Private Classical Singing Lessons The Hague - Ronald Dijkstra,

Ronald Dijkstra Zanglessen in Den Haag

Privé zangles Den Haag - Klassiek

Zing je graag klassiek, solo of in een koor? Zangdocent Ronald Dijkstra in Den Haag: Gezond stemgebruik en plezier om te zingen staan centraal. Het is belangrijk dat je op een manier zingt waardoor je het optimale uit je stem kunt halen zonder te forceren.

Wees zuinig op je stem!

Je stem is een kostbaar instrument en daar kun je niet goed genoeg voor zorgen. Iedere stem is anders en met de juiste begeleiding haal je uit je stem wat bij je past! Dat je stem in top-conditie komt én blijft is belangrijk. Zorgvuldig gekozen oefeningen helpen je stem gezond te houden en...om prachtig te zingen!

Welk repertoire?

Onder andere Bach, Händel, Mozart, Dvorak, Mendelssohn, Schubert, Britten, Jazz- en popsongs! Heerlijk als je stem vol, ruim en helder gaat klinken en het zingen je veel gemakkelijker afgaat! Volwassenen zijn welkom voor een proefles!

Corona Proof

De zanglessen worden Corona proof, volgens de laatste inzichten, gegeven!

Online Zangles

Soms is het handig om online zanglessen te boeken. Online zanglessen bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! We gebruiken FaceTime, Skype of Zoom bijvoorbeeld.

Gevorderde zangers en professionals 

Om de stem zo vrij mogelijk te laten klinken besteed ik veel aandacht aan de techniek van het zingen. Je werkt aan een goede ademvoering, ontspannen houding, resonans, plaatsing van je stem, klankvoorstelling, dictie en uitspraak van verschillende talen en interpretatie.

Ontdek je eigen stem - vrij zingen!

Je ontdekt de mogelijkheden van je eigen stem, leert jezelf beter kennen,  en zo voel jij je vrijer tijdens het zingen. Voor gevorderde zangers en professionals heb ik een methode ontwikkeld waardoor je vrij kunt komen van de techniek. Benieuwd? Boek een proefles!

Pianobegeleiding in de les!

Ik kan leerlingen zelf goed op de piano  begeleiden, waardoor er al snel mooi muziek gemaakt kan worden. Als zangdocent heeft de bariton Ronald Dijkstra veel ervaring opgebouwd aan de Muziekschool Zuid-Oost in Amsterdam, Het Koorenhuis in Den Haag en in zijn privepraktijk.

Solist en koordirigent

Ronald is een veelgevraagd opera- en oratoriumsolist en als koordirigent is hij al jaren verbonden aan De Goede Herderparochie te Amsterdam en leidt hij het kamerkoor Podevijn.

This will be our reply to violence: to make music more intensely, more beautifully, more devotedly than ever before...Leonard Bernstein

Gevestigd in

  • Den Haag

Leslocatie

  • Bloemenbuurt Den Haag
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Italiaans
  • Duits

Liefde voor het zingen!

Ronald weet je stem optimaal te ontwikkelen door zijn oefeningen, pedagogische aanpak en geweldige begeleiding op de piano. Maar bovenal weet hij de liefde voor het zingen over te brengen. Elke les geeft mij enorm veel positieve energie, precies wat de kracht van muziek tot stand kan brengen, mits goed uitgevoerd en dat doet hij als geen ander.
K. Wagner

Haarfijne feeling!

Het is erg fijn dat zangdocent Ronald Dijkstra ook zo goed kan piano spelen, Welke muziek ik ook meeneem naar de les, hij begeleidt meteen prima en heeft een haarfijne feeling voor de interpretatie, ook als het stuk nieuw voor hem is.
Marjon van E.

Zangles met piano begeleiding!

Ik volg sinds 2017 zanglessen bij Ronald. Ik doe dat met veel plezier en - daar gaat het uiteindelijk toch om - met resultaat. We hebben hard gewerkt aan mijn techniek, waarbij Ronald er steeds in slaagt om de vinger op de zere plek te leggen. Hij kan op grond van zijn uitgebreide ervaring goed benoemen wat ik anders moet doen, ook al is dat vaak niet gemakkelijk. Daarnaast zing ik stukken, om de theorie in de praktijk te brengen, waarbij ik ook zelf repertoire kan inbrengen. Ronald begeleidt alles moeiteloos op de piano. Ik vind de lessen ook erg plezierig, er is ruimte voor andere zaken dan muziek en zeker voor humor."

Joost Haenen

Niet de eerste, wél de beste!

Sinds een jaar of drie volg ik zanglessen bij Ronald Dijkstra. Hij is niet mijn eerste zangdocent, maar wel de beste! Hij is zeer deskundig, maar ook inspirerend en een hartelijke persoonlijkheid. Zijn lessen zijn niet alleen heel goed, maar ook gewoon heel leuk!
M.

My voice has developed !

I am a professional piano teacher and choir conductor and I have been attending singing lessons with Ronald for a couple of years. Since I followed his method my voice has developed immensely, singing became much easier and simply more enjoyable. Ronald is a knowledgeable, patient teacher and his lessons are pleasant and inspiring simply more enjoyable. Being a pianist myself I especially appreciate his excellent level of piano playing. Studying pieces with such a professional accompanist gives wonderful support and helps in bringing musical interpretation to life. I definitely recommend lessons with Ronald to everyone who wants to discover or improve proper vocal technique and the joy of singing.
Agnieszka C

Bij deze docent moet ik zijn!

Bij een bezoek aan de Muziekacademie Den Haag met een collega pianist hoorde ik Ronald in de verte les geven. Onmiddellijk wist ik: bij deze docent moet ik zijn. Als koordirigent had ik behoefte aan verdere technieken voor stemvorming. Wat mij - toen al - bij Ronald , opviel was dat hij mensen echt liet zingen en hen ook degelijk begeleidde. Al deze vroege bevindingen en meer heeft Ronald waar gemaakt gedurende de jaren dat ik zangles van hem heb. De lessen zijn stevig. Ik merk echter direct het effect van de oefeningen.Tijdens het repertoire-zingen hoor ik zo de kwaliteit van mijn eigen zang toenemen. Ronalds begeleiding op de piano is fenomenaal, zelfs wanneer ik repertoire meebreng dat hem onbekend is. Van harte aanbevolen.
Theo v. D

Zingen is geweldig!

Zingen is geweldig, helemaal met de zanglessen van Ronald. Hij gebruikt daarbij speciale methodes voor het trainen van ademhaling en stembanden. Deze maken je stem vol, open en vrij. Ronald inspireert, door zijn eigen professionele zangervaringen, door zijn begeleidende pianospel en door je uit te dagen steeds verder te gaan. Naast de stem ontwikkelt hij ook je muzikaliteit door de muziek goed uit te leggen en voor te doen.
T.van Wijk

Stoute schoenen!

Trek de stoute schoenen maar aan! Dat heb ik een aantal jaren geleden ook gedaan. Sinds ik bij Ronald zangles heb ben ik veel beter gaan zingen. Ronald weet op perfecte wijze aan te geven hoe je met je stem moet omgaan en hoe je de juiste zangtechnieken jezelf eigen kunt maken. Daarnaast is hij een begaafd pianist waardoor je muziek makkelijker instudeert en tijdens de lessen direct muziek kunt maken. Ik ga met veel plezier naar de zanglessen en kan eenieder die overweegt zangles te nemen hem van harte aanbevelen.
Ton v B

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza