Zingen is heerlijk! Klassiek tot pop! Zangles in Rijswijk, Den Haag, Wateringen. Drs. Usha-Martine Berfelo

Usha - Martine Berfelo Zanglessen in Rijswijk

Zingen is heerlijk!

Zing je in een koor of solo, ben je songwriter of ga je voor het eerst zangles gaat nemen omdat je zingen gewoon heerlijk vindt? Je hebt een goede techniek nodig om je zingen naar een hoger niveau te brengen en het optimale uit je stem te halen.

Zangles in Rijswijk

Ik ben Drs. Usha-Martine Berfelo, zangeres, vocal coach en zangdocent. Het is mijn passie om samen met jou aan de ontwikkeling van je stem te werken!

Corona Proof

De zanglessen worden Corona proof, volgens de laatste inzichten, gegeven!

Gezond stemgebruik

Heb je veel spanning op je keel, in je gezicht en kaken als je zingt? Je doet enorm je best om die hoge tonen te halen en je merkt dat het dan juist niet gaat? Last van heesheid na een avondje zingen of te weinig klank op lage noten?

Ontdek je eigen stem

Het is belangrijk om de mogelijkheden van je stem te ontdekken en we analyseren daarom eerst wat voor stemtype je hebt. Iedere stem is uniek en daarom worden mijn lessen helemaal op jou afgestemd.

Online Zangles

Online zanglessen, via Skype of Zoom bijvoorbeeld, bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! Het werkt prima! Als je twijfelt, probeer gewoon het Starterspakket van 3 lessen!

Wat kun je verwachten

Je werkt aan een goede ademtechniek, ontspannen houding, speciale stemoefeningen, zorg voor je stem, uitspraak, zuiver zingen, gehoortraining, dynamiek, notenlezen, maat- ritmegevoel, jouw favoriete muziek, solfège/muziektheorie, klassiek tot pop, koorzang, songwriter en bovenal plezier in muziek!

Je stem in topconditie

Ik geef je tips om je stem met speciale oefeningen in goede conditie te brengen en om goed voor je stem te blijven zorgen. Wat je wel en niet moet doen als je zingt kun je leren, daar ga je  gevoel voor ontwikkelen en je merkt het verschil! Benieuwd? Boek een proefles!

Zuiver zingen? Geen toeval!

Ben je bang om vals te zingen en ben je onzeker van je stem? Zuiver zingen kun je leren! Ik ga je helpen om bewust en zuiver te intoneren.

Solfège en muziektheorie

Je voelt je zekerder wanneer je kunt notenlezen, je gehoor goed hebt getraind en iets begrijpt van muziektheorie en harmonieleer. Leuk om te doen: solfege en muziektheorie op een praktische manier vanuit het zingen en vanuit de stem. (Methode Kodaly)

Alle muziekstijlen

Jouw muziekkeuze staat centraal en eigen inbreng is altijd welkom. klassiek, musical, popliedjes, koorpartijen, songwriter, ik ben in alle stijlen thuis. Maak een afspraak om kennis te maken!

Koorpartijen – Solo’s

Als koordirigent weet ik precies waar de moeilijkheden kunnen zitten en ik help je graag met het instuderen van solo’s en lastige passages in je koorpartijen. Ik begeleid je op de piano, of we werken met een geluidsopname.

Singer Songwriter

Altijd al zelf liedjes of teksten willen schrijven en je gevoel in je eigen muziek uitdrukken? Of arrangementen voor zangers? Leuk om je  hierin te begeleiden en je tips te geven hoe je dit kunt doen.

Over Usha

Ik ben als kind begonnen met piano. Daarna klassiek zang. Op het conservatorium besloot ik toch om Jazz-Zang te gaan studeren. Maar wel met bijvak klassiek zang. Ook volgde ik modules zang-pedagogiek en methodiek. Ik studeerde af met een bachelor en een master in Vocal Studies. Ik ben in het bezit van een eerstegraads lesbevoegdheid en heb veel ervaring in het geven van muzieklessen aan kinderen individueel en in groepsverband.
Als koordirigente en zangdocente ben ik verbonden aan drie koren. Hiermee kom ik regelmatig op de televisie en radio. Daarnaast behaalde ik een tweede master in Muziekeducatie volgens het Kodály-concept; een filosofie die zich richt op muzikale geletterdheid met zang als uitgangspunt. Ik behaalde een Master of Arts (doctorandus) graad in Muziekwetenschap, waarbij een combinatie van cognitieve, historische, culturele musicologie en muziekfilosofie de basis vormt.

Muziek is een hogere openbaring dan alle wijsheden en filosofie! - Ludwig van Beethoven

Gevestigd in

  • Rijswijk

Leslocatie

  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis in de tijd. Vergeet je zorgen en begeef je in een wereld waar jij je eigen werkelijkheid schept! Speel of zing en je merkt dat iedere keer weer nieuw is! Wil je meer, mooier en beter? Privé muzieklessen van een professional geven je inspiratie en tips om verder te komen en je muzikale vaardigheden te ontwikkelen.

The best way to know your future is to create it - Dr. Joe Dispenza