Zing Klassiek, musical tot pop Privé zanglessen in Leeuwarden Zuiderburen voor volwassenen en jongeren.- Zangcoach Carolien van Tol

Carolien van Tol Zanglessen in Leeuwarden

Privé zanglessen in Leeuwarden - alle leeftijden

Hallo! Ik ben zangdocent /zangcoachCarolien van Tol. Ik geef met veel plezier privé zanglessen in mijn zangstudio in Leeuwarden Zuiderburen.

Zingen in Friesland voor beginners en gevorderden

Misschien heb je nog nooit zangles gehad en lijkt het je leuk om je stem te ontdekken? Of zing je regelmatig solo, in een koor of in een band, en wil je zuiverder en vrijer kunnen zingen? 

Zingen is heerlijk!

Van zingen word je blij! Plezier in muziek staat voorop in mijn lessen. Iedereen is welkom! Van eerste keer zangles tot semi professional. Ik ben een gediplomeerd zangdocent met veel ervaring als stemcoach om jou te helpen om alles uit je stem te halen! Laten we even kennismaken en een proefles afspreken!

Klassiek zangles tot pop!

Of je van klassieke muziek, opera, muziektheater, musical, pop/ lichte muziek of singer songwriter houdt; de muziek die jouw voorkeur heeft staat centraal in je les, zodat je steeds gemotiveerd blijft. Plezier in zingen is ons doel!

Ontdek je eigen stem!

Iedere stem is uniek, we klinken allemaal anders. Jouw stem kunnen we volop laten klinken door als je begint met zanglessen te ontdekken wat je stemtype is. We gaan op zoek naar jouw eigen geluid. Een actieve lichaamshouding tijdens het zingen is een prima basis om je muzikaliteit aan te spreken!

Wat kun je verwachten?

We werken aan ademtechniek, ontspannen houding, hoog en laag zingen, Alexander Techniek, plaatsing van je stem, articulatie, zuiver zingen, noten lezen, solfege, ritmegevoel, mooi repertoire, interpretatie van de muziek en de tekst.

Zanglessen speciaal voor kinderen

De meeste kinderen houden van muziek en vinden zingen fijn om te doen. Vanaf 8 jaar zijn kinderen welkom om zangles te komen volgen. We werken op speelse wijze aan een goede houding, rustige adem, ritme en melodie. Samen kiezen we geschikte liedjes uit waar je kind veel van leert en plezier aan beleeft!

Singer Songwriter

Ben je een singer songwriter en zit je vocaal een beetje vast? Kom op les en we zoeken samen uit hoe we jouw liedjes vocaal naar een hoger plan kunnen krijgen. We zorgen ervoor dat jouw unieke geluid nog persoonlijker wordt en je teksten perfect over het voetlicht komen.

Optreden, stemtest of auditie?

Plankenkoorts? Ik geef je tips hoe je tijdens een auditie, presentatie of optreden de zenuwen kunt laten zijn en je kunt focussen op de muziek. Meer weten? Maak een afspraak voor een proefles!

Zingen in een groepje?

In een groepje luisteren we meer naar elkaar dan naar onszelf, dit heeft als voordeel dat je sneller vrij zingt. Een prima basis om vanuit te beginnen met privelessen. We overleggen wat voor jou het meest geschikt is.

Solo of in een koor?

Zoek je iemand die jou kan ondersteunen met lastige solo's of koorpartijen? Laten we samen de uitdaging aangaan en zorgen dat je moeilijke solo's of koorpartijen mooi en ontspannen kunt zingen. Maak een afspraak om kennis te maken!

Breed georienteerd

ik geef de zanglessen vanuit verschillende invalshoeken. Denk hierbij aan zingen met een vrije stem, zonder moeite, via de bekende Lichtenberger methode. Ik gebruik ook elementen uit EVTS, CVT, Barok, het Klassieke Lied, Zen en Zang en Connected Singing.

MLT (Music Learning Theory)

MLT (Music Learning Theory) de zienswijze van Edwin E Gordon (1927 - 2015). Gordon heeft jaren onderzocht hoe het menselijk brein muziek leert. Zijn conclusie? Je kan het leren van muziek parallel zien aan het leren van een taal. In eerste instantie heel veel luisteren, brabbelen (patronen zoeken in het geheel), zingen en vervolgens pas lezen en schrijven. In de zanglessen voeg ik kleine stukjes MLT toe om zo de muzikaliteit van de leerling te voeden en te vergroten. Dit vertaalt zich naar 5 minuten oefeningen ritme of melodie per les, die het muzikale brein stimuleren. Het improviseren met de stem is hier ook een groot onderdeel van, je zult verstelt staan van wat je allemaal kan!

Zorg voor je stem!

Er lopen flink wat mensen rond die bij een logopedist of K.N.O. arts het advies krijgen om zangles te gaan nemen. Daar kom ik in het plaatje. De oefeningen in mijn zanglessen zijn een verlengde van wat je bij de logopedie behandelt. Ik geef je professionele begeleiding om je stem in topconditie te brengen en te houden!

Bubbelen - Lax Vox

Lax Vox is een effectieve en moderne manier om je stem in topconditie te krijgen en te zorgen dat dat zo blijf! Waarschijnlijk heb je het al eens gezien op tv of erover gehoord van iemand. Maar hoe gaat het precies in zijn werk? Wat zijn do's en don'ts van het bubbelen? Ik ga het je allemaal uitleggen en je kunt bij mij een glazen of siliconen bubbelbuis aanschaffen.

Online Zangles

Online zanglessen, via Skype of Zoom bijvoorbeeld, bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! Het werkt prima!

Corona gehad?

Heb jij corona gehad en ondervind je nog steeds klachten? Last van kortademigheid? Wereldwijd worden zanglessen ingezet om ex-corona patienten te helpen! Dus kom langs en ondervindt hoe het zingen jou kan helpen in je revalidatie.

Beroeps worden?

Wil jij graag auditie voor een vakopleiding gaan doen? Kom langs, dan maken we een plan van aanpak. De ervaring leert dat als je op tijd begint en hard werkt, je veel kunt bereiken!

Over Carolien

Na een vooropleiding klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium, heb ik mijn bachelor Muziektheater aan het Conservatorium in Alkmaar gehaald. Vervolgens heb ik les gehad van Lenie van den Heuvel en vele masterclasses gevolgd bij o.a. Maarten Koningsberger, Francis van Broekhuizen, Nelly Miricioiu. Vanaf mijn studententijd geef ik al prive zangles en coaching tijdens projecten. Ook heb ik lesgegeven bij het Jeugdtheaterhuis in Gouda (6 tot 17 jaar) en bij het LAK in Leiden (17+). Naast zangles geven in mijn praktijk zing ik op veel gelegenheden en maak ik zelf klassieke muziek theatervoorstellingen voor kinderen van 2 tot 8 jaar.

Nascholing

Door mijn lidmaatschap van de NVZ (Nederlandse Vereniging Zangpedagogen) ben jij ervan verzekerd dat ik minimaal 2 keer per jaar een workshop/masterclass volg. Zo blijf ik scherp en kan ik mijn leerlingen verrijken met nieuwe inzichten

If I cannot fly, let me sing... Stephen Sondheim

Gevestigd in

  • Leeuwarden

Leslocatie

  • Leeuwarden
  • Zuiderburen
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands

Ik leer veel!

Ik ben nogal druk in mijn hoofd, struikel soms over mijn woorden, maak mijn zinnen niet goed af of heb niet genoeg lucht aan het einde van een zin. Ik zing graag, maar mijn stem schiet alle kanten op, kortom, ik zing vals en hou dan ook maar vaak mijn mond dicht. Nu zou ik wel heel graag in een koor zingen, maar ja, hoe dan? Na jarenlang getwijfeld te hebben heb ik uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en Carolien gevraagd of ze iets voor me zou kunnen betekenen. En dat bleek te kunnen! Door allerlei oefeningen leer ik veel. Mijn houding en mijn ademhaling verbetert en ik durf te zingen. Carolien geeft ook les in bubbelen, wat veel mensen met ademhalingsmoeilijkheden zou kunnen helpen. Carolien is erg vriendelijk, gastvrij en heeft heel veel geduld. En ik zing nu dan toch eindelijk in een koor en wordt daar erg blij van!
Alida

Leerzame zanglessen!

Dankjewel voor de leerzame lessen. Altijd fijn om weer even de aandacht te scherpen.
Marjan

Meteen op mijn gemak!

Zangles met Carolien is zoveel meer dan alleen leren zingen! Carolien zet al haar kennis, ervaring, maar ook haar sprankelende persoonlijkheid in tijdens de lessen. Vanaf het begin voelde ik me bij Carolien op mijn gemak en heeft ze me stap voor stap begeleid in het leren zingen, met alles wat daarbij komt kijken. Carolien weet precies wat er nodig is om je eigen stemgeluid te ontdekken en steeds verder te ontwikkelen. Haar persoonlijke aanpak, tomeloze en aanstekelijke enthousiasme en aanmoediging along the way maken de zanglessen iedere keer weer een feest. Een echte professional met hart voor haar leerlingen! Dank je wel!
Christel

Je legt goed uit!

Ik heb in deze periode veel van je lessen opgestoken. Je legt goed uit hoe je je stem optimaal kunt gebruiken en waarvoor de oefeningen zijn die je opgeeft. Verder draag je verschillende materialen aan die kunnen helpen bij het zingen. Ook laat je zien dat je met plezier les geeft en dat is voor mij heel prettig om te ervaren bij deze zanglessen.
Dukky

Super blij met Carolien!

De leer/oefenstof past bij mijn situatie/vraagstelling . Duidelijke en heldere uitleg . Stap voor stap en duidelijke grenzen. Daar ligt een groot verschil in eerder gevolgde lessen...Pedagogisch: je geeft een gevoel van: ik kan het/ ik kan meer...Dat geeft zelfvertrouwen...Ik durf (weer) vol te gaan op mijn koren...en daar ben ik super blij mee..De lessen zijn gezellig en de tijd vliegt voorbij...Kortom: een goede keuze om van jou zangles te krijgen!
Lidy

Ik zing nu anders!

Het is heerlijk dat ik nu anders zing en dat ik met de mantra's beter uit de voeten kan.
Marian

Beter begrip van mijn stem!

Ik volg nu al meer dan een jaar zangles bij Carolien. Haar lessen zijn geweldig, ze weet iedere keer weer precies wat ik nodig heb om verder te kunnen. Met elk lied dat ze aanraadt leer ik weer iets nieuws. Tijdens de zangles van Carolien ervaar ik een balans tussen denken en voelen - normaal zit ik vooral veel in mijn hoofd. Door de lessen van Carolien heb ik een beter begrip van mijn stem en stemgebruik gekregen. Haar enthousiasme en liefde voor zingen en muziek straalt ze elke les uit. Ik kan iedereen die van zingen houdt aanbevelen om op les te gaan bij Carolien.
Ellen W.

Positief en vrolijk!

Er is een fijne sfeer; laagdrempelig (ik voelde mij direct welkom), energiek, positief, vrolijk. Ik loop altijd helemaal herboren de deur uit. Naast dat ik leer over zang, brengt het mij ook een stukje persoonlijke groei op het gebied van zelfvertrouwen, durf.
Kim

Wat een feest!

Vergeleken met mijn vorige zangleraressen geef je meer sturing en meer houvast en ik vind dat heel prettig. Jij kunt op zoveel verschillende manieren duidelijk maken waarom het werkt zoals het werkt: met beelden, met woorden, met aanwijzingen, met plaatjes... heerlijk. Daardoor snap ik waarop ik moet letten als ik een oefening doe. En dat geeft mij het gevoel dat ik een beetje grip begin te krijgen krijg op het zingen. Dat maakt dat ik ineens veel meer durf. Dus ik ervaar vooruitgang, wat een feest!
Ineke

Kinderliedjes met Sparkle!

Lieve Carolien
Wat ik zo leuk vind aan jouw zangles, is dat je mij met mijn eigen kinderrepetoire helpt. En dat ik van jou leer hoe ik dat weer met een “sparkle” over kan brengen!
Jacqueline

Inspirerende zanglessen!

Dankjewel voor je inzet om ons inspiratie te geven!
Sandra

Iedere dag muziek!

Wij bieden muzieklessen voor jongeren, kinderen en volvassenen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in jouw buurt. Beginner of meer ervaren met muziek?  Volg je droom, ontdek en verleg je grenzen!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."
Jack DeJohnette - Drummer