Bansuri of Dwarsfluit leren spelen in Rotterdam? Ook voor gevorderden! Boek een gratis proefles bij Aura Rascón

Aura Rascón Bansurilessen in Rotterdam

Bansuri -  Dwarsfluitles

Ben je ook verliefd geworden op warme en betoverende klank van de Bansuri toen je voor het eerst Hariprasad Chaurasia hoorde spelen? Wil je les gaan nemen op de Indiase bamboefluit Bansuri en zoek je een veelzijdige en enthousiaste fluitdocent in Rotterdam? Reserveer een proefles!

Klassiek tot Pop

Wat je leeftijd, favoriete muziekstijl, niveau of motivatie ook is, ik ben er om jou in inspirerende privélessen te begeleiden je muzikale basis te ontwikkelen en te helpen jouw doelen te bereiken.

Face to Face - Online

Naast Face to Face live lessen geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden!

Hindoestaanse klassieke muziek

Dankzij de beroemde Pandit Hari Prasad Chaurasia is de Bansuri buitengewoon populair in de klassieke muziek van India. De Indiase bamboefluit is een veelzijdig instrument met een betoverende klank, diep geworteld in het Indiase muzikale erfgoed, zowel in volks- als klassieke muziek. De Bansuri is een van de oudste instrumenten ter wereld. We weten van het bestaan omdat het al genoemd wordt in de oude Vedische geschriften.

Wat leer je in de les?

 • ontspannen houding
 • gezonde ademhaling
 • embouchure
 • vingervlugheid
 • articulatie
 • typische banusri-klank
 • dynamiek, expressie
 • notenlezen
 • rythme
 • improvisatie
 • typische ornamenten
 • raga's
 • muziekgeschiedenis
 • plezier in muziek!

Improvisatie

Improvisatie is dat speciale en intieme moment van verbinding met je eigen bron van creativiteit. Een van de belangrijkste componenten van de Noord Indiase Raga Art Music.

Vrijheid met regels

In de Indiase klassieke muziek zijn er duidelijke melodische en ritmische richtlijnen en structuren waarover je gaat leren! Binnen regels ontdek je de vrijheid om met het prachtige spectrum van mogelijkheden van de Indiase bamboefluit te improviseren

Samen muziekmaken

Je leert je improvisatievaardigheden te ontwikkelen om meer vrijheid en vertrouwen te krijgen in je spel. Zowel als solist als ook tijdens het spelen met begeleiding en/of het samenspelen met andere musici.

Hand in hand

Om een prachtig kasteel te bouwen, heb je een stevige fundering nodig, klopt? Welk instrument of welke muziekstijl je ook kiest, om heerlijk muziek te kunnen maken is een solide technische basis onmisbaar. We gaan aan de slag!

Privéles

Zoals alle handwerk kost het tijd, werk en toewijding! Ben je klaar om ervoor te gaan? In mijn privé muzieklessen leer je alle belangrijke technische elementen van het spelen van de Bansuri.

Leslocatie

De les kan plaatsvinden in mijn huis in Rotterdam of in overleg bij jou thuis. Bespreek de mogelijkheid voor Bansuriles in Amstelveen, Almere en Utrecht.

Strippenkaart

Met de 10-lessenkaart heb je flexibiliteit. Boek een proefles!

Nog geen instrument?

Als je nog geen eigen bansuri hebt, kan ik je helpen een goed instrument te vinden voor een redelijke prijs.

Over Aura Rascón

Aura werd geboren in Mexico City, waar ze haar fluitstudies begon aan de Nationale School voor Muziek van Mexico. Op de leeftijd van 17, ontving ze een studiebeurs om te wonen en te studeren aan het United World College, Mahindra College in India voor een periode van twee jaar. Hier voltooide ze haar middelbare schoolopleiding en bekwaamde zich in Dhrupad zang (de oudste vorm van Hindoestaanse klassieke muziek) als leerling van Pdt. Uday Bhawalkar.
In Bulgarije studeerde zij dwarsfluit aan de Nationale School voor Muziek van Bulgarije en later aan de Nationale Universiteit van Sofia 'St. Kliment Ochridsky', waar ze haar bacheloropleiding dwarsfluit en muziekpedagogiek voltooide als leerling van Georgi Spassov. Na haar studie in Bulgarije te hebben voltooid, verhuisde Aura naar Nederland om haar studie klassieke fluit aan het Conservatorium van Amsterdam voort te zetten bij Harrie Starreveld.
Aura studeerde bij Bansuri maestro Pdt. Hariprasad Chaurasia,  aan CODARTS, het Rotterdams Conservatorium waar ze een tweede bachelor en een masterdiploma behaalde in Bansuri en Hindustani (Noord-India) Klassieke Muziek. Ze heeft ook gestudeerd in de traditionele goeroe-shishya parampara (meester-discipel traditie) met haar goeroe in India in zijn Bansuri ashram 'Vrindaban Gurukul' in Mumbai.
Aura is nationaal en internationaal actief als docent, als solist en als lid van verschillende ensembles en projecten.

The flute is the symbol of spiritual call, the call of divine love - Hariprasad Chaurasia

Really impressed!

Its been a few weeks since I started my music journey with Aura Rascon. I am a beginner to the music (Bansuri). Aura is patient and explains things very clearly. She gives more importance to the techniques. I feel it is really important for me as a starter. Within few weeks, I really see some good improvements. Also It increased my confidence to use the instrument. Really impressed with the tips and techniques. Along with the techniques if we have some good practice, I am sure we can see some good results. I am really glad to have her as my Guru!
Pradeep M

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis en brengt je in het nu! Verbinding met je creativiteit en aandacht voor schoonheid draagt bij aan een vrije en vredige wereld! Bevlogen professionele muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs.

"This will be our reply to violence: to make more music intensely, more beautifully, more devotedly than ever before'' - Leonard Bernstein