Leonie van Veen - One-on-one singing lessons in The Hague to beginners and advanced. All kinds of music. Free trial lesson.

Leonie van Veen Zanglessen in Den Haag

Zangles voor iedereen met een passie voor zingen!

Welkom op mijn pagina! Mijn naam is Leonie van Veen en ik ben professioneel zangeres (sopraan), gediplomeerd zangdocent en ademcoach in Den Haag. Met veel enthousiasme deel ik mijn liefde voor zang en muziek met anderen.

Plezier in zingen

In mijn zanglessen draait alles om plezier in zingen, de samenwerking tussen klank, ademhaling en lichaam en ontspanning. De lessen zijn flexibel en afgestemd op de behoeften van de leerling. Samen zoeken we repertoire uit dat bij jou past. Neem contact op met mij voor meer informatie of boek een proefles.

Zangles in Den Haag voor volwassenen en jongeren

Al geruime tijd geef ik met veel plezier privé zanglessen aan zowel beginners als gevorderden. Mijn zangstudio bevindt zich in het Bezuidenhout, Den Haag, en is eenvoudig bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto. De lessen zijn geschikt voor volwassenen en jongeren/ kinderen vanaf 11 jaar.

Online zangles

Woon je niet in Den Haag? Heb je een heel drukke dag gehad en geen zin meer om het huis uit te gaan, maar wel zin in zangles? Denk dan eens aan online zangles. Online zangles is een prima alternatief voor live zanglessen. Bij mij in de lespraktijk wordt online zangles flexibel ingezet. Je kunt volledig online lessen volgen, maar je kan ook af en toe gebruik maken van de flexibiliteit van online zanglessen naast live zanglessen. Ik maak gebruik van FaceTime, Zoom en Teams.

Waar werk je aan in de zangles?

Tijdens de les besteed ik uitgebreide aandacht aan houding, presentatie, ademtechniek, uitspraak van verschillende talen, dictie, intonatie en zuiverheid, expressie en interpretatie van de tekst. Samen werken we aan deze diverse aspecten, zodat je een beter bewustzijn van je lichaam ontwikkelt en flexibel leert zingen en spreken met een vrij en gezond stemgeluid.

Klassiek, opera, lied, musical of pop repertoire

De lessen worden volledig aangepast aan jou als leerling, dus als je specifieke vragen of wensen hebt, is dat altijd bespreekbaar. Samen kiezen we het repertoire, varierend van klassiek, opera, lied, musical tot pop. Als je hulp nodig hebt bij het instuderen van een koorpartij of een nummer van je band, kan dat natuurlijk ook.

Samen muziek maken

Ik heb ruime ervaring met het geven van zangles en het coachen van zangduo's. Als je wilt, kun je een pianist meenemen naar de les. Als je zelf piano of gitaar speelt en dat wilt combineren met zingen, kan ik je daar ook in coachen. Aarzel niet om contact met me op te nemen!

Ademcoach voor COPD, Astma en Long Covid patienten

Naast zangdocent ben ik ook getraind om mensen met chronische longziekten te helpen. Aan de hand van zingen, ontspannings- en bewustzijnsoefeningen werken we samen aan het verbeteren van de ademcontrole, het verminderen van de kortademigheid en de daaruit voortkomende angst. Wil je hier meer over weten? Neem contact met me op.

Ervaringen van leerlingen

"De lessen zijn niet alleen leuk en ontspannen, maar hebben ook een directe positieve invloed op mijn welzijn!" - Nino

"Ze stemt de lessen echt op mij af: welke oefeningen zijn goed voor mijn lijf en welke stukken zijn geschikt voor mijn stem. Ik merk echt vooruitgang." - Fleur

"Ze heeft me niet alleen geholpen met zingen, maar ook met angst en stress door me te helpen met mijn ademhaling." - Mrinal

Over Leonie van Veen

Ik heb gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en aan de Dutch National Opera Academy in Amsterdam. Naast het lesgeven en het werk als ademcoach, heb ik een actieve concertpraktijk en ben ik regelmatig te zien in verschillende operaproducties. Ook treed ik op als concertzangeres met verschillende koren, zowel nationaal als internationaal.

When music fails to agree to the ear, to soothe the ear and the heart and the senses, then it has missed the point. Maria Callas

Gevestigd in

  • Den Haag

Leslocatie

  • Den Haag
  • Bezuidenhout Den Haag
  • Bij de docent
  • Online

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands

Zangles op maat!

Acht jaar lang heb ik zangles gehad bij Leonie, met heel veel plezier. Leonie blijft op zoek naar vernieuwing en kwam regelmatig met nieuwe trucs of hulpmiddelen die ze ergens had opgepikt, en die helpen om technisch goed te zingen. Soms zat daar net die ene truc bij die ik op dat moment nodig had. Minstens zo belangrijk: de lessen zijn altijd gezellig.
Christiaan P.

Ik merk echt vooruitgang!

Ik volg al jaren met veel plezier zanglessen bij Leonie. Ze stemt de les echt op mij af: welke oefeningen zijn goed voor mijn lijf en welke stukken zijn geschikt voor mijn stem. Ik merk echt vooruitgang. En ik kom altijd blij bij haar vandaan. Als je wilt zingen, op welk niveau dan ook, kan ik je Leonie van Veen van harte aanbevelen als docent!
Fleur vd V.

Geweldige Zanglerares!

Ik ben nu al meer dan 2 jaar student bij Leonie van Veen, en ik kan haar zanglessen niet genoeg aanbevelen. Haar lessen begon ik 'live', schakelde ik over naar digitaal tijdens de Covid-pandemie, en zelfs na een verhuizing koos ik ervoor om digitaal door te gaan. Leonie heeft de gave om zowel beginners als meer gevorderde zangers te inspireren. Haar lessen zijn niet alleen leuk en ontspannend, maar hebben ook een directe positieve invloed op mijn welzijn. Zingen bij Leonie is mijn ontsnapping aan de dagelijkse stress. De persoonlijke aandacht die ze aan haar studenten besteedt, zorgt elke keer weer voor vooruitgang. Bovendien bouw je echt een band met haar op, vliegt elke les voorbij vanwege de gezelligheid en deelt ze waardevolle inzichten over stemtechniek, ademhaling en muziek in het algemeen. Als je op zoek bent naar een geweldige zanglerares die je zowel met je stem als met jezelf in contact brengt, dan is Leonie de beste keuze. Bedankt, Leonie, voor de geweldige lessen en de blijvende impact die ze op me hebben!
Nino H.

Elke zangles plezier!

Leonie leert mij een hele nieuwe wereld kennen. Aandacht, plezier en humor, elke les weer.
Rani W.
 

Meer vertrouwen en plezier in zingen!

De (individuele) zanglessen van Leonie zijn professioneel en gezellig. Ze besteedt veel aandacht aan ademhaling & techniek en ze luistert goed naar jouw wensen. Absolute beginners die bang zijn dat ze vals zingen (zoals ik), zingen dankzij Leonie al snel met meer vertrouwen en plezier. Je kunt elke week een les volgen, maar ook om de week.
Eva B.

Professional and fun voice lessons!

I have been taking voice lessons with Leonie for more than 4 years now. Next to being incredibly professional, resourceful and knowledgeable about her field, she is also a wonderful person to be around! The lessons are not only allowing me to make progress with my singing, they are also just really fun - we sing/ laugh out way through an appointment!
Ilina G.

Een nog mooier geluid!

Leonie van Veen is wat mij betreft al jarenlang een zanglerares, die mij over vele aspecten van het zingen (muzikaliteit, uitspraak, stemgebruik, ademhaling, in goede conditie houden van stembanden, hoe te handelen bij verkoudheden, hoest etc., houding bij het zingen) heel goede en adequate aanwijzingen/ adviezen geeft. Leonie komt regelmatig met nieuwe trucjes om het geluid nog mooier te maken. Ze is daarbij geduldig en grappig en ik ga altijd blij en gevoed weer naar huis!
Rita S.

Highly recommended Singing Teacher

I've been taking lessons with her for months now and she is incredible! Not only is she super professional, but she's kind, caring, fun and extremely accommodating.She tailors the lessons to your goals and uses really professional techniques to teach you while keeping the classes really fun. She's helped me not just with my singing but also with anxiety and stress by helping me work on my breathing. My singing classes have become an essential part of routine now and I will continue for a long time. Highly recommended!
Mrinal V.

Zangles bij Leonie is een feestje!

Zangles bij Leonie is elke keer weer een feestje! Ik volg de lessen online en dat is superhandig, omdat ik niet in de buurt woon en geen reistijd kwijt ben. Ik ben psycholoog en heb een drukke praktijk, waardoor het zingen een welkome afwisseling is en een momentje van ontspanning en met mijn lijf bezig zijn. Ik ben een beginneling, kan geen noten lezen, maar ik wil wel graag Italiaanse opera leren zingen. Voor Leonie is dat geen probleem, ze geeft me zelfvertrouwen en heeft humor. Ze heeft zelf een heel mooie stem, als ik haar laat voorzingen word ik al blij.
Rita v B.

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza