken is onlangs van Down Under naar Den Haag verhuisd en heeft in 2013 zijn Bachelor of Music Performance (Jazz) aan de Universiteit van Sydney afgerond. Gedurende zijn carriere heeft hij talloze prijzen gewonnen, waaronder de prestigieuze Generations in Jazz Scholarship in 2011. Met meer dan 10 jaar onderwijservaring en meer dan 20 jaar trompetervaring achter de rug, heeft hij een indrukwekkend CV, met o.a. optredens met het Sydney Symphony Orchestra, NDR Bigband en andere jazzensembles. Hij was lid van de Australische rockband Caravana Sun en tourde met een aantal grote namen, zoals Madness, UB40 en Tim Minchin, en werkte ook aan de shows Dancing with the Stars en The Voice Australia.

Life is like a trumpet. If you don't put anything into it, you don't get anything out! - W.C Handy

Gevestigd in

 • Den Haag

Leslocatie

 • Aan huis
 • Online
 • Benoordenhout Den Haag
 • Bij de docent

Geeft les aan

 • Kinderen
 • Volwassenen

Talen

 • Engels
 • Nederlands

Trompetles op maat!

Met het grootste plezier beveel ik Ken als leraar aan: en ik kan het weten, want ik heb nogal wat leraren gehad, binnen en buiten het conservatorium. Wat Ken bijzonder maakt, is zijn goede voorbereiding van de lessen en de hoeveelheid en de inspirerende kwaliteit van het materiaal dat hij aanreikt, precies op maat van de leerling. Bovendien kan hij uitdagingen en mogelijke oplossingen werkelijk goed onder woorden brengen. Tenslotte: hij kan zich uitstekend in je verplaatsen en gaat zorgvuldig en met enthousiasme in op alle vragen en verzuchtingen.
Carolien

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis en brengt je in het nu! Verbinding met je creativiteit en aandacht voor schoonheid draagt bij aan een vrije en vredige wereld! Bevlogen professionele muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs.

"This will be our reply to violence: to make more music intensely, more beautifully, more devotedly than ever before'' - Leonard Bernstein