Carolien van Tol Zangles in Den Haag

Zangles Wateringse Veld

Wordt het de eerste keer dat je zangles gaat nemen en ben je benieuwd om de mogelijkheden van je stem te ontdekken? Zing je in een koor of band en heb je regelmatig last van een pijnlijke keel of heesheid na het zingen?
 

Zing klassiek tot pop!

Ik ben zangdocent Carolien van Tol. Je kunt bij mij terecht voor Klassiek (solo en koorzang), muziektheater, musical, pop/ lichte muziek en singer songwriter. We werken aan jouw favoriete muziek!

Zorg voor je stem!

Om zonder problemen te kunnen zingen is een gezonde techniek en goed stemgebruik van belang. Er lopen flink wat mensen rond die bij een logopedist of K.N.O. arts het advies krijgen om zangles te gaan nemen.
 

Ervaren docent

Als zangdocent  heb ik door de jaren heen veel ervaring opgedaan en cursussen gevolgd om jou nog beter te kunnen helpen. Ik geef je professionele begeleiding om je stem in topconditie te brengen en te houden! Benieuwd? Boek een proefles!
 

Zingen is heerlijk!

Zingen is heerlijk en plezier in muziek staat voorop in mijn lessen. Iedereen is welkom in mijn zangpraktijk in Wateringese Veld. Van eerste keer zangles tot semi professional. Het allerbelangrijkste vind ik een gezond en optimaal stemgebruik. Dit bereik je het beste als je plezier hebt in wat je doet!

Wat kun je verwachten?

Als je begint met zanglessen ontdekken we eerst wat je stemtype is en gaan op zoek naar jouw eigen geluid. We werken aan ademtechniek, ontspannen houding, Alexander Techniek, plaatsing van je stem, zuiver zingen, noten lezen, solfège, ritmegevoel, mooi repertoire, interpretatie van de muziek en de tekst.

Singer Songwriter

Ben je een singer songwriter en zit je vocaal vast? Kom op les en we zoeken samen uit hoe we jouw liedjes vocaal naar een hoger plan kunnen krijgen. Altijd in samenspraak zodat we jouw ideeen en unieke klank behouden en zelfs vergroten!

Heb je een optreden?

In de les werken we aan techniek en interpretatie. Dit zorgt ervoor dat je beslagen ten ijs komt. Ook krijg je tips hoe je tijdens het optreden de zenuwen kunt laten zijn en je kunt focussen op de muziek. Meer weten? Maak een afspraak voor een proefles!

Solo of in een koor?

Zoek je iemand die jou kan ondersteunen met lastige solo's of koorpartijen? Laten we samen de uitdaging aangaan en zorgen dat je moeilijke solo’s of koorpartijen mooi en ontspannen kunt zingen. Maak een afspraak om kennis te maken!

Breed georiënteerd

Ik werk vanuit verschillende invalshoeken, denk hierbij aan; Lichtenberger, EVTS, CVT, Barok, het Klassieke Lied, Zen en Zang en Connected Singing.

Leeromgeving

In mijn lespraktijk vind ik het belangrijk dat jij je prettig voelt. Hoe meer ontspannen/open je bent, des te beter kun je de nieuwe informatie die ik je aanbied verwerken.

Jouw geluid

Iedere stem is uniek, we klinken allemaal anders. Jouw stem kunnen we volop laten klinken door aan ontspanning in de kaak en tong te werken, een actieve houding en je muzikaliteit aan te spreken!

Online Zangles

Online zanglessen, via Skype of Zoom bijvoorbeeld, bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! Het werkt prima! Als je twijfelt, probeer gewoon het Starterspakket van 3 lessen!

Beroeps worden?

Wil jij graag auditie voor een vakopleiding gaan doen? Kom langs, dan maken we een plan van aanpak. De ervaring leert dat als je op tijd begint en hard werkt, je veel kunt bereiken! Boek een proefles!

Over Carolien

Na een vooropleiding klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium, heb ik mijn bachelor Muziektheater aan het Conservatorium in Alkmaar gehaald. Vervolgens heb ik les gehad van Lenie van den Heuvel en vele masterclasses gevolgd bij o.a. Maarten Koningsberger, Francis van Broekhuizen, Nelly Miricioiu.
Vanaf mijn studententijd geef ik al privé zangles en coaching tijdens projecten.
Ook heb ik lesgegeven bij het Jeugdtheaterhuis in Gouda (6 tot 17 jaar) en bij het LAK in Leiden (17+).
Naast zangles geven in mijn praktijk zing ik op veel gelegenheden en maak ik zelf klassieke muziek theatervoorstellingen voor kinderen van 2 tot 8 jaar.

Nascholing

Door mijn lidmaatschap van de NVZ (Nederlandse Vereniging Zangpedagogen) ben jij ervan verzekerd dat ik minimaal 2 keer per jaar een workshop/masterclass volg. Zo blijf ik scherp en kan ik mijn leerlingen verrijken met nieuwe inzichten.

If I cannot fly, let me sing... Stephen Sondheim

Leerzame zanglessen!

Dankjewel voor de leerzame lessen. Altijd fijn om weer even de aandacht te scherpen.
Marjan

Je legt goed uit!

Ik heb in deze periode veel van je lessen opgestoken. Je legt goed uit hoe je je stem optimaal kunt gebruiken en waarvoor de oefeningen zijn die je opgeeft. Verder draag je verschillende materialen aan die kunnen helpen bij het zingen. Ook laat je zien dat je met plezier les geeft en dat is voor mij heel prettig om te ervaren bij deze zanglessen.
Dukky

Beter begrip van mijn stem!

Ik volg nu al meer dan een jaar zangles bij Carolien. Haar lessen zijn geweldig, ze weet iedere keer weer precies wat ik nodig heb om verder te kunnen. Met elk lied dat ze aanraadt leer ik weer iets nieuws. Tijdens de zangles van Carolien ervaar ik een balans tussen denken en voelen - normaal zit ik vooral veel in mijn hoofd. Door de lessen van Carolien heb ik een beter begrip van mijn stem en stemgebruik gekregen. Haar enthousiasme en liefde voor zingen en muziek straalt ze elke les uit. Ik kan iedereen die van zingen houdt aanbevelen om op les te gaan bij Carolien.
Ellen W.

Positief en vrolijk!

Er is een fijne sfeer; laagdrempelig (ik voelde mij direct welkom), energiek, positief, vrolijk. Ik loop altijd helemaal herboren de deur uit. Naast dat ik leer over zang, brengt het mij ook een stukje persoonlijke groei op het gebied van zelfvertrouwen, durf.
Kim

Wat een feest!

Vergeleken met mijn vorige zangleraressen geef je meer sturing en meer houvast en ik vind dat heel prettig. Jij kunt op zoveel verschillende manieren duidelijk maken waarom het werkt zoals het werkt: met beelden, met woorden, met aanwijzingen, met plaatjes... heerlijk. Daardoor snap ik waarop ik moet letten als ik een oefening doe. En dat geeft mij het gevoel dat ik een beetje grip begin te krijgen krijg op het zingen. Dat maakt dat ik ineens veel meer durf. Dus ik ervaar vooruitgang, wat een feest!
Ineke

Kinderliedjes met Sparkle!

Lieve Carolien
Wat ik zo leuk vind aan jouw zangles, is dat je mij met mijn eigen kinderrepetoire helpt. En dat ik van jou leer hoe ik dat weer met een “sparkle” over kan brengen!
Jacqueline

Inspirerende zanglessen!

Dankjewel voor je inzet om ons inspiratie te geven!
Sandra

Ik zing nu anders!

Het is heerlijk dat ik nu anders zing en dat ik met de mantra's beter uit de voeten kan.
Marian

Vivaldi Music Lessons

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Wij geven naast de reguliere muzieklessen ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza