Usha Berfelo
Zangles

Zingen is heerlijk!

Zing je in een koor of solo, ben je songwriter of ga je voor het eerst zangles gaat nemen omdat je zingen gewoon heerlijk vindt? Je hebt een goede techniek nodig om je zingen naar een hoger niveau te brengen en het optimale uit je stem te halen.

Gezond stemgebruik

Heb je veel spanning op je keel, in je gezicht en kaken als je zingt? Je doet enorm je best om die hoge tonen te halen en je merkt dat het dan juist niet gaat? Last van heesheid na een avondje zingen of te weinig klank op lage noten?

Ontdek je eigen stem

Het is belangrijk om de mogelijkheden van je stem te ontdekken en we analyseren daarom eerst wat voor stemtype je hebt. Iedere stem is uniek en daarom worden mijn lessen helemaal op jou afgestemd.

Wat kun je verwachten

 • goede ademtechniek
 • ontspannen houding
 • speciale stemoefeningen
 • zorgen voor je stem
 • uitspraak
 • zuiver zingen
 • gehoortraining
 • dynamiek
 • notenlezen
 • maat- ritmegevoel
 • jouw favoriete muziek
 • solfège/muziektheorie
 • klassiek tot pop
 • koorzang
 • songwriter
 • plezier in muziek!

Je stem in topconditie

Ik geef je tips om je stem met speciale oefeningen in goede conditie te brengen en om goed voor je stem te blijven zorgen. Wat je wel en niet moet doen als je zingt kun je leren, daar ga je  gevoel voor ontwikkelen en je merkt het verschil!

Zuiver zingen? Geen toeval!

Ben je bang om vals te zingen en ben je onzeker van je stem? Zuiver zingen kun je leren! Ik ga je helpen om bewust en zuiver te intoneren.

Solfège en muziektheorie

Je voelt je zekerder wanneer je kunt notenlezen, je gehoor goed hebt getraind en iets begrijpt van muziektheorie en harmonieleer. Leuk om te doen: solfege en muziektheorie op een praktische manier vanuit het zingen en vanuit de stem. (Methode Kodaly)

Alle muziekstijlen

Jouw muziekkeuze staat centraal en eigen inbreng is altijd welkom. klassiek, musical, popliedjes, koorpartijen, songwriter, ik ben in alle stijlen thuis.

Koorpartijen – Solo’s

Als koordirigent weet ik precies waar de moeilijkheden kunnen zitten en ik help je graag met het instuderen van solo’s en lastige passages in je koorpartijen. Ik begeleid je op de piano, of we werken met een geluidsopname.

Singer Songwriter

Altijd al zelf liedjes of teksten willen schrijven en je gevoel in je eigen muziek uitdrukken? Of arrangementen voor zangers? Leuk om je  hierin te begeleiden en je tips te geven hoe je dit kunt doen.

Over Usha

Ik ben als kind begonnen met piano. Daarna klassiek zang. Op het conservatorium besloot ik toch om Jazz-Zang te gaan studeren. Maar wel met bijvak klassiek zang. Ook volgde ik modules zang-pedagogiek en methodiek. Ik studeerde af met een bachelor en een master in Vocal Studies. Ik ben in het bezit van een eerstegraads lesbevoegdheid en heb veel ervaring in het geven van muzieklessen aan kinderen individueel en in groepsverband.
Als koordirigente en zangdocente ben ik verbonden aan drie koren. Hiermee kom ik regelmatig op de televisie en radio. Daarnaast behaalde ik een tweede master in Muziekeducatie volgens het Kodály-concept; een filosofie die zich richt op muzikale geletterdheid met zang als uitgangspunt. Ik behaalde een Master of Arts (doctorandus) graad in Muziekwetenschap, waarbij een combinatie van cognitieve, historische, culturele musicologie en muziekfilosofie de basis vormt.

Muziek is een hogere openbaring dan alle wijsheden en filosofie! - Ludwig van Beethoven

Contact Usha Berfelo

De proefles kost € 25,- Wil je een GRATIS PROEFLES? Ga na de proefles verder met een Strippenkaart of Starterspakket. Je ontvangt € 25,- retour tijdens je 1e les.

Vivaldi Music Lessons

Vivaldi Music Lessons is een platform voor enthousiaste professionele muziekdocenten. Wij geven muziekles en zangles in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam, in onze eigen lespraktijk. Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding en inspiratie! Regelmatig organiseren wij gezellige muziekavonden waar je kunt optreden! Speel en zing de muziek die je raakt! Muziek verrijkt je leven! Kies je instrument en docent en meld je aan voor een proefles!