Ania Katynska
Celloles

Cellospelen is een uitdaging!

Celloleraar Ania Katynska: Ga jij de uitdaging met jezelf aan? Lang niet gespeeld en de draad weer oppakken of ben je een absolute beginner en gaat het er nu eindelijk van komen? Mijn cellolessen zijn voor volwassenen, jongeren en kinderen. Ik geef de lessen in mijn ruime thuis studio.

Celloles  - beginners - kinderen en volwassenen

Leer de basis met leuk lesmateriaal. we gebruiken het beste uit diverse progressieve methodieken. Veel variatie en inspiratie. Je leert zelfstandig studeren en speelt al snel leuke stukjes en duetten voor 2 cello's . Verheug je op eenvoudige maar uitdagende concertino’s met piano begeleiding!

Waar werk je aan?

Ik besteed veel aandacht aan een gezonde en ontspannen houding en leer je een soepele techniek. Je werkt aan etudes, leuke voordrachtstukken, streektechniek, toonvorming, vibrato, intonatie en expressie.

Celloles voor gevorderden

Verdiep je techniek en muzikaliteit met de solo suites van Bach of de sonates van Beethoven, Brahms of Vivaldi. Het repertoire wat je op je cello gaat spelen kiezen we in overleg. Klassiek, hedendaags of bijvoorbeeld barokmuziek? Je kunt altijd zelf muziek voorstellen en meebrengen om aan te werken. Er is veel uitdagend en mooi repertoire.

Barokcello - oude muziek

Heb je een barokcello en wil je muziek van Bach, Gabrielli of De Fesch op darmsnaren spelen? heb je een barokstok? Ik deel graag mijn expertise als barokcelliste met je!

Kamermuziek - orkestpartijen

Wil je samen met een pianist of andere muzikant naar les komen? Ik geef je graag tips en tricks over samenspel en we werken aan de interpretatie van de muziek! Je kunt altijd je orkestpartijen meenemen voor vingerzettingen, streken en advies bij het studeren.

Over Ania Katynska

De cello wordt wel het instrument genoemd dat het dichtst bij de menselijke stem ligt. Het mooiste wat je kunt doen is zingen op je cello! Ik ben het daar helemaal mee eens! De houding en manier van spelen is natuurlijker dan bij de viool en je omarmt je instrument als het ware. Hierom ben ik ooit verliefd geworden op de cello. Na mijn conservatoriumopleiding heb ik verschillende masterclasses gevolgd en ben ik mij ook steeds meer gaan toeleggen op het lesgeven. Ik ben gespecialiseerd barokcelliste en ik treed op met verschillende ensembles en orkesten als Concerto Copenhagen, Symphony Atlantique en Collegium Musicum Den Haag. Ik maakte CD’s met Arte dei Suonatori en Wroclaw Baroque Orchestra.

Learning never exhausts the mind - Leonardo da Vinci

Contact Ania Katynska

Vivaldi Music Lessons

Vivaldi Music Lessons is een platform voor enthousiaste professionele muziekdocenten. Wij geven muziekles en zangles in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam, in onze eigen lespraktijk. Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding en inspiratie! Regelmatig organiseren wij gezellige muziekavonden waar je kunt optreden! Speel en zing de muziek die je raakt! Muziek verrijkt je leven! Kies je instrument en docent en meld je aan voor een proefles!