Johannes Fend Basgitaarles in Rotterdam

Basgitaar is cool!

Ga je starten met baslessen op basgitaar of speel je al een tijdje en wil je echt leren slappen en nieuwe grooves spelen met je band? Behoefte aan meer structuur in je spel en kennis van muziek? Ik ben Johannes Fend, allround professioneel bassist en enthousiast en ervaren basleraar in Rotterdam. 

Persoonlijk en motiverend

Met persoonlijk advies en aandacht voor jouw vragen kom je zeker verder. Vrijer gaan improviseren en funky solo's leren spelen. Je gaat je spel op een hoger niveau brengen met tips uit de praktijk en praktische oefeningen.

Face to Face - Online basles

Naast Face to Face live lessen geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden!

Beginners

Mijn lesmethode gaat uit van jouw specifieke situatie en wensen. We werken met akkoordsymbolen en - schema's. We beginnen met het opbouwen van je basistechniek, ritmes, basis muziektheorie en je eenvoudige bass patterns! Als uitvoerend artiest kan ik je echt leren hoe je een band van een heftige baslijn kunt voorzien!  

Gevorderen

De basgitaar is het instrument waar ritme en melodie even belangrijk zijn. Je leert verschillende speeltechnieken om je basgitaar beter te beheersen. Als bassist vorm jij de basis van je band. Zowel ritme, timing als harmonie zijn sterk van jou afhankelijk. Hoe goed de andere spelers van je band ook zijn, wanneer je er een rommeltje van maakt valt je band in elkaar! Om steady te kunnen spelen heb je een soepele techniek nodig. Naast heftig grooven, rocken en funken op je bas kun je bij mij ook subtiele baslijnen leren spelen!

Basles aan huis mogelijk

In mijn home studio in Rotterdam staat een basgitaar voor je klaar! Eventueel kom ik in overleg bij jou aan huis.

Jazz - Funk - Blues - Pop

Bij mij kun je onder andere terecht voor Pop, Jazz, Rock, Funk en Latin We gaan uit van jouw muzikale voorkeur en passen het lesmateriaal daarop aan. Van daaruit werken we aan je techniek.

Improviseren

Improviseren kun je leren en daar kan ik je bij helpen. Nummers naspelen van Youtube, jouw favoriete stijl en Real Book. Keer proberen? Maak een afspraak voor een proefles!

Relaxte sfeer in de les

De lessen worden opgebouwd in moeilijkheidsgraad. Leerlingen zijn blij met mijn persoonlijke aanpak, de relaxte sfeer en deskundigheid.

Basgitaar kopen of huren?

Tijdens de proefles basgitaar informeer ik je graag over de aanschaf of huur van een instrument.

Over Johannes

De Oostenrijkse bassist Johannes Fend studeerde Jazz en Klassieke muziek aan het Prins Claus conservatorium in Groningen en behaalde zijn masters degree in Rotterdam.
Johannes speelde met bekende musici uit de New York Jazz scene waaronder David Berkman, Paul Berner, Matt Wilson, Todd Coolman, Alex Sipiagin.
Johannes ontving lessen en master classes van Sorin Orcinschi, Francisco Obieta, Catalin Rotaru, Dorin Marc, Matthew Midgley and Wolfgang Güttler.
Hij ontving diverse prijzen, waaronder de 1e prijs op Leiden Jazz Award 2017 met het Marco Apicella Trio, de 2e prijs Il Sole In Cantina Award 2016 en werd verkozen tot beste solist op Erasmus Jazz Price 2017. Johannes treedt op met verschillende bands in binnen en buitenland, o.a tijdens het International Choro Festival in New York City.

A beat is a moment in the life of a groove ∞ Wynton Marsalis

Super bassist!

Fend heeft presence en een techniek om stil van te worden -
Eddy Determeyer

Motivating Bass Teacher!

Taking part in Johannes course is a huge pleasure. He is very much able to inspire and motivate me in playing the bass. The courses are matched to my preferred music. As a teacher he is patient, kind and precise. I hope there will be many more courses to follow in the future.
J. G.

Relaxte leraar!

Vriendelijke en relaxte leraar. Lessen worden goed afgestemd op je niveau en veel gelegenheid voor eigen inbreng!
M. V.

Vivaldi Music Lessons

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Wij geven naast de reguliere muzieklessen ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza